Ima li neko upute za koristenje Ursus c-335??
Hvala svima na odgovorima,a koji bi plug bio prikladan za c-335 brdovito zemljiste??
Vidim plugovi se prodaju od 200e pa na vise,kako znati jesu li dobri i gdje se ti coli mjere?
Pitao sam jednog prodavaca koliko su coli kaze pojma nemam.
Za njega plug 10cola.coli su kolko siroku brazdu plug uzimj ili ti koliko zemlje grabi.10cola je 25cm.
Trebalo bi vidit da nije popigan plug i da nisu klizna tjela poderana jako i da ima sve na sebi da nekaj ne fali,a lemesi(nozevi) kojima ubiti ore ak su poderani i spice zaobljene nema veze to je potrosni mateqpijal i kupe se nove ili se daju kovat.
Ak je cjeli hrdav mozes spustit cjenu al to mu nis ne smeta jer je masivan i nebu nikad strul,i ak fali koji od dva tanjura spustis bjenu,al ja osobno bez tanjura nebi kupil plug.
1500kn za stari 10cola je puno ak je ofarban i sve na njemu ko novo i da nis ne fali onda da,inace do 1000kn
Spomenuo si da nebi kupio bez tanjura,odnosi li se to i na onaj tocak da ima obavezno?
Primjetio sam da ih ima dosta bez tocka za visinu neki cak nema ni tanjure.
Vrijedi li Ursus c-335 1982god. sa kabinom 2600eur?
Pogonske gume su skoro nove a prednje su lose.
Navodno nije pucao blok,odrađeno koceneje i palenje u vrlo dobrom stanju.
pun
Gle ja nebi htjel govorit jel puno ili malo jer nisam nikad kupoval taj traktor al kod nas su jeftiniji.
Pitaj vicu ili savorisa oni sigurno imaju bolju predodbu o cjenama u bih.
Ja osobno bi rade uzel zetora 4911 na tvom mjestu,puno su kvalitetniji i jaci u radu i puno laksi na kardanu i nemaju toliko problema sa kocnicama ko 335.
Zetor 4911 ili zetori u tom rangu su se super pokazali po kvaliteti i imaju oko 42konja i tri klipa dok jemedo 35 ks i 2 klipa.
Vrijedi li Ursus c-335 1982god. sa kabinom 2600eur?
Pogonske gume su skoro nove a prednje su lose.
Navodno nije pucao blok,odrađeno koceneje i palenje u vrlo dobrom stanju.
....oficir.... nemoj tak ! Ti si se primil Zetora ko pijan plota .... Nije istina sve kaj veliš za Ursusa ! Ursus je kopija Zetora, ali je i dosta jeftiniji i u startu do ga kupuješ, a da ne velim za održavanje !! !! Manje i troši pa to uzmi u obzir, kao i koliko čovjeku treba traktor !! Ja bi najradje kupil JD-a, sa duplim pogonom, kabinom i 50 konja.... al nema se para za tak nešto pa sam kupil Malog Medu s kojim sam izrazito zadovoljan za sada !! Treba sve uzeti u obzir i kupiti traktor prema mogućnosti i potrebi, a ne samo zato kaj ti je neka marka prirasla srcu ! Kaj se pluga tiče, ovdje sam već u postu sa plugovima pisal za svoje muke, jer sam na brdovitom terenu. Da, 10" će ići, vuče, ali se i muči uz brdo !! 14" jednobrazni, puno lakše ore, traktor " pjeva" dok ore, puno ljepše brazde i puno dublje u jesenskom oranju ! Tanjurače... nikako za taj teren ! Freza, 150 maximalno... idejna su rješenja.... po meni ! A svatko zna svoje ! Živio Zetor, ali Medo je Medo.....:8):
....oficir.... nemoj tak ! Ti si se primil Zetora ko pijan plota .... Nije istina sve kaj veliš za Ursusa ! Ursus je kopija Zetora, ali je i dosta jeftiniji i u startu do ga kupuješ, a da ne velim za održavanje !! !! Manje i troši pa to uzmi u obzir, kao i koliko čovjeku treba traktor !! Ja bi najradje kupil JD-a, sa duplim pogonom, kabinom i 50 konja.... al nema se para za tak nešto pa sam kupil Malog Medu s kojim sam izrazito zadovoljan za sada !! Treba sve uzeti u obzir i kupiti traktor prema mogućnosti i potrebi, a ne samo zato kaj ti je neka marka prirasla srcu ! Kaj se pluga tiče, ovdje sam već u postu sa plugovima pisal za svoje muke, jer sam na brdovitom terenu. Da, 10" će ići, vuče, ali se i muči uz brdo !! 14" jednobrazni, puno lakše ore, traktor " pjeva" dok ore, puno ljepše brazde i puno dublje u jesenskom oranju ! Tanjurače... nikako za taj teren ! Freza, 150 maximalno... idejna su rješenja.... po meni ! A svatko zna svoje ! Živio Zetor, ali Medo je Medo.....:8):
Ursus 335 ni je kopija zetora ostali jesu osim koji su kopija mf po meni mali medo je bolji od velikog ima veliku vučnu snagu dobar za šumu čak bolji i od zvučnih marki nedostaci dva klipa malo trom nesmije se forsirat jer loše riješeno hlađenje motora naročito glave loše kočnice i jako zežak volan vrline mala potrošnja jeftini djelovi :icon_anal:
Ma nisam se ja primil zetora samo velim da bi mu po mom to godiste bil zetor bolji,al to je opet moje misljenje.
A kaj se tice dalje navedenog taj ursus 335 nije kopija zetora nego mf kak veli kolega.
Ovo drugo stoji.
Kod nas je nedavno bilo 3 ursura u dobrom stanju od prvih vlasnika bez kabine za 2000-2500 eura a kak je u bosni neznam.
Ma nije 335 kopija mf nego novije linije 335 ali ne pod tim brojem su poljaci davno radili :icon_anal:
Mislim da nisi u pravu da su do 90tih sve kopije mf.
Kopia mf ti i liči na mf ima 3 brzine 3 cilindera polukabinu raditi se počeli kad je prestal 335 360 rade se još uvijek liče na mf imaju od3do6cilindera .