• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ULJA I OSTALA MAZIVA

• Temu pokrenuo seljaček
  • Datum prvog posta

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
153
Kaj ti to čitaš i citiraš, nekakvu enciklopediju?
Pa posao poljoprivrednika je da to zna, o indeksu viskoziteta direktno ovisi koliko će trajati mjenjač na nekom traktoru. Neki su malo manje osjetljivi, a mene je zapao jedan koji je malo više osjetljiv.

CK1

Aktivni član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
101
Kad si spomenuo lancol...
Tip koji često radi u šumi koristi staro motorno ulje. Veli da mu je lancol preskup i da se sve otplati iako se možda lanac i mač brže troši. Koliko to može biti brže? Tu logiku sam "prisvojio"!

Koristim staro od motora!
Pročitao sam, vjerujem da i drugi koriste slične kombinacije drugih vrsta ulja ali zaobišao bih ju jer ne radim puno sa motorkom, a ako je ovo od INA-e ST-200 u redu neću za 5€ propast. Koliko ju koristimo imat ću tu 1L slijedeće desetljeće.

• INA Lancol ST-200 - (5,19€)

Prilozi

• INA_Lancol_ST_200_1L.jpg
    INA_Lancol_ST_200_1L.jpg
    19.5 KB · Pregleda: 3

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,842
Kaj ti to čitaš i citiraš, nekakvu enciklopediju?
Za gugl majstore svi znamo odavno.

Umjetna inteligencija je pretvorila napredne gugl majstore u AI savjetnike koji u par klikova mogu lagano do odgovora kojeg je neko s nekim podijelil, a ko se za to znanje dobro oznojil i na svojoj koži ga u praksi isprobal......

Još ako taj neko vjeruje svemu napisanom.... sreči nema kraja.

CK1

Aktivni član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
101
Ima li netko savjet ili iskustvo iz prakse što uzet od ulja za podmazivanje lanca motorne pile, osim korištenja rabljenog kojeg je kolega LC gore spomenuo?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,814
Za to koliko (koliko si napisal da) potrošiš ulja, i jestivo bi bilo dobro.
Ljudi koji puno rade i troše puno ulja mogu ti dati (naj)bolju preporuku, pa poslušaj njih.

Napisal sam svoje skromno iskustvo, s dva tipa ulja koja sam probal, ali nisam mjerodavan za neku preporuku. Ostajem pri INA Lancolu, jer mi se pokazal dobrim i za neke druge namjene (podmazivanje lanaca na beraču kukuruza). Ne znači da nema boljih (a i lošijih) ulja.

Na vrh