Eto da se i ja pridružim skromnoj zajednici ''Tomeka'' :-D
Imam 730 '79 god. prošao sito i rešeto, poljoprivreda i šuma '' Zagorski Bregi''. 4200 sati ako dobro pokazuje...
Da ne duljim, kupio sam danas novi akumulator pa namontirao i stavio ga u pogon, naštelao ''brenze'' i tak još nekaj malo oko struje da ga pripremim za proljetno oranje i frzanje :-D .
I tak dok sam to radio pričam sa starim kak pušta ulje na semeringu getribe sa strane od motora pa bi to trebalo promjeniti. Malo smo dublje ušli u razgovor i napravili bi generalku na motoru (bila bi to prva ''generalka'').
Motor i nije u baš najboljem stanju, hmm možda ni prva ''specijala'' nebi bila dosta.
Pa ono cijelu večer gledam rezervne dijelove i tak i na letim na ovaj forum.
Pa da pitam onak u grubo ako neko zna kolika je cijena generalnog uređenja motora za 730 (dijelovi)?
Mehaničar sam u struci, radio 2 godine poslije škole na kamionima, pa me život odnio na bauštelu, trbuhom za kruhom. Pa bi sam uradio posao. Osim brušenja cilindra i radilice koju i dao brusiti u Jagiću, Sesvete. (neznam pošto je brušenje)
Znači klipovi, karike, ležajeve, odmah bi i ventile, brve i sve kak spada...
''Boš'' pumpa je složena prije 2 godine, kada mi je moj dragi susjed vratio posuđenu naftu i natočio u rezervoar a j nisam gledao(bila je pomiješana sa vodom), nakon 25 minuta vožnje traktor otišao u iberturažu i na jedevite jade jeda sam ga u šestoj ugušio.
Pozdrav i Hvala.