Govorili smo o seriji 3 (453, 533), a oni imaju još cca 20% brži rikverc) i dulji su i neokretniji. Glede okretnosti: usporedi ga sa Štoreom, pa budeš videl koliko mu mjesta trebaEvo da se i ja molo uključim u ovu temu pošto sam i ja vlaskik universala 530. Sa traktorom smo zadovoljni nemamo nekih poteškoča sa njim jedino šta smo mjenjali lamelu na nekih 3000 rh. Što se tiče okretnosti,dosta je okretan za svoju veličinu,jer nemožete ga uspoređivat sa malim imt 539. Za rikverc što pričate da je brz nama to odgovara jer je lagan na volanu i lako se upravlja sa njime. Isto teramo berač sa njime sipov 40 i to na 1400-1500 okretaja jer mu netreba više, berač odlično radi pri toj brzini motora a i dosta je snažan za u brdo izvuč, i beromo kuruz 4 spora ili 1 brza.
znači da je moj 683 najokretniji,ima anšlag za nepovjerovati
znači da je moj 683 najokretniji,ima anšlag za nepovjerovati
Forumaši, trebam malo pomoći:
Koliko otprilike vrijedi Univerzal 445, i85godina, 3700sati, sav masan, i motor, i ispod sjedala. Gazda kaže da je sve orginal osim Bosch pumpe koja je mjenjana (gume su orginal, i ima ih 40tak%)
Mislim da je hauba kao kod Štorea. kaže da ga cjeni 5000e. ja za taj traktor nebi dao više od 3000e.
Inače ima 2 traktora, pa mora prodat jednog,u oglasniku je novi vladimirec (3 cilindra) cjeni ga 9000e, ima 400sati, a sav masan po motoru, ko da ima 4000sati.
da, ima 2 traktora, pa bi jedan prodao, al samo je vladimirec u oglasniku.
Evo da se i ja molo uključim u ovu temu pošto sam i ja vlaskik universala 530. Sa traktorom smo zadovoljni nemamo nekih poteškoča sa njim jedino šta smo mjenjali lamelu na nekih 3000 rh. Što se tiče okretnosti,dosta je okretan za svoju veličinu,jer nemožete ga uspoređivat sa malim imt 539. Za rikverc što pričate da je brz nama to odgovara jer je lagan na volanu i lako se upravlja sa njime. Isto teramo berač sa njime sipov 40 i to na 1400-1500 okretaja jer mu netreba više, berač odlično radi pri toj brzini motora a i dosta je snažan za u brdo izvuč, i beromo kuruz 4 spora ili 1 brza.
Da li je taj 530 tezi i siri od 445?
Da li je taj 530 tezi i siri od 445?
A za kaj ti traktor zapravo treba? I kakvoga hoćeš?
Treba mi za izorati, potanjurati, pobranjati 1ha, te još 1 ha pokositi i prevrnuti.
Te prijevoz na manjem gospodarstvu.
Od priključaka planiram nabavit plug, branju,eventualno tanjuraču (ako naiđe koja povoljna), kosu i prevrtač.
Gledam traktore od 40tak ks (tu mi upada i Vladimirec, zbog cijene i jednostavnosti), nemam neku određenu marku,al recimo da me zanima univerzal, Imt, zetor te TVZ. Gledam da je traktor što jeftinjiji za kupiti, i kasnije za servis.