tomonh kaže:
Jučer je bil sastanak hss-a pa sam čul da bude pol poticaja sad a pol do kraja 3mj. a ovu godinu neće ukinut potcaje zbog izbora a dalje "Bože pomozi". Od cure stric u ministarstvu za stočarstvo tamo neka glavešina i tako mi razgovaramo o zemlji kad je bila ona tema da treba zapštenu zemlju privest kulturi i pitam ja njega pa kolko kod nas ima zemlje zapuštene a kaj da mi na nju posijemo stalno priče pred žetvu pšenice "višak" kukuruza enormni višak uljarice također a na to pitanje nije mi znal ništ pametno odgovorit nego je nekaj zmrmljal i okrenul temu
Sramotno je da u hrvatskoj postoji riječ VIŠAK. To toliko puno govori o sposobnosti ljudi koji su na vlasti da bi komotno se mogli vratiti u osnovnu školu. Da povućem paralelu sa tržištem kapitala. To se na tržištu kapitala zove dubina. Možeš puno kupiti i puno prodati, e tu je dubina sa likvidnosti, od tržišta kapitala se dalje besumično novci troše na sve i svašta, jer su zarađeni na brzinu, e da se mi vratimo na taj VIŠAK. Višak je sirovina kao i svaka druga, pametna nacija oj croacia viškove zna samo izvoziti. Pošto radni ljudi znaju proizvoditi sirovinu ima ga i u europi i nema potrebe za uvozom od male nacije oj croacije
Posao mangupa političara je da u suradnji sa stručnjacima pronađu riješenje što ove godine sa viškom? Naravno kako da HDZ pita SDP ili ŽNJŽĐŠ stranku što da radi? Ispod časti mu je i onda tako mi 4 godine izgubimo u nićemu, onda pred izbore opet naprave komflit recimo sa slovencima da ojačaju moral nacije da potaknu ljude na izbore i opet ništa oko Vaših i naših VIŠKOVA. Gdje je rješenje? Trenuto u mjenicama, roba za rad, rad za prava, prava za novce dok se ne pronađe bilans i vrijednost rada. Ima se viška kukuruza? Dobro što možemo sa kukuruzom? Možemo ojačati stočarstvo, super, država od viška pravi zalihe, besplatno daje kukuruz poljoprivrednicima da hrane stoku, stoku poljoprivrednik predaje državnim klaonicama i država smanjuje uvoz i odljev novaca. Što će sa uljanom repicom? Napraviti biodizel i besplatno ga podjeliti u omjeru poljoprivrednicima. Što će sa pšenicom? Besplatno mlinovima, mlinovi određenim pekarama ne mini i aditivnim tvornicama i ajmo dalje. Što znači besplatno? Besplatno znači mjenica, mjenica u pravo, pravo u novac na burzu. Novci ostaju unutar hrvatske, višak kao pojam ne postoji, ljudi rade, plaćaju se obaveze i stvar funkcionira. Zašto ovo ne može skontati političar?
A znate vi dobro zašto
)