B
Bobo
Guest
Re: Tuber 40 - Labin Progress
A vidi mu tek volan
A vidi mu tek volan
To sve imaju i zapadni traktori te snage, znači i oni ne valjaju? :?maiky kaže:evo da i ja kazem nesto ovoj temi (ponovno)
jako zadovoljan da se neki poljoprivredni stroj radi u Hrvatskoj (sklapa) skeptika je hm... naravno prisutna u dijelovima iz kine i dali ce ih biti kad budu trebali. sto se tice motora tu se nema sto reci sve za 5 ali traktor iako mali ne sastoi se samo od motora....
nazalos nisam ga jos uzivo vidio
ali koliko vidim sa slika auspuh mu izlazi ispod pedale pokraj lijevog zadnjeg kotaca koliko ce to grijati kotac,koliko ce to grijati podnicu gdije drzite lijevu nogu a koloko vidi podnica napravljena od aluminija (mozda i nije ispravite me) koliko če prasiti jer je usmijeren direktno u pod,
Mislim da osnovna namjena ovom traktoru nije oranje i grubi radovi, predviđen je za voćnjake i vinograde.na jednoj slikici vidio sam da nosi dvobrazne plugove relativno malo podignute od poda, ako ste primjetili dolnje poteznice se pretezu nekih 20-tak centimetara preko kotaca to nije dobro izgleda da hidraulicni klip koi podize poteznice ima relativno mali hod zato su morali poluge produziti da bi mogli dobiti visinu nosenja oruđa i dubinu njegovog zaoravanja ili slicno ali gubi na stabilnosti, ne bislim na vertikalnu stabilnos vec horinzotalnu. znam o cemu govorim imam IMT 533 i MF 133 Masei ima montirane vece kotace prednje su 19 coma a zadnje 32 cola automacki moraju biti duze poluge jer ne mozete zakopcati nista smeta vam kotac onda vam svako oruđe tanjuraca, prskalica, cak i plugovi recimo mali trobrazni zamislite koja je to poluga na trecem plugu. Bit je u tome da vam plugovi budu sto blize zadnjim kotacima!