Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Sve ovisi. Ja imam od 75Ah ali imam i alternator. Po najhladnijem vremenu zaverglam ga do max 6 puta a pokazivač kojeg sam kupio uvijek pokaže zeleno (full power. Kupljeno u lidlu za kojih 20 kn na štipaljke). Dok ga nisam imao punio bi ga svaki put kada bi doma došao. Star je koje 4 godine.
Postovani molim Vas da mi netko odgovori da li odgovara komplet volan od tv 826 na seriju tv 730, tj.da li je raspon rupa za pričvrščivanje na kućište traktora odgovara ,
Unaprijed hvala,
Vlasnik sam TV 730 pošto oni imaju slabe kočnice razmišljao sam ubaciti od zetora ili ursusa glavni kočioni i po jednog na svaku anker ploču kao na autu.Posudu za ulje več imam pošto sam ubacio več kuplung na ulje od auta jer me je živcirala sajla.
Vlasnik sam TV 730 pošto oni imaju slabe kočnice razmišljao sam ubaciti od zetora ili ursusa glavni kočioni i po jednog na svaku anker ploču kao na autu.Posudu za ulje več imam pošto sam ubacio več kuplung na ulje od auta jer me je živcirala sajla.
TV 730 ležaj redukcije rukavca (igličasti ili klizni)
Imam TV 730 i veoma često mi strada igličasti ležaj smješten u rukavcu oko zupčanika redukcije. Ležaj je dimenzija 90x100x43. Nakon što se on polomi iglice upadnu u zupčanik, pa se često ošteti i on i poluosovina. To mi se dešavalo 5-6 puta u toku korištenja TV 730. Zanima me iskustvo članova foruma u ovom pogledu, šta uzrokuje takav kvar odnosno da li je to uobičajeno kod ove serije traktora. Negdje sam primijetio da se mogu koristiti i klizni ležajevi umjesto igličastih
pa me zanima vaše mišljenje-koji ležajevi su bolji?
Pozdrav.
Evo jedne slike gdje se detaljno vidi hidraulički volan od tomeka.
Zna li netko od vas je li ovo zaista originalno ?
Na slici se vidi da je farbano, čini mi se da je originalno bila crvena boja ?
Isto tako sami volan mi je čudan,
imao sam negdje jednu sliku originalnog hidro volana,
i čini mi se da on sjeda originalno na mjesto mehaničkog,
sve potpuno paše, ona obujmica od ploče na kojoj su instrumenti i sve ostalo.
Inače po tome se lako prepoznaju samogradnje,
strši ona obujmica ili drugačije stoji volan.
Ako se uspoređuje slika kola volana,
vidi se da je kolo zamijenjeno, ne izgleda kao originalno.
Originalno je na ovoj slici dolje,
ali ostalo mi izgleda da je origi ?
Hvala Zbalija,
posumnjao sam jer ovome na slici lijevo vidi se da je mijenjano kolo volana,
dok mi ovaj na slici desno izgleda potpuno autentično, iako nikad nisam vidio origi.
Zanima me kako je to spojeno na hidrauliku,
i da li treba još nešto mijenjati ? -
Da li je postojeća pumpa hidraulike na 730 dovoljna da pogoni i ovo?
Pretpostavljam ako bih htio ovo pripasati,
da bi trebalo mijenjati cijevi hidraulike?
Koliko vidim kod ostalih ljubitelja TV serije 700
problem sa ležajevima redukcije u rukavcima
izgleda ipak nije izražen.
Kod mene to strada svakih godinu dana zajedno sa zupčanikom ili poluosovinom pa razmišljam da ponovo nabavim manjeg Tomu, samo ne znam da li da uzmem nešto iz serije 400 (imao sam TV 418) ili iz serije 500?