TorpedoTD45
Član
- Tu od
- 20 Ožu 2010
- Poruka
- 785
To sam ti ja i htjel rec da komentiraj sa svog gledista i ISKUSTVA a ne izvlacis nekaj kaj pise na netu i statistike necega kaj je neko u labaratoriju napravil,mi smo krajni korisnici i iz svog iskustva komentiramo.
Pa ova tema nebi onda ni trebala postojati jer sve o uljima i mastima pise na netu i ak nas kaj zanima o sastavu i njihovoj promidbi pogledamo na net.
Pa tu smo valda da podjelimo svoja iskustva i svako ima pravo na svoj komentar i iskustvo!
Kaj nije tak?~ispravi me slobodno ak sam krivo rekel!
Tko kaže da ne govorim iz iskustva?
Ja sam sa uljima krenuo prvo kao korisnik laik, pa kao znatiželjan korisnik, pa probao svega i svašta kad su u pitanja motorna ulja za automobile, kao i kočione tekućine, kao i motorna i ostala ulja i maziva kada su u pitanju strojevi, na kraju svoje znanje o istima potvrdio na studiju, visokom školstvu, a sada sam na jednoj novoj razini koja će po završetku donesti nešto više.
Od motornih ulja u strojevima, kao korisnik mogu spomenuti Shell Rimula R4 L, Deutz TLX 10w40, Mobil Delvac MX 15w40, Fuchs Titan Agro 15w40, INA Super3, INA Super5, INA Super TURBO.
Sa niti jednim uljem nisam imao problema. Niti u vidu pada viskoziteta, niti u vidu značajnog gubitaka svojstava bilo fizičkih bilo kemijskih svojstava, niti u vidu potrošnje ulja niti u vidu pogoršanja u samom radu motora.
Kad su u pitanju motorna ulja u automobilima, tu sam prošao 20tak proizvođača kao i INA 505.01, INA Delta Sint, INA Millenium, INA Star. U niti jednom pogledu nisam primjetio pogoršanje u odnosu na strana renomirana ulja koja u narodu zasjenjuju domaćeg proizvođača.
Eto, o iskustvu iz prakse mogu pisati puno, provodio sam određeno vrijeme po servisima, i dobivao hrpu povratnih informacija i nisam kao što misliš, internetski stručnjak, prošao sam dobru praksu i obrazovanje.