• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Znam da mu netrebaju ti grijači ali tako je došao sa njima iz Slovenije.Ja sam ih nekoliko puta koristio i više ih i ne koristim

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Kupio sam novu usisnu granu sa rupama za grijače i dva grijača (200kn). Sad sam mislio uzet p/f licnasti vodič 6 mm2 i stopicama spojit oba grijača i onda spojit na jedan taster kao za sirenu. Onda sam mislio od pravog tastera sirene dovući plus na taj dodatni novi taster i kad palim traktor, prije alnasovanja samo stisnem novi taster na desetak sekundi o onda alnasujem... El to ok postupak i način spajanja? Minus za grijače imam na kućištu kad ih zavrnem navodno...

swand

Član
Tu od
2 Lis 2018
Poruka
74
Masu imas. Plus dovedi direktno (bilo bi dobro preko nekog osigurača) na rele. Izlaz sa releja spoji na grijače. Taster (tipkalo) spoji za okidanje releja. Rele i osigurač moraju držati više ampera (barem 5 A) nego što treba osiguračima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ti sad najvjerojatnije imaš gore bravu za paljenje s ručkicom? Možda ta brava ima tri pina ali se jedan od njih ne koristi jer nije bilo grijača. Ako je tak samo iz tog pina na bravi povučeš žicu koju spojiš na grijače.

Ako ne onda kupiš ovakvu bravu BRAVA PALJENJA S RUČICOM URSUS C-330 i spojiš ju direktno bez releja.
Ili kupiš nekaj kvalitetnije, odabir je tvoj.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Takvu neku i imam, samo je odozdola pa moram vidjet jel ima 3 pina... Provjerit cu popodne

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Evo gotovo sve. Na bravi je bio još jedan stupanj i kontakt (svaka čast muha) tako da je cijeli postupak bio dosta jednostavan. Skinuo originalnu granu, da bi skinuo donja dva šarafa, morao sam jedan ključ 13 podosta stanjiti brusilicom. Na novoj grani sam jednu donju rupu morao malo proširiti da bolje sjedne. Namazao sve diht masom i stegao. Postezao sam grijače i stavio ispod njih bakrene podloške. Zatim okruglim stopicama i kablom 6mm2 povezao oba grijača. Zatim sproveo jedan jednožilni kabal 6mm2 do brave i spojio na treći preostali kontakt. Grijači se pale na prvom stupnju brave i lagano se dimi iz njih. Paljenje ćemo još jednom sutra testirati.
IMG_20191120_173335.jpg IMG_20191120_173346.jpg IMG_20191120_174702.jpg

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Bas promatram sad grana jeftinija od sami grijača,naravno u kvalitetu,a ima grijača jeftini da sve skupa ni 200 kuna nebi izaslo skupa sa kablom.
Ajd ti nama javi koliko puta se on bude napeo pre nego proradi.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Sa fenom je prije palio kao po ljeti, valjda će i grijači biti dobra alternativa. Grana je 100 kn, grijači obadva 100 kn. Kabal 12 kn otprilike i tri stopice...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Dok su bili na mom ursusu takvi grijači nisam vidio baš neke koristi od njih ali od kad sam stavio na naftu od univerzala to je preporod.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Samo smo proširili rupu i urezali novi navoj na jednom mjestu od grijača a a na drugog stavili čep, paše orginal od kartera, samo ne znam od kojeg auta.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Sad kad sam riješio grijače, kopa me ono kvačilo glupavo. Ne mogu se oteti želji da prepravim pedalu da se umjesto pritiskanja prema dolje, kvačilo aktivira pritiskom tj. upiranjem od sebe kao na npr zetorima itd. Možda kad bi pedala izgledala kao kvačica mozda bi se tad pritiskala od sebe.
Htio bih smisliti bolji mehanizam od originalnog :)
Screenshot_20191122_204637_com.android.chrome.jpg

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Težak je to zadatak, jer ti razlika u visini izneđu sjedala i osovine kvačila velika. Možda kad napravio nekakav oslonac za petu noge, biti onda bilo lakše za radit.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Možda da se složi neki mehanizam kao kod IMTa 549? Na 549 je kvačilo barem ugodno za raditi...

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Izgleda da mu nije dosta grijalica pa je jako zanimljivo ubačen i bacač plamena. 🤔

Prilozi

• IMG_20191122_235113.jpg
    IMG_20191122_235113.jpg
    86.8 KB · Pregleda: 42

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Damirko, evo ti ideja: