• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kako kod mene nikad normalnog kvara evo opet jedan volan se malo teže okreče kao da cvika osovina na koju se šarafi volan kad je vani vruče . Volan se nimalo ne klima na vrhu cijevi a kako nema mazalice valjda je koroziralo pa cvika kad nije vruče ima malo lufta i normalno se vrti.

Volan popravljen na vretenu bilo previše podloški zezancija oko 3 sata ,potrošeno malo mase za brtvenje i jedan semering za 6 kn .

loopkiller

Član
Tu od
12 Lip 2016
Poruka
35
Nasao sam ali mu ne mogu prici! Jel se sve ono gore mora razvljivati? Mislim sve poluge vaditi? A cuo sam da onj seraf sa stelovanjem nisam smjeo vaditi, koja je sad procedura za vracanje tog serafa?

Posljednje uređivanje:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,722
Nasao sam ali mu ne mogu prici! Jel se sve ono gore mora razvljivati? Mislim sve poluge vaditi? A cuo sam da onj seraf sa stelovanjem nisam smjeo vaditi, koja je sad procedura za vracanje tog serafa?

Procedura to sve odnjeti majstoru da posložikak treba ili glavom :mur:

loopkiller

Član
Tu od
12 Lip 2016
Poruka
35
Vec su dva "majstora" pravila hidrauliku i nisu napravila nista a meni masina stoji a posla preko glave! Sad uzeo ja da to rijesim pa sta bi da bi!

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Imao sam problema sa hidraulikom i nosio sam za Novi Sad da se uzremontuje kompletna hidraulika jer je cupkala i bila neprecizna . Covek radi profesionalno i jedan je od retkih koji to odrade kako valja u mom kraju . Kako sam video samo za namestanje trebaju i nekakvi fabricki podatci .

loopkiller

Član
Tu od
12 Lip 2016
Poruka
35
Jbg.Novi Sad mi je malo predaleko da vozim da se to radi a ovde kod mene koga god pitam sve neki dundjeri, kao mozda ce se rijesti, mozda ne.... Dvojica mijenjali manzetne i opet se sjebu! Uzrok bio puno spene u mijenjacu, sad je sve oprano, sredjeno, novo ulje sipam, predihtan razvodnik i ostalo mi samo sklapanje svega pa da vidim hoce li to funkcionisati! Zeza me samo oko torzije one zezancije ali valjda se nece oteti! :icon_scratch: :icon_scratch:

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Kako god . Kada sastavis ako proradi , a totalno je rastelovano, obrati paznju da kada podignes maksimalno rucicu hidraulika i kada digne poluge skroz gore da pumpa i dalje ne pokusava dignut poluge jos vislje jer ce puci poklopac ko ledenica .

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kada dignes do kraja, poluge moraju imati jos slobodnog hoda prema gore, dok ne upne u kuciste diferencijala. To probas rukom podici

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
To buš kasnije poštelal, može se izvana.
Onaj šarafič ide uz pomoč prilagođenog okastog ključa ili treba izvaditi kompletnu glavnu osovinu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Imam jedan "dugogodisnji" problem..
Prije dvije godine u ovo doba sam na zadnjem lijevom mjenjao lezajeve na donjoj poluosovini.
Prosle godine u ovo doba sam promjenio dugacku poluosovinu na lijevoj strani. U meduvremenu sam dva puta dotezao lezaj. Danas sam vidio da se opet klima tocak. Lezaj sam stavio neki kineski koji je imao u trgovini. Nisam primjetio da je matica bila pomaknuta, jer je zavarena. Je li moguce da se taj lezaj toliko istrosio za tih 200-250 sati?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Meni je zezao desni kotač. Svako malo sam ga morao dotezati. Ležaj nije bio fiksno na poluosovini. Poluosovinu i novi ležaj odnesao kod tokara, navario, istokario i od tada nemam problema.
Kad si stavljao ležaj kak je išao na poluosovinu ?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Sa desnim nemam nikakvih problema, nema ni trunke lufta.

Ne sjecam se ima li na osovini lufta, ali na reduktoru se vanjska kosuljica lezaja slobodno okrece rukom. Ne znam treba li ona po pravilu strojarstva sjesti na knap ili biti slobodna. Potrszit cu ovih dana neki kvalitetniji kezaj i staviti, pa provjeriti s vremena na vrijeme.

Kako da provjerim lezaj na vanjskoj strani, do traktora? Ima li svrhe promijeniti jedan, ili obavezno obadva?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Sa desnim nemam nikakvih problema, nema ni trunke lufta.

Ne sjecam se ima li na osovini lufta, ali na reduktoru se vanjska kosuljica lezaja slobodno okrece rukom. Ne znam treba li ona po pravilu strojarstva sjesti na knap ili biti slobodna. Potrszit cu ovih dana neki kvalitetniji kezaj i staviti, pa provjeriti s vremena na vrijeme.

Kako da provjerim lezaj na vanjskoj strani, do traktora? Ima li svrhe promijeniti jedan, ili obavezno obadva?
Ursus i strojarstvo nikad nisu skupa išli :mad::

Pošto je nova polu osovina ja sumnjam na ne kvalitetni ležaj. Moj prijedlog je da promjeniš oba mada postoji mogučnost da se taj kinez sad malo prilagodil pa kad dotegneš to bu taman to.
Neznam zakaj si varil matice?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Nova je gornja poluosovina, donja je ista.
Nije se prilagodio, vec sam dva puta dotezao od zamjene, ovo bi sad bilo treci puta.

Nisu matice zavarene, krivo sam napisao. Ima jedna matica, i u onom šlicu je mali klin i on je zavaren za poluosovinu i maticu, tako da se matica ne moze odsarafiti.

Bit ce novi lezajevi pa cemo vidjeti.
Lokalni Ursus dileri imaju FAG, hoce li tl biti dovoljno?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
A so, onda provjeri ovo kaj ti je Dado rekel.
Matice inače idu dvije, a lim za osiguravanje između njih.
Onaj limeni šeširič i onaj komadoč žice ispod njega si stavil?

Fag, neznnam, razočarali su me fag ležajevi.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Sesiric imam, a komadic zice, ne znam na sta mislis.
Matice mi ne stanu dvije, zato i je jedna.
Dva FAG lezaja za donju poluslosovinu 500kn...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
kolko :icon_eek:
Ni u ludilu.

Čudno da ne stanu dvije matice, možda je u tome i problem jer ti je polu osovina izašla pa ju ne možeš do kraja dotegnuti, tj. ležajevi nisu na "tvrdom".

Daj ti rastavi to do kraja i vidi da ti nije puknut onaj poklopac kaj ga drže 4 imbusa 6 ili 4 matice ključ 13. Ona strana do felge i usput provjeri kakav je dosjed za ležaj.
Sliku žice stavim čim ju nađem.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Tako mi jucer rekao u trgovini, Agro Centar Blazevac. Kod Seckara slicno.

Ne svaki, nego obadva.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Ma znam, ali puno je to, puno previše.
Nemrem trenutno nači sliku opruge, a moram u katalogu izvaditi dimenzije ležajeva pa da ti rečem za koliko ga mogu dobiti.
Znaš možda brojeve ležajeva?

Najnoviji postovi

Na vrh