• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 800

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,194
Ako freza vrti u tu stranu koju si vrtio na videu ti ne treba inverzija ali trebat ce ti neka rekucija nece moc on tako brzo vrtit tu frezu nece bit snage mislim da su u rikvercu direktni okretaji motora, onda si mogo na napred naoravit nosace i na remenicu stavit kardan🤔
ZJ ali normalni traktori vrte u smjeru kazaljke na satu🤔
Mislim da ti ipak treba inverzija ali neka me isprave ako grijesim...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Ako freza vrti u tu stranu koju si vrtio na videu ti ne treba inverzija ali trebat ce ti neka rekucija nece moc on tako brzo vrtit tu frezu nece bit snage mislim da su u rikvercu direktni okretaji motora, onda si mogo na napred naoravit nosace i na remenicu stavit kardan🤔
ZJ ali normalni traktori vrte u smjeru kazaljke na satu🤔
Mislim da ti ipak treba inverzija ali neka me isprave ako grijesim...
Mazda nisam dobro uslikao. Lanac sa prikljucnog kardana ide na manji zupcanik sto dodatno ubrzava rad freze. No u pravu si, ako ne bude dovoljno morat cu nesto iskemijati. Neki multiplikator ili nesto. Pred nama ja pa vidimo kako dalje ide.

Andy

Novi član
Tu od
14 Ožu 2019
Poruka
12
kaj se tiče videa u krivom smjeru vrtiš, tako da ti neće pomoći kaj tomek vrti ulijevo kad ide u rikverc.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,397
Lopstice na turbini se moraju vrtjeti tak da nose prema cijevi, a spirala tak da gura i diže snijeg na sebe.
Ako se kardan na traktoru vrti u smjeru kazaljki dok ideš naprijed, za rikverc treba inverzija.
Da se ona izvesti i lancem ako imaš mjesta.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Na dobrom sam putu. Ovih dana hladno pa nisam puno radio. Na frezi je neko prije mene pogrešno montirao “puž “ . Tako da bez inverzije neće ići . Vise detalja sa fotkama će svakako biti čim malo otopli. Uglavnom sve je spremno i čekam lijepo vrijeme za montažu i test ( na suhom ) .

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,194
Eh...a sad vec dolazi pitanje koliko se isplati ta grtalicu u odnosu na neku drugu kojoj nebis moro slagat inverziju...a ostaje ti problem okretaja, mislim da tv u rikverc vrti jako brzo...

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
To će se pokazati prve prilike kad bude snijeg. Da li bi i gdje našao neki originalni stroj to je jako upitno. Vjerujem da bi, ali uz duplu cijenu minimum.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,194
Pa dobro sve je to montazno, sve ima svoju vrijednost ako skuzis da ti ne pase prodas i nabavis drugu, negdje moras pocet

Bcs kosilica

Novi član
Tu od
10 Lip 2019
Poruka
6
Zdravo drugari kako ste pozdrav iz Makedonije eto kod nas je padnal dobar snjeg pa izvinite ako smem nesto da pitem o moj tomica 523,hocu malo custit posto imam jednu branu iza ili ralica kako je zovete traktor imam dyze vreme ali stvarno nikad nisam uklucivao sper ili blokada diferincijala a i nisam imao potrebu takodje moje pitanje je dali smem da ga vozim sa uklucenim sper prazan traktor po snjegu samo sa branu zakacena od pozadi i dali moram strogo pravo izvinite ako e glupo pitanje ali stvarno neznam svaku informaciju o te blokadi i savljet bi mi dobrodoslo isto i los srpski ali nadam se da ce se mo razumeti pozdrav i hvala unared

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,789
Smije se voziti sa šperom ali ne i skretati da ne dođe do pucanja.

Tomo 826

Novi član
Tu od
18 Velj 2021
Poruka
1
Pozdrav imam tomo 826 vadjena mu je dizna sa bosh pumpe i ponovo vracena nije servisirano nista nakon toga je upalio ali je radio na max. gasu to jest na iberturi ugasio sam ga poslije jedne minute prekidom goriva mslm da jr jedini bio to nacin da ga ugasim eh sad sta trebam uraditi da bih vratio to na normalu sve ili ce majstor morati odraditi svoje...Hvala unapred

Na vrh