• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ULJA I OSTALA MAZIVA

• Temu pokrenuo seljaček
  • Datum prvog posta

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Istina, nisu sva ulja baš povoljna. Meni za auto ELF sxr se isplati uzet. Ja ga ispod 200 kn i to kad je neka akcija nemam, sad je kanta 5 lit. 126 kn.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
trebam 30L nekog transhidrola 85 za svoj imt 540. kaje najjeftinije ulje a da radi i traje?

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
al to nije ulje za transmisiju i hidrauliku vec motor...

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Foler..nemoj šparati na ulju..uzmi nešta kvalitetno a Ina je sasvim ok

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
tak ce i biti...30L 85-ice i bok...tko zna kaje sad unutra...
nego...znam gdi dolit i vidit razinu ulja ali gdje se skida poklopac na imt 540 da ocistim sav talog?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Mislim da talog možeš očistiti jedino ako rastaviš traktor odnosno getribu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Nažalost nigdje, ko što Mane veli, možeš jedino skinuti poklopac mjenjača i polopac hidraulike pa onda počistiti.

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
frend veli da se unutra nalije dizel koji sve rastopi i sjebe i onda to izliti van...al gdje je cep za izlijevanje? nemre bit isti kao za mjerenje nivoa na desnom boku?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Na lijevom boku pri dnu (ključ, pardon otokarena gedora 27) imaš dva komada. Jedan napred na mjenjaču, a drugi malo iza na kučištu diferencijala.

Frend nek u svog naljeva kaj hoče, a ti u svog nemoj zbog pumpe hidraulike, a i ta špena koju bu otopilo bude završila u ležajevima i onda im je kraj sezone.
Jednostavno ispusti, možeš malo podiči desnu stranu da malko više iscuri i natoči novo. Dio starog uvjek zaostane, a mulj ostaje zaljepljen za dno i teško ga je oprati i kad se kistom pere (vjeruj mi, nagulil sam se tog taloga).
Imaš filter hidraulike na pumpi, ako imaš izvadi ga i očisti.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
@muha, kaj veliš na ovo ulje za getribu na Uniju, hidraulično sa poboljšanim svojstvima podmazivanja?
8b10ebf33121411c873563744b86a01c.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Nemam iskustva s takvim "finim" uljima.
Ja mislim da te stare rage mogu i na jestivo iči, a ako je jeftinije od ininog onda baš i ne vjerujem da je kvalitetnije kaj god oni na kantici napisali.
Za Inu znam da je dobro ulje, a cjenovno prihvatljivo. Ova ostala se iznenada pojave na tržištu pod nekim imenom i jako brzo nestanu.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Mene dođe 0 kn određena količina tog ulja, inače je oko cca 50 kn/ lit.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Hyspin je hidrauličko ulje i nije za mjenjače.
Ak već hoćeš ulje za getribu, onda Optigear...

Ali tebi treba nekaj za getribu/hidrauliku od Castrola, to bi bilo Agri Trans Plus 10W-30 ili 80W.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Mene dođe 0 kn određena količina tog ulja, inače je oko cca 50 kn/ lit.

Ova kantica s slike 250 kuniča :(whew):
Ako je po nabavnoj cjeni uzmi za mene 15.tak litara da vidim jel ga bu kalač od puknutog probavil i kak bu zujal na njega :(giggle):

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Hyspin je hidrauličko ulje i nije za mjenjače.
Ak već hoćeš ulje za getribu, onda Optigear...

Ali tebi treba nekaj za getribu/hidrauliku od Castrola, to bi bilo Agri Trans Plus 10W-30 ili 80W.
Ne mora biti nužno Castrol, ovo mi kolega može nabaviti pa zato pitam. Već sam uzeo nešto za utovarivač pa sam mislio i za traktor.
Ima sad u Auto Kreši akcija na ulja, neko motorno 10 lit. je oko 115 kn, možda radije to uzet jer je tak i tak motorno oduvijek točeno u getribu.

@muha, ako si zainteresiran za to ulje, kad ga nabavim javim ti.

Najnoviji postovi

Na vrh