🙃 Hajde da se i ja umiješam, iako nisam rušitelj / drvosječa 🤔:
- Postoje samo 2 opcije / varijante u kojem smjeru bude išla budučnost. Ako nastavimo ovako kao do sad ispumpavati sirovu naftu, a ona nije brzo obnovljiva u "utrobi Zemlje", onda smo blizu kraja uskladištenih zaliha. To znači da brodovi, avioni, te svi motori s unutarnjim sagorjevanjem postaju otpad, dakle i sve štilovke i huskvarne...
- Realno nema mogućnosti za uvođenje struje žicama, po svim šumama Svijeta, a kamoli dovoljno sirovina za izradu abnormalne količine "baterija" za baterijske automobile, alate i pile.
- Realno gledano, oni koji to dožive, morali budu znati nabrusiti ručnu, starinsku pilu, "razvoditi ju", pa onda imati dobrog kompića da ju navlače "sim, tam, sim, tam". U to novo vrijeme se i priroda bude počela oporavljati i obnavljati od utjecaja čovjeka.
Kaj sam štel reči, to da naftni derivati idu sadašnjim tempom potrošnje - kraju. Zaboravimo derivate iz kuruze, trebali ju budemo za tanjur kuruzne kaše po osobi dnevno, a ne za piljenje i rušenje.
Ulja za mješavine?! Lancoli?!, niti to ne bude imalo prioritet. Naslanjali se budemo na topljenje "životinjskih masti", puno manje na ostala ulja i masti.
Nisam Nostradamus, ali ovo je sad što živimo "najljepši pjev i vrhunac nesmotrenog konzumerizma, materijalizma uništavanja svega oko sebe, kao slonovi u staklenom dučanu".
Aspeni, mješavine i lancoli budu u muzeju, a sadašnji muzejski primjerci / eksponati ručnih pila, budu jako tražena roba - za ostvarenje "normalnog života".
Ovo je mislite blesavo, daj nam bože da je blesavo i da imamo još dugo, dugo ovo što sad živimo.
Ja kresnen po potrebi svoju motornu pilu na mješavinu za flaksericu, špricu, aki ni to nije više jeftino.
Nemam pojma za bolje aspene.