Pa nikak. To je glupa mjera, samo da daju mrvice sa stola i vele mjera 16541 je 300 milijardi milijona.
Umjesto da mljeko ima cjenu ko nafta i svaki utorak ide gore ili dolje. Prije je litra mlijeka bila marku.
Tak i meso i kukuruz i sve ostalo.
Australija je najbolje napravila po tom pitanju. Ukinuli su poticaje i svi jebivetri propali koji su se slepali na poticaje, ostali pravi poljoprivrednici i imaju nikad jacu poljoprivrednu proizvodnju.
Sad kad se zaratilo blizu odma je frka panika jer nemamo nis svoje. Inu koja je imala naftna polja na bliskom istoku s zalihama za 50 narastaja u Hrvata, mi to prodamo madjarima/Rusima, koji sad nama naftu prodaju skupo i jos stojimo u redu na pumpama da ju kupimo. Mogli smo biti ko Norvezani...
Isto tak petrokemija, neisplatvio, a kak se drugima isplati, samo nama ne...
Bas mora doci period da smo gladan narod, da shvatimo da mozemo biti bogatiji od Svicaraca.
Sad se radi na tome da privatiziraju sve vodovode u HR, i busotine. Naravno da se necemo pobuniti, a drugi smo u EU po vodnom potencijalu a mi jos uvozimo elektricnu energiju jer se pravimo veci od pape oko ekologije pa necemo mi graditi hidroelektrane...
Malo off topic ali frustriran sam oko tih stvari...