Ojla Ivanhoo!
Phu ne možem spavati. Pa pišem.
Temo tek sada prvi put vidim, hvala na vezi, pa se odlučijo, da jo pročitam jednom cijelu enkrat, ob priliki.
Ulje, dok ni sipano u motor, po mome nema ruka upotrebe. Rok upotrebe kad sam ti to kazao sam mislijo na vijek trajanja sipanog u motor...Jer tamo se on grije , ohlađa,njemu se miješaju saje od izpaljivanja nafte i dijelovi metala od motora. Onda je tu vlaga zraka, koje kondenzira i meša se sa nim. Naravno najviše u zimi. Zato kaže, da ak motor dugo vrijeme stoji, ulje odcuri dole sa površin i može doći do oštečenja -korozije površin tamo ,gdje je za motor smrtno pasno.VAlj i sijedala ventila i slično. zato u upotrebi motorova, koji jako dugo stoje piše, da nek bi se trebao motor konzerivrati za kroz zimo(bar kod motora motocikla je tako). KAk oto se radi, ne bi rad bij osad pametan, jer se ne sijetim dobro što je pisalo. Samo se sijetim, da negdje pisalo, da treba sipati malo ulja u rupe od sviječk nad klipe i u auspuf našopati nešto, da ne dođe zrak u njega...A ko to radi...
Zato nekvi pišu, da treba svake toliko vrijemena zagnati motor, da se on namaže i ustvari sam film na kliznih površinama. Al sam kažeš, da su ovi zagoni hladni kod motora i najgori. To mi sve kaže na to, da ak nema čovijek posla za traktor, ga bolje ne imation treba da radi...hehe.