Nisam mogo preletit,a da ne primjetim ovo što sam podebljo... Kaj se deda vozil 70? ili je stvarno gadan teren,.
*gomahers,
he, he.... zano sam da ce netko pitati...
gle, ovako je bilo, davno, davno, bili djed i tata izvast drva iz sume i zapali i to momacki... naiso baja sa fergom i pomoci ce im, zakaci sebi za poteznicu i urgu za prednju poteznicu, ali nasa sajla bila duga 10 metara i bajo se sa fergom zaleti ko manijak, a stari nije stigo ni u brzinu ubacit i gruuuuu.... kad je fego napeo sajlu, pukla mu poteznica i 10 metara kroz zrak velikom brzinom dolatila do urge i grunila u hladnjak, hvala sreci sto nije isla vislje i pokupila starog u kabini i otkinula mu glavu!!! u tom istom trenutku od trzaja je puklo zvono mjenjaca i traktor ostao pokidan po pola... no nismo znali dok stari nije izvuko traktor i krenio kroz sumu, naletio na prvi jarak i traktor prodze preko jarka kao da ima amortizere, samo se zaljulja... stari izleti i vidi pukotinu na zvonu! stali, sa sajlama prednji kraj traktora s hidraulikom nategli i tako spojen traktor dovezli doma.... povarili mi to sve i vozimo se i nakon par mjeseci pukne opet, dode majstor, opet povari sve i ubaci jednu plocevinu celika debljine 1 cm na sredinu zvona! ok, sve stima!
i nakon nekog vremena djed ide kositi livadu i pri 3 km/h, u prvoj brzini prelazi mali kanal i traktor se preklopi! puko po pola i kabina se spojila s haubom! a struja bila 3 dana prije postavljena na traktor!
ok, mi na njivi slozimo traktor, dovezemo doma i odemo kupiti drugo zvono jer je ovo bili totalno unisteno! kupili mi polovno zvono mjenjaca i sve zamjenili...
aaaali....
idem ja na tehnicki za par mjeseci i evo ti sranja...
broj sasije je bio ukucan na istom tom zvonu koje smo prodali u staro zeljezo...
a meni na traktoru sasvim 19-i broj sasije od onog u knjizici....
e sad pocinju drame... pokusavam ja covjeku objasniti sta se desilo, ali ovaj ne hebe ni 2%, ne zanima ga... stojim s traktorom na tehickom i neznam sta bi, nemam pojma....
drz nedaj, vamo tamo... neide! nazovem ja tetka i pitam ga sta sad?
kaze mi sacekaj 10 minuta...
ja sacekam i zove on mene... upali traktor i odvezi ga na tu i tu adresu, ja cu doci za pola sata po tebe!
ja otisao i cekam pred kucom, doso tetak, izadze covjek, kaze mi da uteram traktor, ja uteram i isti mi kaze da dodem oko podne sutradan po traktor!
gle cuda, ja dodem iduci dan kod baje i traktor stoji pred kucom...
pozvonim i covjek izadze i malo popricamop, da mi papire od traktora, sve valja, registriran traktor, osiguran....
pitam sta sam duzan, on kaze 200 kuna, ok ja dam covjeku 250 kuna i zahvalim mu se i kazem popijte pivo i to je to!!!
dodem ja doma s traktorom, pogledam zvono, a ono svi brojevi stimaju s onima u knjizici, bez sumnje, prljav metal, izhabani brojevi na mjestu i sve valja!
covjek je preko noci prekuco brojeve, zamastio ih, podero, kako je i sta je radio neznam, ali sve je bilo kao da je staro 10 godina!
eto tako sam rijesio svoj problem i objasnio sam sta je bilo s traktorom, a i dobio sam zvono s kompletnim mjenjackim zupcanicima po cijeni kile zeljeza, znaci skoro dzabe! samo sto je 3. brzina bila malo poderanija pa sam stavio svoj stari zupcanik!
eto to je moja prica!
happy):