• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ULJA I OSTALA MAZIVA

• Temu pokrenuo seljaček
  • Datum prvog posta

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Vidio sam proizvodaca ja sam je stavio radi primijera ako odgovara za stojeve stare dvije godine i koriste ih stalno i nemaju problema onda necu ni ja na traktoru i na na ostalom bolje ikakva mast nego nikakva!!

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
mislim da je @bučo skužil kaj sam htel reči......
7 godina podmazujem svoje strojeve sa grafitnom mašću, još nigdje nisam imal problema, primjerice prikolica za gnoj, od kad je ja podmazujem nisam mjenjao ležaj na vitlu (7 ili 8 godina-sezona) a prije toga svake 2 godine mijenjal bar jednog....zašto???

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Može se mijenjati nakon 200...250rh.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
ulje koje oznake GL-xxxxxx sipati u mjenjace traktora generacije 80 tih, kazu da su neka agresivna na sinkrone, konkretno sam mislio sipati mogul ulje, se sad ima nekih vise vrsta, a prodavac nije bas strucan.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
U tom slučaju koristiti ulje koje zadovoljava specifikaciju Američkog naftnog instituta API GL-4.

Gradacijsku viskoznost SAE odabrati prema preporuci proizvođača stroja.

Posljednje uređivanje od moderatora:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
kad bih ja znao sta prozvodjac preporucuje, napomenuo sam da je traktor 1979, mjenjac i hidraulika odovjeni, tako da bi mi dobro dosao podatak sta inace ide u ovakve strojeve.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
takvom podmazuju dvoredne ležajeve (prednjih točkova) ne svi naravno nego oni nikadčuo proizvođači

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajde nek mi se netko raspita od vas koji znaju tko drži i prodaje original ulja za SDF grupaciju za ulje transmisije AKROS Multi 10W30 (ako nisam dobro napisal nek znalci isprave)

Znači cijena za bačvicu od 60l, ako je takvo pakovanje ili kakvo več nude??

I zatim me zanima cijena INA Transhidrol JD50?? Dal ima tu kakvih večih pakovanja ili samo 10l karnisteri??

Trebam te cijene radi usporedbe jer kroz mjesec dana moramo zamjeniti ulje u SAMEU, ima 3200 rh, a na 1000 ili 1500 je bilo mjenjano, red je da se zamjeni, nadam se da nije i sad več prekasno, za sad ne pokazuje nikakve posljedice od kad je Transhidrol 85 unutra. Uspel sam nagovoriti odgovorne da se s tim nije za igrati pa budemo mjenjali :)
A ovi 50 litara 85-ice iznutra bude dušu dalo za 539 i za 540 tak da i oni budu dobili novo ulje nakon 10 i 35 let :)

I tematsko pitanje za znalce: Dali je jako pogubno ako se mješa taj Akros 10w30 ili JD50 sa Transhidrolom 85??
Mislim na male količine kod kipanja prikolice?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Kupovali smo nedavno bacvu jd50 i super turba pa nam je majstor dovezao u karnisterina tako da neznam jel ima u bacvi. Pogotovo toj manjoj. Trazio sam racun al ne mogu ga nac nazalost.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Šanana

Agroklas prodaje original SDF ulja i maziva.
http://www.agroklas.hr/
Ja uvijek koristim original SDF ulja i maziva u motoru i mjenjaču.
R4 mi ima blizu 10 000rs, mijenjam ulje svakih 300 rs, motor sada nakon 10 000rs u super stanju.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jel su dali kakav popust na količinu, ja bi recimo uzel ovu bačvicu od 50 l?

Piše da je cjena 35 kn/l, mislim da onda izađe isto ko i inin JD 50, ako ne i više.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
kakve marže imaju pojedini trgovci,:icon_scratch::icon_scratch:,danas uzmem kanister Hidraola 46,10 litara,cijena 160 kn,u trgovini 100 metara dalje taj isti 80 kuna skuplji,ne možeš vjerovati

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Trebam Hipenola 40 lit gdje je nabjolja cijena? Za 4 lit svakako nedam 120 kuna...

Najnoviji postovi

Na vrh