• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne znam napamet. Nisam nikako uhvatio vremena da sjednem za racunalo i otvorim katalog. Mkrat cu kupiti katalog da imam pri ruci...

Molim te da ako imas vremena provjeris i napises ovdje koji su lezajevi, pa cu provjeriti po drugim trgovinama imaju li povoljnijih.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Jedva nađoh sliku, a budem i katalog-

Lagal sam, idu dva osigurača, jednim se osigura prva matica, a drugim druga.
Na slici vidiš i tu žicu.
Žica i čahura idu ispod ležaja, zatim ležaj, pa ravna debela pločica, pa matica i obje osiguravajuče pločice pa onda još zadnja kontra matica.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
ufff, jedva.
Onaj do kotača je 30214 i definitivno u Fagu košta 250 i neku kunu, a oni kojekakvi (koji po mojem isto zadovoljavaju za te potrebe) su po 65 kuna. U NTN-u je 230 kuna.
Onaj unutarnji je 32211 i on je u Fagu 185, onaj lošiji 60, a NTN 170.

Kak god ovdje dobiješ NTN-a za oba za 400 ili jetinija kombinacija 120 oba.
Ja osobno bi rastavil i provjeril kaj se događa te stavil jeftinjake za probu, oni se mogu samo podrobiti, a to se vidi kad se rastavi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Poluosovina ima 70mm na debljem kraju?
Pa nemre se to podrobiti ni da je od repe.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Zezas me... Pa kolike provizije uzimaju ti trgovci, majko mila..

Imam sve osim te zice. Provjerit cu u trgovini imaju li to.

Ja nisam imao mjesta da stavim obadvije matice. Druga bi uhvatila mozda milimetar-dva.

Jos imam dovesti kukuruz u dvoriste i istovariti, onda cu to rasklopiti i vidjeti, pa se cujemo.

Dvije godine se vec mucim s tim lijevim reduktorom...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Poluosovina ima 70mm na debljem kraju?
Pa nemre se to podrobiti ni da je od repe.
Misliš, a kak se podrobil onda onaj kaj ima valjčić fi 20 ili više, znaš na kojeg mislim :icon_wink:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Ma nije se podrobil, pukel mu je ring, ali iz nekog drugog razloga. A ima i >20.000 sati. Toliko na Ursusu nemru ni odljevci izdržati :(giggle):

Mislil sam reći da traktori od cca 150+ks imaju poluosovine fi 70, pa me čudi da toliki lager na relativno malom traktoru dela toliko problema.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Na C 355 ide samo jedna matica a na 360 idu dvije jer je poluosovina malo duža i onaj poklopac što pokriva na kučištu poluosovinu je malo veči.
Marko ako sam dobro skužio okreče ti se košuljica ležaja u kučištu reduktora ?
Ako je tak to nesmije biti. Zato ti se i odšarafljuje. To sve mora biti sve fiksno.
Ti ležaji su od uvijek bili jako skupi tak da me ništa ne čudi. Pa onaj vanjski
semering za cararo vuču košta malko manje od 500 kn tak da me ovo ništa ne čudi.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Danas bio u VK u trgovini sa lezajevima, FAG-ovi lezajevi, jedan 400kn, drugi malo manje... Ne odsarafljuje se. Matica je zavarena, a tocak se rasklima.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možda ga ti dotegneš do kraja pa vratiš malo natrag kad stežeš maticu?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne, bude bez lufta, ili skroz malo. Nakon nekog vremena se rasklima.

Nabavio sam dijelove, ako stignem, sutra cu to rasklopiti i vidjeti kakvo je stanje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Na C 355 ide samo jedna matica a na 360 idu dvije jer je poluosovina malo duža i onaj poklopac što pokriva na kučištu poluosovinu je malo veči.
Moguče, nije mi ostal u sječanju taj detalj :(y):
Ali ako nema kontre onda ga ni onaj limič nebu zadržal da se ne odpusti, barem ja tak mislim.

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Kod mene je desna strana imala lufta tj kosuljice se okretale pa sam stavio wuthov locticte lepak . To je bilo pre 3 4 godine i ok je . Traktor radi sve sto se moze sa njim i tesko i lako i nosi 700l prskalicu . Ako ti znaci sta moje iskustvo ...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ali ako nema kontre onda ga ni onaj limič nebu zadržal da se ne odpusti, barem ja tak mislim.

Kak to onda dela kod mene od 1978 god. Kod mene je tak a kod tasta koji ima 360 je drukčije, kak sam i napisal. Rastavljali smo to više puta kak to i je običaj za ursusa pa tak da mi se to usjeklo u sječanje.
Ako se ne odšarafljuje a rasklima se onda se negdje nešto dere, nema druge mogučnosti.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Evo sve rastavljeno.
Obadva lezaja su fiksni na osovini, na velikom(vanjskom, do tocka) lezaju je cahura isto cvrsta, a na malom, do traktora, cahura se slobodno okrece. Okom se vidi skroz mala brazda u kojoj lezi cahura. Probat cu nabaviti Loctite sto je kolega gore napisao i zalijepiti ju, pa cemo vidjeti sto ce dalje biti.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Za takva opterećenja loctite neće puno pomoći. Nabavi si drugo kućište.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh