• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Umjetna gnojiva

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,311
Tako sam i mislio da je, zna netko kakva je cijena u Sloveniji da ne idem bez veze gledat?
 

Dsdubo

Novi član
Tu od
22 Sij 2022
Poruka
1
Ja već godinama kupujem gnojivo u 9.mjesecu ,ove godine sam malo kasnije pa sam KAN-a platio 2,75 kn a 15-15-15 4,35 kn/kg
 

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,874
Prije 2 mjeseca sam kupovao KAN u poljoprivrednoj cijena je bila 85kn. Jučer išao ponovno u kupovinu jer mi zatrebalo. Sad je cijena 160kn.
 

Nai

Aktivni član
Tu od
11 Pro 2019
Poruka
172
Koliko god pisali, racunali na papir kuci, jedno je sigurno- glavobolja. Uzeli svesku u kojoj sve upisujemo, pa gledam nekad bila 320 kn :rolleyes:

Sutra dolazi strucnjak- pa gledamo sta ima u ponudi, koje kombinacije- da bar tu skresem koliko mogu. Javim sta bude rekao.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,311
Kakva je cijena? Ja sam bio u Sloveniji ali isto ga nije bilo a tamo gdje imaju cijena ko i kod nas.
 

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Od mene udaljena 7km fabrika azotara za proizvodnju gnojiva (jedina u bih) godinu vec stoji ,kaze neki dan na tv-u direktor morali smo zaustaviti prozvodnju nije rentabilno. Majmun jedan obični.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Zašto ne bi pustili?
Ja sam - istinabog, ima tome već skoro dva desetljeća - išla kamionom pettoncem u Mađarsku. Na našoj granici, kada sam stala u redu, prišao mi je jedan šofer i pitao me jesam li ispunila nekakav formular - više se ne sjećam kakav. Uto je došao i carinik i pitao me isto, rekla sam im da pojma nemam što je to, i više se ne sjećam jesu li mi oni nešto ispisali, ili sam samo prešla preko. Na mađarskoj granici sam samo pokazala dokumente i prešla. Dok sam se vraćala na mađarskoj strani sam pokazala papire i račun robe koju sam kupila zbog potvrde za povrat poreza da mi ga potvrde, i ništa se drugo nije dogodilo - bez problema sam kamionom preko otišla i vratila se.

Zapravo je najbolje da nazoveš carinu i pitaš, pada mi na pamet carinjene robe obzirom da BIH nije u eu. Nekada smo carinu zbog cenzusa do kojeg se nije plaćala a kupilo se višestruko preko toga rješavali na način da smo išli troje i četvero u autu.
 

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,474
Neke države su zabranile ili ograničile izvoz zbog nedostatka gnojiva. Neznam kak je sa United States of BiH… Znam da je jedan iz susjednog sela htel dopeljati iz Češke šleper gnojiva ali mu nisu dali…
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,332
Ono što sam rekao za Genezis iz Madjarske, to prolazi. Samo ima jedna mana, narudžba mora biti minimalno 24,5 tone po korisniku i oni imaju samo dušićna gnojiva.
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,332
Mislim da imaju i Ureu da. Nisam kupio ja, nego troje kolega. Nisu htjeli dati tri računa iako je bil cijeli šleper, nego su onda napisali na ovog koji ima firmu, onda je on njima izdal račun za njihov dio i tak su riješili. Samo što su ovi dvoje morali platiti pdv kod nas, u Mađarskoj nema pdv-a, ali opet je ispalo trenutno povoljno oko 510-515 kn metar sa pdv i dovozom.
 
Na vrh