• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

DavorB

Član
Tu od
18 Ruj 2014
Poruka
64
Mislim da moraju jer je čelo klipa tak oblikovano da ulaze u njega.

Sad su ventili dobrih 1-1.5 mm više van nek su bili stari, izuzev onog kaj je skroz propal u glavu, a to je ustvari i realno s obzirom da su cca 5000 h propadali :D:

klip ih ne tuče (valjda, nemrem videt , zapinjalo nije......)

Sad jedno pitanje za nekoga tko je više raskapal te ursuse ( meni je ovo jedini, traktori mi smrde za šerafanje :D: )

Opruge od ventila sam stisnul s prstima dok sam stavljal kajlice, to mi se čini premekano, makar po logici nebi trebalo biti problema pošto se motor vrti samo do 2200 o/min.

Ipak me malo strah da se možda nebuju stigli ventili vračat prije klipa u večoj turaži.....?????

Kaj mislite?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Sa tvojim ventilima i oprugama ventila je sve pod kontrolom

DavorB

Član
Tu od
18 Ruj 2014
Poruka
64
U subotu sam završio sve na medeku, odradio je 2 sata na laganom gasu i nakon toga proba.
Osjetnjo ima više snage, tamo gdje je u 6-toj jedva došao do pola brda sad ide skroz uz mali pad okretaja i tek pred kraj počne malo dimit crno od opterečenja.
Kod kočenja motorom nizbrdo sad tamo gdje me je u 5-oj potjeral do 2000 okr, 6-ta drži na 1600.
Super sam zadovoljan.

Jedino se je sad pokazalo da mi je akumulator slab (55 Ah), jedva okrene zbog veće kompresije. Zamjenit ću akumulator sa nekom 90 pa ak bu još teško okretal onda ide anlaser u remont.....

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Trebo si ga ostavit barem 4-5 sati na 1000-1200 zbog ulja i nek tucka na mjestu... Ja sam svoj ostavio cijeli dan od 8-19 uz redovitu kontrolu vode, temperature i zvukova. Probaj malo nafilat akumulator jer dugo stoji.

DavorB

Član
Tu od
18 Ruj 2014
Poruka
64
Punil sam ga preko noči od petka na subotu. Loš je akumulator, definitivno trebam drugi.

Nisam bil doma baš puno kroz vikend pa ga nisam htel ostaviti bez nadzora da klepa.

Išli bumo špricat za koji dan pa mu bu to taman za razradu :D:

Vlah

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
64
Imam problem s jednobraznim plugom Alkar 14 cola visoki klirens.
Ne znam kak bu išel na malog Ursusa tak visoki plug, pa si sve nekaj mislim da mu na donjim podiznim polugama probušim nove rupe bliže kuglama za kopčanje kak bi dobil veću visinu poluga za dizanje. Top link na gornju rupu i mislim da bi se onda dal koristiti taj plug, makar bi malo promenil (s tom izmjenom) geometriju prihvata.
Pitanje za kolege po malom Ursusu: Jel je neko imal s time sličnih iskustava i kak je to riješio ili je jednostavno prodal plug i kupil niski?
Meni se ovo čini jedino riješenje da bi ga mogel koristiti. Srdit sam na dost forumaša kaj puntaju na jednobrazni plug za mali i slabi traktor, a kad sam ga konačno kupil, plug je skoro pa veći od traktora. Naravno da nisam srdit, samo se šalim, ali svi koji se odluće na takav plug moraju znati da bu problema.
Na slici je shema promjene geometrije, kak sam si to ja zamislil.

[url=http://postimage.org/]
gifs upload[/URL]

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Probu probaj samo jednu stranu nekak zavezat pa izmjeriš metrom. Dali je ista dužina od kugle na traktoru do bolcna i od bolcna do kugle za kopčanje?

Vlah

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
64
Ne treba probati. Geometrija trokuta ne laže, tak da se pomicanjem prihvata prema van, poluga diže prema gore. I to progresivno za više puta.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Samo mislim da ideš u pogrešnom pravcu , trebao bi iči prema traktoru sa rupom , gubiš silu - dobiješ hod

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@VLAH jesi ti probo orat s tim jednobraznim kolko ga na ravnom digne od zemlje?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Čim je ova vertikalna poluga bliže oku,može višlje dignuti,ali i krajnji spušteni položaj je višlji, a i lakše je dignuti teret,zamisli da je umjesto te vertikalne poluge tvoja ruka,i da moraš dignuti neki teret...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Na koje oko misliš?
A mislim da debelo griješiš , sračunjaj se ti još jednom

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Prema traktoru treba približit kak savoris veli.
A jel možeš skratit ljevu polugu?
a toplink kopći na najdonju rupu i dizat če zadnji dio pluga višlje.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ovo sam ja samo na brzinu načrčkao...

image upload

Znači,za silu se slažemo,čim je crvena poluga bliže kraju zelene,to jest udaljenija od traktora,sila podizanja je veća, na to sa mislio kad sam govorio o dizanju rukom...
A ako tu crvenu polugu pomičeš bliže traktoru,i ne mijenjaš joj duljinu,zelena pada prema dolje (vidi se na slici da Ursus ima još jednu rupu bliže traktoru). Fiksiraš jednu za drugu,i kad se žute poluge dignu sve skupa u zrak,toliko si izgubio na krajnjoj visini za koliko si crvenu polugu pomaknuo bliže traktoru...

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
@gogo nisi u pravu , ja imam na vladimircu fabrički tri rupe za odabir i ona najbliža traktoru je najveći hod i najmanja sila , ona krajnja prema nazad je najmanji hod i najveća sila
Znam to jer kada kačam RD nemožem je podić iako sam u prednjim rupama

Mene iznenađuje da nemaš dovoljno visoko podizanje jer kod šuraka sam gledao da 335 diže baš visoko poluge , ekstremno visoko

Posljednje uređivanje:

Vlah

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
64
Nisam probal orati jer na oko mi je plug previsok za dizanje a da bi mogel raditi transport po bregima. Jučer sam oral s Batujem 2x10 cola i nisam se imal vremena igrati s Alkarom (sve rasštelati pa opet šarafit na svim polugama a dan je još prekratki a za danas kiša).
Ak je kak veli Savo, onda imam još jednu rupu prema kučištu, al mislim da je onak kak veli Gogo. Kad istu dužinu podešavajuće poluge gurnem prema kuglama, poluge su podignute višlje i mogu ih kačit na tih 65-68 cm visine, ali su malo kose prema van. Ak ih vračam na prvu rupu od kučišta getribe, još su mi niže tak da podizna visina hidraulike jedva dođe do kopčanja.
Budem u subotu zavezal drot na mjesta koja mi daju visinu za kopčanje i visinu podizanja iz brazde i za transport, pa referiram ak niko prije mene nije ili ne bude. Ja sad nemrem jer me nema do subote.

Na vrh