• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nije trebalo preinaka ? Jedino koliko vidim korektor je moral biti okrenjen dole .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nije trebalo nikakve preinake, taman je pasalo, čak niti lajtunge nisam kupoval druge, to se tast poigral pa ih je prepigal. Prvo sam mialil okrenut kplektor prema gore, ali bi moral predelavati polužje od kočnica prema van, ali bude zato na to sve došla plehnata kutija da se zatvori da ne otkinem slučajno lajtunge. Ugl, za sad prezadovoljan, dok ja mogu gurat rukama traktor po dvorištu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Išel sem provjeriti razliku između Zetora , kod Zetora su pumpe niže i stoje vodoravno kod Usr su više i stoje ukoso prema dole kučište getribe različito . Kavich još kad i ručnu složiš bit će to Medo i pol .:drink:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa iskreno za moje potrebe dušu dal. Ma valjda bude i ona danas sutra došla na red ako Bog dade, ali otom potom, sad mi je prioritet se uhvatiti kabinu skompletiram i namontiram.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Prošle godine sam tražil nekakav traktor za gaziti silažu i silirati u mjestu svježi kukuruz za krave za manje novce i tak je došel Usr. Do sad nisem imal ozbiljnijih problema i čak ga planiram u 4 mjesecu ponovo registrirati . Hidraulik radi i drži kočnice rade mijenja se ljepše od 2 Zetora i jednog IMT-a a i kolega Muhač ga obožava :(giggle)::(giggle): Sad sem :icon_hang::(whew):

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ma za te novce koliko vrede su to dobri traktori i ako se barem malo održavaju mogu dugo gurati.
Bdw, inače ako nekome treba onaj pomočni cilindar vanjski star nekih godinu i kusur, dam ga da ne stoji, izgleda da niti nije bil problem do njega nego je glavni propišal gore na vrhu klipa i tu je šibal ulje van, toliko o kvaliteti izrade novih dijelova.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kada sam ljetos skidao poklopac mjenjača da zamjenim viljušku od reduktora, skinio sam i ručnu kočnicu, koja nije radila.

Otkako sam ju skinio, stvarno mi nedostaje ručna kočnica, sve mislim da ću ju vratiti nazad..

Uvijek sam držao nogu na njoj kada se vozim po cesti, orem ili nešto radim, a sada kad je nema, nemam gdje sa nogom. :icon_rolleyes:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Počnu vježbat jogu pa budeš začas mogle iza vrata stavit. :)

Poslano sa mog TPC-7152 koristeći Tapatalk

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Pri mjenjanju ulja u motoru,

Zagrijati motor i onda odmah ispustiti ulje dok je toplo, ili na hladan motor?

I sad jedno glupo pitanje..

Novo ulje se može nasuti kroz rupu gdje je mjerač?
Puno lakše, nego na onaj otvor za sipanje...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
jedan i drugi način bude promjenio ulje u motoru ..samo na toplo postoji mogučnost da se opečeš..na hladno malo duže traje

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Nemre nikak biti lakše. Plastična flaša od 1.5 L ti dođe taman iznad bočnog lima (koji najviše smeta) i bez brige naljevaš.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja razmišljam da je na hladno ulje već slegnuto, klipnjače, radilica i ostali dijelovi se okapaju, a opet kod toplog, ulje bude rijetko pa lakše izađe..

Ma otvorit navečer, do ujutro neka iscuri koliko hoće i amen.

Razmišljao sam ubosti lijevak u rupu od mjerača i sipaj..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Svrha zagrijavanja motora je ta da se ulje promiješa te tako sav talog koji bi ostao na dnu kartera izađe van prije nego se staloži. Inače na hladno je već ulje staloženo pa ne izađe talog.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Onda bi bilo bolje zagrijati motor, ali ostaviti sto duze, da izade sto vise ulja.

Poslano sa mog V7A koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Tako ja radim,iz mlačnog motora ispustim ulje,skinem filter i ostavim preko noći da se cijedi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Jel mi može netko izmjeriti mjerač od ulja mjenjača i oznake za min i max?

Hvala

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Dužina šipke = 217mm
Od dna do minimuma = 14mm
Max. - Min. = 25mm

Ovo su mjere bez čepa, znači samo šipka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Hvala markec, sutra radimo novi mjerač jer ovoga pola fali.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Nema na čemu, barem nekako da ja tebi pomognem, a ne samo ti meni :icon_pidu:

Na vrh