• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 500

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
To ispupcenje je normalno ide kardan od tome, a i freza je od tvog tome i ne treba inverzija i poluge

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,261
Najprije vidi treba li ti promjena smjera okretaja - inverzija
Onda ti još treba i kardan

sino523

Novi član
Tu od
2 Stu 2021
Poruka
13
Freza je preradjena, naime kupio sam ju od covjeka koji ju je koristio na modelu 821, mislim da mi je dovoljan samo kardanski nastavak i poluzje, ali nisam siguran 100%

sino523

Novi član
Tu od
2 Stu 2021
Poruka
13
Najprije vidi treba li ti promjena smjera okretaja - inverzija
Onda ti još treba i kardan
Kardan sam dobio sa frezom, samo se ne vidi na slici. Te je kardan onaj klasicni

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,185
Slikaj frezu, mislim da ti je najjednostavnije frezu resetirat na tvornicke postavke odnosno maknut to sta je bivsi gazda postavio i kupit original kardan za nju i kopcat je na 4 sarafa

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
Ako je bila na 821 a on vrti desno onda moras inverziju jer tv 5xx vrti ulijevo

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
Slikaj frezu, mislim da ti je najjednostavnije frezu resetirat na tvornicke postavke odnosno maknut to sta je bivsi gazda postavio i kupit original kardan za nju i kopcat je na 4 sarafa
I ja sam to mislio, ali ova freza je ona sto vrti u desno,

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,185
Al je ta inverzija vjv vec montirana na frezu...tako da prvo neka slika frezu pa ce se vidit, najbolje ju je napravit da bude opet original sve drugo će koštat a nece bit dobro, ovi mali traktori nisu predviđeni da imaju 3t kopčanje i samo komplicira život jer tko god da ga ima sigurno ga ne koristi tako često da bi mu to bitno uštedilo vrijeme seljenja priključka

sino523

Novi član
Tu od
2 Stu 2021
Poruka
13
image1.jpeg image0.jpeg image2.jpeg

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
E onda ovako. Treba ti to poluzje, treba ti inverzija i kardan i to je to. Bez inverzije ne moze.

sino523

Novi član
Tu od
2 Stu 2021
Poruka
13
E onda ovako. Treba ti to poluzje, treba ti inverzija i kardan i to je to. Bez inverzije ne moze.

Zbog onog prstena mislim da mi treba ovakova inverzija INVERZIJA (promjena smjera)TOMO VINKOVIĆ , ali nisam jos siguran za ono poluzje iz Masiva Bjelovar (link u par postova iznad), naime susjed je skeptican da ce kugle od poluzja odgovarati ovim sarkama na mojem 523 , gdje se sada nalazi standardni prikljucak za plug.

image5.jpeg

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
Prsten je tu na svakom tomi i oko njega dodje inverzija ili kardan tj ima zlijeb u koji legne i to ne treba da te brine. Mene iskreno vise brine treca tacka i kako napraviti da freza stoji pod uglom kao kada je na 4 sarafa

sino523

Novi član
Tu od
2 Stu 2021
Poruka
13
Prsten je tu na svakom tomi i oko njega dodje inverzija ili kardan tj ima zlijeb u koji legne i to ne treba da te brine. Mene iskreno vise brine treca tacka i kako napraviti da freza stoji pod uglom kao kada je na 4 sarafa

Mislim da se to onda stela preko poteznice kao i na svakom drugom traktoru, za to je potrebno poluzje, ali kazem nisam siguran da li ovo pluzje sto sam stavio odgovara mom modelu

floion

Član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
163
Iskreno ja bi radije kupio novu frezu ili tu prepracio da bude kao original. Imas vise razloga, a jedan od njih je sto ces zbog pluga morati to mijenjati

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,185
Toliko brzo trčite pred rudo da je to strašno, po svemu sudeći ovo uopće nije tv freza, jer da je tv freza nebi radilo ovo će bit od nekog motokultivatora prerađeno to je prvo...drugo...cijela ta investicija koja će bit traljava do zla boga ce te kostat 2000kn min...jer tako stoje cijene, sve to mozeš kupit sve to paše ali to je sranje reko sam ti vec gore ovi traktori nisu predviđeni za kardane i takve poluge, prodaj tu frezu ća takva kakva je nekome za 1000 kn...dodaj tih 2000 koje si sad spreman bacit u vjetar jer ništa nebiš napravio i kupi original frezu za njega cca 2500-3000tkn...sve drugo je bacanje novca i gubljenje vremena, zahvalit ćeš mi jednoga dana...

E da i falit ti leptir koji ide na taj muški dio kardana u rupi...

Na vrh