HITNO! HITNO! HITNO! Trebam informacije!!
Naime, punica je dala maloga ursusa C-335 na popravak k majstoru i izgleda da je ovaj sad oće malo preveslati da joj čim više novaca izvuče...no nezna on da ima ona mene , a ja pak nisam siguran u vezi ulja.
Kak ide raspored ulja za getribu i hidrauliku, te bočne reduktore??
Dal je posebno ulje u getribi i hidrauliku, a posebno u bočnim reduktorima ili svo troje ima odvojena ulja ili pak je sve zajedničko????
Nisam ga nikad rastavljal, neznam ama baš ništ.
I koja ulja idu kuda i u kojim količinama??
Muhaničar...ekipo, pomagajte, pišite što prije!!!
isto ulje ide,,u getribu i hidrauliku,,ima prelivnu komoru,,ma i u reduktore,,nemas brige,,,nisam nikad mjerio,,al oko,,30litara,ja iz svojeg ispustio,,
Znači i reduktori se napajaju iz getribe s uljem???
neeeee,,posebni su reduktori,,,e,, saraf ti je odozgora,,na reduktoru veci,,za tocit,,
Punica, misliš buduča punica :scratchHITNO! HITNO! HITNO! Trebam informacije!!
Naime, punica je dala maloga ursusa C-335 na popravak k majstoru i izgleda da je ovaj sad oće malo preveslati da joj čim više novaca izvuče...no nezna on da ima ona mene , a ja pak nisam siguran u vezi ulja.
Kak ide raspored ulja za getribu i hidrauliku, te bočne reduktore??
Dal je posebno ulje u getribi i hidrauliku, a posebno u bočnim reduktorima ili svo troje ima odvojena ulja ili pak je sve zajedničko????
Nisam ga nikad rastavljal, neznam ama baš ništ.
I koja ulja idu kuda i u kojim količinama??
Muhaničar...ekipo, pomagajte, pišite što prije!!!
Punica, misliš buduča punica :scratch
Getriba i hidraulik isto ulje - hipenol - 23 litre
Reduktori (svaki posebno) - hipenol - 1 litra (svaki)
Jel te bu štela za zeta kad ti imaš sve velike traktore, a ona jadnog malog bokca :lol:
Ako se reduktori skidaju (radi kočnica) treba ispustiti dio ulja, a ako se reduktori slažu treba samo iz njih ispustiti ulje.
Taj jadnik mešter nebu kraj tebe ni za sendvič zaslužil :?
Ti kao pravi potencijalni zet si trebal taj posel preuzeti pa makar se učil na njemu (to ti je isto kak si se učil i na kčerki ili na nekoj prije, nema tu neke velike razlike) i uz pomoč nas iskusnijih rešiti taj slučaj :axe:
Ako je (a sigurno je) ulje bilo za zamjenu (jer ga niko nikad nije mjenjal, najvjerojatnije) trebalo ga je zamjeniti. E sad, kud je voda došla, to tek treba otkriti jer inače bu došla opet (najvjerojatnije kroz zaštitnu gumicu na mjenjaču). Kočnice i ovo ostalo nije vredno da se o tome piše (ako bude potrebe pitaj), ali da si mogel punici ulje zmeriti i promeniti, jesi ............
Uf, neki dan sam išel kraj tvoje kuče i da sam znal ja bi to obavil umjesto tebe, gratis, samo da te stara majka zavoli ko kčerka :rolleyess:
Jeste probali ručno okrenuti motor?čudan problem sa šurakovim ursuzom , toliko čudan da je teško i objasniti mada pokušat ću :rolleyess:
naime radi se o tome da nemožed a upali , pri alnasovanju bez dekompresora nemože nikako da zavergla , ako se potegne dekompresor i zavrti radilica pa spusti dekompresor onda daje naznake paljenja ali nemože da upali (alnaser nije)
a bez dekompresora jednostavno nemože sa prebaci kompresiju , ili dizna opali ranije pa dođe do sudara eksplozija
ja bih rekao da je prerano paljenje ali mi nije jasno šta bi moglo da se desi pa da se paljenje samo pomjeri
možda su dizne ostale otvorene pa samim time se dobije i ranije paljenje , ko bi ga znao
u poslednje vrijeme (dok je radio) sam primijetio neki čudan zvuk koji bi se mogao opisati kao lupkanje,klapanje ali nikako nisam mogao da utvrdim odakle dolazi i šta ga uzrokuje
ima li neko ikakvu ideju odakle da krenem u akciju