A oko čega točno bi se mogla voditi konstruktivna rasprava, ako netko pita koje ulje sipati u stroj, netko mu odgovori i to je to. Što mi, kao korisnici/potrošači uopće znamo o uljima i sastavima osim onoga što proizvođač navede u specifikacijama, tko mi garantira da je to točno? Već sam pisao o lancolima odnosno o svom iskustvu, ova dva ulja su od istog proizvođača, isto lancoli, jedan je starijeg sastava a drugi je poboljšan, meni osobno taj poboljšani nije za ku*** jer je, em rijedak, suh i smrdi kao mješavina prerađenog ulja i hipenola, a tako i izgleda dok je starija formula bila gusto ulje i ljepljivo, rasteže se kao med i po meni bolje podmazuje lanac i ne grije se niti lanac niti vodilica
View attachment 57507
što se tiče dvotaktnog koristim XP ulje, ne vidim razlog zašto bih kupovao HP ultra (da bih nekome dokazao...nešto) ako mi je ovo ulje em preporučeno em povoljnije, da Blaževići prodaju neko treće ulje koje je, po njima, u redu za moje strojeve i ako mi je povoljnije zašto ga ne bih koristio, u suprotnom zašto bih? Pile su mi sve relativno nove i zašto da riskiram garanciju ako nemam potreba, s druge strane ne traži se ništa abnormalno, nitko nije tražio a mislim i da neće u skoro vrijeme, aspen, ali opet, da je litra do nekih 2,5-2,6 eura ja bih ga kupovao jer ta mi se, meni osobno, razlika isplati, preko toga ne.