oficir
Dobro znana faca
- Tu od
- 23 Velj 2013
- Poruka
- 7,051
Jel ide HIPENOL, ili HIDROL ??
To moras vidjet u katalogu u neke modele ide hipenol80 a u neke transhidrol.
Al kad je on proizveden nije jos bilo transhidrola.
Jel ide HIPENOL, ili HIDROL ??
Lijepa cijena transhidrola - 350 kn 10 l . . .
Ima li gdje jeftinije ??
Ovo je cijena u AGRIMARU.
Pitaš javno pa ko prije odgovori.pozz
Isprike na ovoj privatnoj poruci, al ne znam gdje da Vam postavim pitanje za sto brzi odgovor !??
Za Ursusa 335 - Ulje u hidrauličnom sistemu je kremaste boje ( boja bijele kave ) ! Da li ga je potrebno mijenjati i kolika količina se uljeva ??
HVALA
U nijedan model Ursusa(rječ je o starijim izvedbama o kojima je i tema) nejde transhidraol.To moras vidjet u katalogu u neke modele ide hipenol80 a u neke transhidrol.
Al kad je on proizveden nije jos bilo transhidrola.
U nijedan model Ursusa(rječ je o starijim izvedbama o kojima je i tema) nejde transhidraol.
Lijepa cijena transhidrola - 350 kn 10 l . . .
Ima li gdje jeftinije ??
Ovo je cijena u AGRIMARU.
Ja se ispricavam na krivoj tvrdnji al jos uvjek stojim iza toga da tada kad su se proizvodili nije transhidrol bil ni u planu.
Jel moguce da je takvo ulje ak je radil nekaj preko pumpe neki priklucak pa da mu je doslo neko drugo ulje pa kad se zmjesaju da se to desi a i ak nije dugo mjenjano?
Od kud bi tolko vode doslo jedino da puno stoji na kisi?
Kupio sam tog Ursusa prije dvije godine na jesen. Prošle godine odradio s njim neke vožnje drva, oranje, frezanje i tako... Uspio sam doć na netu do Uputa za rukovanje i održavnje i krenuo ga pripremiti za sezonu ! koliko se razumijem u mehaniku, poznato mi je da bi moglo doći do mješanja ulja i vode, ali mi je bilo čudno kako u getribi
Našao sam i da poduzeće " JAKOPIĆ " u Lonjici kod Vrbovca ima u prodaji njemečki transhidrol 50/85 za 22.00 kn po litri, ali ako velite da ide Hipenol, onda ću staviti njega ! Uostalom, i u Uputi piše HIPENOL 90 !
Ima lamelne filtere i prečistaće i to sam sredio, očistio, oprao u nafti... Radila mu je hidraulika relativno dobro !? Znala je " štucnuti", "poskočiti" ( kak da objasnim ) kad je bil teži teret na njoj ! Zato, bolje da to napravim sad kak Bog zapovjeda, nego da mi se nekaj .... da ne velim kaj .....
poštovani članovi poljoprivrednog foruma
interesira me jedna sitnica u vezi ursusa 335
gornji vijci na bočnim reduktorima imaju na sebi rupice za odušak ulja i meni se događa da mi kroz te rupice nakon nekog vremena u vožnji počne curit ulje,a ulja nema previše u reduktorima,molio bi za neki savjet i pomoć oko toga??:icon_confused:
Meni se ista stvar dogadjala kad sam kupio traktor1 Mozda je prijasnji vlasnik nadoljevao ulje, ili.... pojma nemam ?!! Al je nakon kratkog vremena prestalo ! Vjerojatno, kako ga zupcanici dizu, dilazilo do izljevanja u nekim malim kolicinama !? Mislim da nije to nista zabrinjavajuce kad curi na taj gornji seraf za uljevanje. Dok ne curi na dihtungu i nije masno negdje s donje strane - NEMA BRIGE !