• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

UNIVERSAL

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Opet ja.... budala ne poslikam djelove dok rastavljam, a picajzla sam i svaka šajbica mora biti na mjestu. Dal ima ko katalog s djelovima stranicu s anlaserom originalnim? Kam idu one udubljene šajbice s gumicama i koji bakelitni disk ide van na kučište nosača deblji ili tanji? :mur:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zakaj te to brine šogor je kupil dva Rumunjska anlasera nova pa nisu bili jednako sastavljeni kad su se počeli grijati složil sem jednog od tri ali su bili različito sastavljeni pa bog zna kaj je orginalno .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Točno samo kaj su Rumuni bili po 700 kn kod pokojnog Hasana ma i nisu bili tak loši ako ih nije nafta zalijevala .

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Skine se onaj filter iznad alnasera i preseli ga se na neko drugo mjesto i nema zalijevanja nafte.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ma ko to još danas ima, a i to nije garancija da neće malo zacurit.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Vladimirec, one udubljene podloške dođu izvana na poklopac a bakelitna bi trebala ispod one velike podloške i vijka na rotoru ako se dobro sijećam.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
E vidiš, tu di je ta kutija za alat kod mene je filter. Zašerafljen je na onu pločicu koja se skida priliko štelanja kvačila.
Na taj način sam riješio problem vlaženja alnasera.

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Evo i slikice da ne ispadne kak veli Edo Majka '' da serem i da lažem'':

2dhtno7.jpg

20j4tw9.jpg

264jprn.jpg

205p4kk.jpg

2nuu5xh.jpg

Planiram ga danas završiti ak se ne smrznem. Automat i bendiks isprobani s pujnjačem i sve klapa. :(blush): Svi spojevi su namazani diht masom tak da više ni tolko nafte nebi smelo nutra + pumpa bu reparirana pa ni ona nebu slinila - valjda.
Kad sam otvoril poklopac kolektora skoro me strefilo kaj je sve bilo nutra. Možda ga je kod tog paljenja i mučil alaser - navčeni sam na rusa pa neznam kaj je normalno vrtenje. Nije kapali s filtera tu je bil suhi kaj barut.

& zoki: dvije su bakelitne, mislim da deblja ide van, a tanja između kolektora i španera. Oču to napraviti kak spada od prve jer sam na rusu 12 put skidal anlaser i nikak dobro...

Posljednje uređivanje:

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
kod mene to malo drugačije izgleda. isto imam tri rupe na sredini poluge kak i ti s tim da mi poluge vise na vanjskim rupama a lanci su na unutarnjim. srednje rupe su fraj

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Došla pumpa iz servisa... dijagnoza: pišala na sve strane, glava tip top, bez trunke smeća ni u situ, i navčil me majstor da to čudo ima i čok za zimu. dize nisu trebale biti ni dirane... e sad nemrem nigde točno najti koja podloška ide pod dizu 1.5 ili 2 mm?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
E vidiš za taj čok, i meni su rekli da to postoji. Kad sam pital bosch majstora za to, rekal je da to ne diram jerje to kao neki rasteretni ventil.

Najnoviji postovi

Na vrh