• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

UNIVERSAL

niko445

Novi član
Tu od
22 Lis 2023
Poruka
4
To je 445 DT ili DTC? Koliko dođe takav posao ako nije tajna?
Ak mene pitas dt je, oko 300e dojde brušenje bloka, oko 600-700e djelovi (novi klipovi s karikama, brtve, leteci svi, aksioni, itd.) u traktor univerzal sesvete i ruke ovisi do majstora...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Ima dovoljno mjesta znači za brušenje, žao mi je što to nisam odradio kad sam ga kupio a nekako mi se ne da raskopati traktor koji radi. Ako naletim na povoljni motor to bi odradio i samo ga zamjenio, to mi je ideja broj jedan ili još jedan jači traktor.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Da li se na ovom vijku slobodno podešava visina hidraulike ? Što se dogodi ako se izvuće previše van? Da li može doći do kakvih problema? Jer danas sam malo ga odvrnuo i konačno mogu plug podići i raditi normalno.

Prilozi

• IMG_20241022_201313.jpg
    IMG_20241022_201313.jpg
    41.1 KB · Pregleda: 24

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Na mojem idu još dolje ako onu polugu iza dignem prema gore, jedino što onda ako ne pazim koliko spuštam plug mi samo padne dolje ili ako malo pomaknem ručicu gore digne do kraja. Nisam to nikad previše isprobavao jer sam pomicao na polugama na rupu dalje ili bliže ako sam htio više ili manje spustiti ili ako mi je na mjestu sfalilo podignem ručku da poluge padnu. Pošto je moj plug okretać i to visoki jednostavno malo mi je uvijek falilo kod okretanja.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ta ručica iza se koristi kod npr oranja i sl. Tada hidraulika radi u tkz. plivajućem režimu.
Idu poluge dolje kad se ona podigne ali bi htio to dobiti bez da diram tu ručicu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
To se smije prebacivati samo dok je ručica za dizanje u gornjem položaju.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Što bi se moglo dogoditi ako prebacujem dok je ručica za dizanje dolje? I što sam sa onim vijkom kojeg sam otpustio malo da se poluge podignu, može tu nastati kakve štete?

AcaS

Novi član
Tu od
21 Ožu 2022
Poruka
13
Forumaši, dajte savet u vezi marke akumulatora koji koristite u UTB 445. Topla od 100Ah - crvena, nije nam trajala ni 3 godine korišćenja, s tim da je 2-3 puta ispražnjena totalno. Napominjem da traktor koristim povremeno jer ne živim na selu a alternator je ispravan.
Znam da imaju akumulatori namenjeni za traktore (radne mašine). Moram nešto kupiti ali da traje, ovo me baš iznenadilo

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
s tim da je 2-3 puta ispražnjena totalno.
Zato ti je i trajala toliko koliko je.Svaki Topla akumulator na traktoru mi je trajal po 6 godina a na autu 4-5.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Meni je Munja trajala cca 6 godina a Ciak 8 godina a bili su kupljeni u isto vrijeme za dva traktora s tim da sam Ciak aku ja zeznuo jer sam ostavio upaljene neke stvari i skroz se ispraznio i dva puta je uspjelo punjenje i trajao je još koju godinu a treći put se je punio ali i pregrijavao tijekom punjenja tako da sam ga izbacio iz upotrebe. Greške se plaćaju, sve imam preko glavnih šaltera osim jedne utičnice za priključenje prskalice i to svaki put ostavin raditi. S tim da kupim svaki put najjeftiniji akumulator jer sve je kako imaš sreće.

AcaS

Novi član
Tu od
21 Ožu 2022
Poruka
13
Otpoji klemu na njemu, možda nešto vuče struju " dok te ni doma"!
To sam odmah primetio i to radim od tada.

Meni je Munja trajala cca 6 godina a Ciak 8 godina a bili su kupljeni u isto vrijeme za dva traktora s tim da sam Ciak aku ja zeznuo jer sam ostavio upaljene neke stvari i skroz se ispraznio i dva puta je uspjelo punjenje i trajao je još koju godinu a treći put se je punio ali i pregrijavao tijekom punjenja tako da sam ga izbacio iz upotrebe. Greške se plaćaju, sve imam preko glavnih šaltera osim jedne utičnice za priključenje prskalice i to svaki put ostavin raditi. S tim da kupim svaki put najjeftiniji akumulator jer sve je kako imaš sreće.
Potražiću jedan od ta dva. Hvala na savetu!

beljac

Član
Tu od
11 Ožu 2011
Poruka
35
Ovo je objasnjenje za spajanje kontrolne lampice sa regker sa tri prikljucka a kako treba spoiti lampicu sa regler sa dva kontakta
Kontakti na regleru
Kontakt sa ozbakom 15
Kontakt sa oznakom 67
Kontakti na alternatoru
B+od anasera
D- masa
DF jedna cetkica a druga na masu
C zvezdiste
Dali trba spoiti kontrolnu lamipcu jedan kraj sa C(zvezdiste) i drugi kraj sa +

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,470
Prvo je pitanje: jel' alternator rumunjski ili Iskra?
Ako je rumunjski, ima mehanički regler, koji je napajan od kontakt brave (a ne od D+ kleme an alternatoru), klema 15. Klema 67 ide na DF na alternatoru (centralna četkica), a masa reglera je spojena na nosač.

Signalna svjetiljka ide preko releja, s kleme 30; kleme 86 i 87 su spojene na +12V preko brave (51) i osigurača, klema 85 ide na klemu C na alternatoru.

Na vrh