• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuber 40 - Labin Progres

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Re: Tuber 40 - Labin Progress

Ovakvu ručicu za svjetla i žmigavce imam ja na Landiniju znači da ne može nikako biti loš... :D
Simpatičan je, vjerojatno bi se i curama svidio, pravi traktorčić za jednog mladog neženjenog poljoprivrednika :D :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

M.M. kaže:
Simpatičan je, vjerojatno bi se i curama svidio, pravi traktorčić za jednog mladog neženjenog poljoprivrednika :D :mrgreen:

Ova ti je dobra!

Jedino što mi se dopada na tom traktoru je motor i što se proizvodi u Hrvatskoj!

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437

Mislim da su oni sa tim tuberom ciljali na kupce koji traže traktor za vinograd i vočnjak a ne strogo na ratarski a u vinogradu je daleko boji od 539 pošto ima prednju vuću....ja ga svejedno nebih nikad kupio radije Hittnera ili tomu ili agt ako trebam traktor za vinograd ako ratarski ...ipak 539....

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201

Toćno taj Tuber više mi paše u vinograd jer je uži i djeluje nestabilan za brdovite terene.Motor je u radu dosta tih i male je potrošnje.
Eto slikica iz trgovine u Sesvetskom Kraljevcu - slikano 12/2008

slika052.jpg

slika053.jpg

slika054.jpg

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

evo da i ja kazem nesto ovoj temi (ponovno)

jako zadovoljan da se neki poljoprivredni stroj radi u Hrvatskoj (sklapa) skeptika je hm... naravno prisutna u dijelovima iz kine i dali ce ih biti kad budu trebali. sto se tice motora tu se nema sto reci sve za 5 ali traktor iako mali ne sastoi se samo od motora....

nazalos nisam ga jos uzivo vidio
ali koliko vidim sa slika auspuh mu izlazi ispod pedale pokraj lijevog zadnjeg kotaca koliko ce to grijati kotac,koliko ce to grijati podnicu gdije drzite lijevu nogu a koloko vidi podnica napravljena od aluminija (mozda i nije ispravite me) koliko če prasiti jer je usmijeren direktno u pod,
na jednoj slikici vidio sam da nosi dvobrazne plugove relativno malo podignute od poda, ako ste primjetili dolnje poteznice se pretezu nekih 20-tak centimetara preko kotaca to nije dobro izgleda da hidraulicni klip koi podize poteznice ima relativno mali hod zato su morali poluge produziti da bi mogli dobiti visinu nosenja oruđa i dubinu njegovog zaoravanja ili slicno ali gubi na stabilnosti, ne bislim na vertikalnu stabilnos vec horinzotalnu. znam o cemu govorim imam IMT 533 i MF 133 Masei ima montirane vece kotace prednje su 19 coma a zadnje 32 cola automacki moraju biti duze poluge jer ne mozete zakopcati nista smeta vam kotac onda vam svako oruđe tanjuraca, prskalica, cak i plugovi recimo mali trobrazni zamislite koja je to poluga na trecem plugu. Bit je u tome da vam plugovi budu sto blize zadnjim kotacima!

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

maiky kaže:
evo da i ja kazem nesto ovoj temi (ponovno)

jako zadovoljan da se neki poljoprivredni stroj radi u Hrvatskoj (sklapa) skeptika je hm... naravno prisutna u dijelovima iz kine i dali ce ih biti kad budu trebali. sto se tice motora tu se nema sto reci sve za 5 ali traktor iako mali ne sastoi se samo od motora....

nazalos nisam ga jos uzivo vidio
ali koliko vidim sa slika auspuh mu izlazi ispod pedale pokraj lijevog zadnjeg kotaca koliko ce to grijati kotac,koliko ce to grijati podnicu gdije drzite lijevu nogu a koloko vidi podnica napravljena od aluminija (mozda i nije ispravite me) koliko če prasiti jer je usmijeren direktno u pod,
To sve imaju i zapadni traktori te snage, znači i oni ne valjaju? :?
sdf/mali-isti-kao-sdf-tema329/

na jednoj slikici vidio sam da nosi dvobrazne plugove relativno malo podignute od poda, ako ste primjetili dolnje poteznice se pretezu nekih 20-tak centimetara preko kotaca to nije dobro izgleda da hidraulicni klip koi podize poteznice ima relativno mali hod zato su morali poluge produziti da bi mogli dobiti visinu nosenja oruđa i dubinu njegovog zaoravanja ili slicno ali gubi na stabilnosti, ne bislim na vertikalnu stabilnos vec horinzotalnu. znam o cemu govorim imam IMT 533 i MF 133 Masei ima montirane vece kotace prednje su 19 coma a zadnje 32 cola automacki moraju biti duze poluge jer ne mozete zakopcati nista smeta vam kotac onda vam svako oruđe tanjuraca, prskalica, cak i plugovi recimo mali trobrazni zamislite koja je to poluga na trecem plugu. Bit je u tome da vam plugovi budu sto blize zadnjim kotacima!
Mislim da osnovna namjena ovom traktoru nije oranje i grubi radovi, predviđen je za voćnjake i vinograde.

S

strongboy

Guest

pozdrav svim forumasima.zelim da i ja dam svoje mislenje o tuber-u 40.naizgled je jako simpatican.bas po moj ukus :) .al sto ga vise gledam, sve mi vise cudan.prvo to sto su mu poluge jako dugacke..(neko je to vec spomenuo).izgleda mi previsok ,ako ne za vinograde, onda za vocnjake je sigurno previsok.sediste u odnosu na pod gde stoje noge je nesrazmerno visoko.imam utisak da polozaj sedenja bitce nalik sedenja na koklicu.zamislite da je hauba niza recimo kao kod vladimirec-a,onda bi volan i sediste bili daleko iznad haube i zadnje tockove,tako da mi po silueti sto se tice postavljenog volana i sedista, veoma nalikuje na vladimirec-a.samo oni imaju tako visoko postavljen volan i sediste.usporedbe samo, sediste kod 539 je IZMEDJU zadnjih kotaca.a kod tubera sediste je IZNAD zadnjih kotaca....o kvalitetu i snazi i izdrzljivosti ne pricam jer ga nemam,vec pricam samo o mojim zapazanjima gledajuci ga ovako samo sa slike.
pozdrav

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

meni se traktor ne čini loš,taj motor je odličan, a za ostalo će mo vidit kako će se pokazati :!: ;)

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201

Po meni traktor je za manja domaćinstva, štedljiv motor i prvi pogon vjerujem bolji od svakog Kineza te klase.

slika055x.jpg

slika056s.jpg

slika057.jpg

nparat

Novi član
Tu od
16 Stu 2008
Poruka
25

Traktor je super za viditi ali me mehanika neodoljivo podsjeća na mog originalnog kineza prednja osovina,poluge komandi mjenjača auspuh i zadnji kraj podsjećaju na Foton 254 .Da je jeftiniji sigurno bi se odlučija na njega.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

svi smo skeptici prema nećem novom.
naravno da se nemre mjerit sa imt-eom ipak je on 40godina i više na našim dvorištima i navikli smo na njega sa svim prednostima i manama.
meni se osobno traktorić ne čini loš, al treba puno vremena proć da bi se dokazao kod nas.
onaj video kak ore pogledaj sam zemlju kak se sipa.
zanima me jel može sa 2x10 kod nas vuć i radit i kak dugo.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ona zemlja sa videa, hm, lagana je...

Mene recimo zanima zašto su stavili ovu plastiku iz što povezuje blatobrane, i ovaj nosač tablice, digneš x tanjurače i ručkom polomiš sve to iza... A ako ništa drugo bar ima kvalitetniji motor nego kinezi...

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201

USPOREDITE
TUBER 40 - ------------ ----------- IMT 539
Lambardini LDW 1603 - motor - IMR M33/T-LP
39 - snaga KS - 39
3 - broj cilindra - 3
1649 - radna zapremina cm3 - 2500
2800 - broj okretaja o/min - 2000
113Nm-1600 o/min - max. okretni moment - 15,4 daNm-1300 o/min
28 - zapremina rezervara l - 35
8 naprijed + 2 natrag - mjenjač - 6 naprijed + 2 natrag
disk kočnice - kočnice - mehaničke, doboš
540/1000 - priključno vratilo o/min - 540/720
580 kg - sila dizanja - 817 daN
2,80 - min. radijus zakretanja m - 3,26
41 - brzina km/h - 25
3000 - dužina mm - 2972
1570 - širina mm - 1625
360 - klirens mm - 320
1735 - međuosovinski razmak mm - 1830
1660 - težina kg - 1620

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Meni se taj traktorčić baš sviđa, a po ovome ima dosta boljeg od 539!

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Samo što od 539 motor ni jedan na ispitnom stolu nije pokazao više ok 35ks..

Mrk

Član
Tu od
30 Stu 2008
Poruka
201

Za IMT 539 snaga motora je zavisna gdje se mjeri pa je:
-nominalna snaga 28,5 kw =38,76 ks. pri 2000 o/min
-neto snaga na zamajcu 27 kw = 36,72 ks po ISO 2288 i JUS M.F2.029 standardima
-snaga na priključnom vratilu 25,5 kw = 34,68 ks

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Pa to je u redu: na kardanu 10% manje od nazivne snage motora.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

ZJ kaže:
A gdje nestade 10% ? Na paru zubcanika i 3-4 ležaja :scratch

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

puknuti kaže:
ZJ kaže:
A gdje nestade 10% ? Na paru zubcanika i 3-4 ležaja :scratch

DA

Najnoviji postovi

Na vrh