Da, 2t motori nemaju tih sranja, samo imaju iz istih kubika 20-30% veću snagu, 20-30% više obrtaja, 20-30% veće ubrzanje, više radne temperature, manje težine....evo jedan banalan primjer, na svojim starim jonsered pilama sam koristio ina 2taktol ulje i barem svakih 2 mjeseca mjenjao svjećice, na ovim pilama koristim sintetičko ulje, konkretno Hq XP i samo sam na 576xp promjenio jednu svjećicu. Na 572xp nakon 2 godine i nešto, nakon 1200 radnih sati klip i cilindar kao iz tvornice, bez trunke gareži, bez ikakvih tragova korištenja, radilica ispravna bez lufta, ali je došlo do zamora materijala. Ne znam, tko želi nek sipa, pardon, neka lijeva, ili ulijeva, ne znam kako se kaže, što god želi, ja znam da na ulju ne želim štedjeti. Slažem se da su hq ulja sada otišla daleko previše sa cijenama, xp je čak skuplji postao od Hp Ultra, još nisam odlučio šta ću dalje, imam još kantu ulja ali preskupi su u odnosu na druga ulja.
Btw, ne znam da li itko mjenja ulje u autu na 30 000 km, ja ga mjenjam na 7-8000, u b6 na 10-12000.