• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nikako ljepilo nema tu mjesta ..i to sve skupa nije razlog da se pojavljuje luft kojeg smanjiš pritezanjem matice

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Odakle? Ispustio sam danas ulje, jer sam mislio donji poklopac skidati, nije bilo nikakvih tragova vode u ulju.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne znam. Sutra imam jos sastaviti pa cemo vidjeti sta ce biti. Stavio sam nove lezajeve, oprugu, zalijepio cahuru od malog lezaja i kako mu bude.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Može se to srediti kod tokara da bude kak treba samo treba nači onog koji to hoče raditi. Lani smo to radili na zetoru proximi. Isto je imao ležaj lufta u kučištu reduktora.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Mislim da je jeftinije pronaci polovni cijeli reduktor, nego da se neki tokar zajebava s tim

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Moj Usrani napravil 56 rh nakon Muhačevog šarafanja motor za sad suh ulje na maximumu i žuto , kočnice i ostalo služi svrhi . Kak Marko ima problema sa reduktorom išel sem provjeriti na mojem kotači nemaju lufta no ipak sem išel skidati poklopac da vidim matice i stvarno ima samo jedna matica na osovini kotača poklopac je limeni i da se skinuti bez skidanja lisnatog federa koji drži španer . Sličan slučaj kad se okretala vanjska košuljica lagera na Zetoru sem riješil sa al folijom koju sem namotal na košuljicu i istu nabil u reduktor možda nije majstorski ali tak služi puno godina .

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Jucer sam nesto malo poorao dok nisam isao na posao, tocak nije ispao :icon_mrgreen:

Danas kad dodem sa posla cu provjeriti je li sve na mjestu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Sa Usranim ne orem ali siliram i vučem malu prikolicu tak da je desni kotač dosta opterečen no nema lufta (klimanje kotača) ali ima lufta napred nazad i naravno u petoj mi netreba sirena :(giggle):.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Antifoni su mi postali obavezna oprema u traktoru.

Otkako ih koristim, nakon par sati posla u njemu i dalje cujem.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Trebam okvirnu dijagnozu problema. Prije dvije godine sam morao napraviti generalku na Ursusu 360. Proljetos sam primjetio da na auspuh nakon paljenja baca neku tekućinu, kao kondenzat. poslje se to smirilo. Sada mi kada je topao motor baca kompresiju na čepu gdje se toči ulje i polugama kompresora a pod jačim gasom u radu nešto izgara u onom koljenu auspuha i ide plavi dim od tuda. Hladan motor nema ovih znakova. Traktor pali od prve. Da li troši ulje ne znam točno jer ga sa tim bacanjem kompresije izbacuje na tim mjestima

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Meni ne baca ništ na čep (nije ni prije mijenjanja sklopova), Ivo jel puše kad skineš čep?

Nenadt

Član
Tu od
30 Lis 2016
Poruka
64
Dal mi može netko reći kakvi su traktori ursuz 355, pošto imam prilike uzet jedan dosta jeftino. Na šta treba pripazit prije kupnje, koje su mu mane i prednosti, dal možeš s njim orati sa 2x12 30 cm. Čitam tu svašta pa sad ni sam nisam siguran za njega da je dobar izbor , pogotovo ovo sa hidraulikom i kardanom.Do sad sam imao štore 402, pa mi treba nešto jače za oranje i ostale radove.

Najnoviji postovi

Na vrh