• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
Kolikoa je vjerojatnost da je to, taj bijeli dim i otežano paljenje na hladno, zbog prevelikog kompresionog prostora izmedju klipa i glave ?
U razgovoru sa jednim mehaničarom smo razglabali oko toga. Čak mi je rekel i kak se to zove - taj prostor !
 

ursus35

Član
Tu od
28 Pro 2012
Poruka
112
imam i ja pitanje koje je možda vezano za boš pumpu, traktor se u jednom trenutku ugasi, i neće ponovo upalit dok se ručno ne napumpa gorivo. u leru mi se to nije dogodilo nikad ali ako npr vozim ili tanjuram, orem, često crkne... :tractor:
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jesi ikad opral rezervar?
Ovi dani su idealni za pranje rezervara,propuhivanje lajtunga,zamjene filtera...
Manje nafta smrdi.
Jesi nedavno prije takvih čudnih događaja diral filter zraka?
 

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
A onaj mali filter kaj je u čašicci ispod Bosch pumpe ? Po opisu je nekaj zaštopano. Mada, ne mora biti ! Ako je sve čisto... onda je ili pumpa, ili ( nagadjam ) dizne ?!
 

ursus35

Član
Tu od
28 Pro 2012
Poruka
112
za vikend ću skinuti tu slavinu i čašicu pa ćemo vidjeti. dizne su stavljene nove na generalki prije nekih 200 sati
 

milmarc

Novi član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
1
meni se desilo da je zrno suncokreta na neki cudan nacin zavrsilo u rezervoaru i imao sam slicne simptome cas radi normalno a u radu na polju povremeno se gasio (ciscenje rezervoara sto je vec receno )
ali proveri da li cep na rezervoaru nema zapusenu odusku i da li gumeno crevo nije nabubrilo i umanjilo protok (skini crevo i ispustaj par litara goriva da bi proverio ovu tezu)
ako je meda duze stojao savetujem ti da promenis ulje u regulatoru i to moze biti uzrok

i kad smo kod Mede u nekom od postova pisali ste odakle taj nadimak a pravi razlog je taj sto Ursus na latinskom znaci medved
 
Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,074
Možda samo spava zimski san :icon_rofl:
Na proljeće ima da kresne kao mina :icon_super:
 

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
Imaš za skinun na netu. Link se nalazi negdje na forumu u ovoj temi, a ako ne nađeš, pošalji mi mail adresu pa bum ti ja poslal .
 

DavorB

Član
Tu od
18 Ruj 2014
Poruka
64
Imam pitanje za vlasnike malog mede.

Moj mali medo ima skoro 5000 radnih sati ( 30 godina je kod nas )
Inače mu svako proljeće poštelam ventile i to bez problema ide opet godinu dana bez diranja, ALI, lani mi je ujesen poćeo štucati pa sam skinuo poklopac i jedan ventil je tolko propao da je ostao bez zazora i moral sam ga već toliko odpustiti da je klackalica došla do kraja i tak smo završili sve poslove.

E sad, jasno mi je da morem promjenit siceve,ventile i vodilice jer to još nije nikad rađeno.

Moje pitanje je sljedeće.

Pošto ne dimi na štangicu od ulja i ne troši ulje pretjerano, dal da otvaram donji dio motora samo da vidim kakve su karike?
Prije 5-6 godina sam skidal glavu jer je dihtung bio istrunul pa je voda sama od sebe počela curit po bloku, tad je bil mali zub na cilindru,onak,tek tolko da je nokat zakačil.
Kolko ubiti može mali medo napravit sati a da ne treba karike barem?
 

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Orginalni djelovi su tak jeftini da se uopče nemoj razmišljat jel buš il ne ,,,ili samo karike ....odmah deni nove pikse ,klipove s karikama ,ležajeve, uloške dizni i daj ih naštelat,sredi glavu ,,,i buš se začudil kak je to jeftino,,,a traktorek bu kak novi-skoro...
 

DavorB

Član
Tu od
18 Ruj 2014
Poruka
64
Svjestan sam da je "jeftino", ali dali je potrebno pošto ne radi nit 200 sati godišnje pa ak more još 1000-2000 sati to mi je 10 godina možda.....
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,757
Ako adirneš karike nebuš ih više vrnul kak su bile. Zašto dirati ako ne troši ulje. Sredi glave i PVP i nek radi dalje. Nisam majsator, samo kažem svoje mišljenje.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,997
Ako zapreš glavu onda bude motor dole stradal.
Složi to odmah kak treba, mada možeš i kasnije, glava ti bu riješena. Trošak bu samo brtva glave.
 
Na vrh