• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Pričekajte još malo nisu svi pročitali ovo:icon_mrgreen::(giggle):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,527
Serije prije x20/40 su spore te zato na ravnoj cesti dosta potroše (malo opterećen motor na velikom gasu). Pri transportu po bregima sigurno manje potroše od sličnog IMT-a radi više (i bolje) raspoređenih brzina.
Dakle, sve je relativno.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Zetor 6340 mjereno sa GPS-om 28 km/h gume 30 cola ursus je malo sporiji ( 28 cola) znači da nejde više od 25 osim što je filing zbog vjetra u kosi i kostima i ušima drukčiji. Tak je barem kod mene.

medo360

Član
Tu od
3 Lip 2015
Poruka
38
Zavisi u kojoj brzini, mene je sa mojim 360 vukao 355 u brdo u drugoj brzini i brže je išao 355 tačno se vidjelo da je 355 brži.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Navodno je razlika u zubčaniku bočnog reduktora a getriba ista ..Meni je 560 bržiji jer se vrti 2400 okr dok je normalno 2250 tako da 567 sa 5 brzina nije ništa brži.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Za 355/360 imaju gornje pokuosovine sa razlicitim brojem zubi, znaci razlika je u reduktorima.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Razlika mislim da veči zupčanik ima dva zuba manje po tome bi osovina trebala imati dva više i osovina kotača ima jednu maticu na 355 kao Zetor 25/3511. Dok 360 kao Zetor 47xx i sl .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Za lijevu kočnicu je dijagnoza bila točna propustila pilasta gumica (izgleda kao žvakaća ) promijenil sem pilastu gumicu okruglu gumicu semering i lajtung i Usrani opet normalno koči.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
I ja sam neki dan stavio oba nova cilindra ali ne koči mi ko što je kočio kad smo kupili traktor?

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Ovaj podpedalni cilindar što je na oglasniku sam bio kupio i bio je neispravan, prvo sam prije ugradnje probao kako radi, znači ulje sam ulijo gdje ide dolaz ulja u cilindar i šrafcigerom sam gurao onaj klip unutra što ima i umjesto da ulje izbacuje tamo gdje je izlaz ono ga izbacuje ovamo gdje sam ulijo ulje. Sad neznam jel to neka fabrička greška toga cilindra ili je nešto drugo, onda sam ga morao zamjeniti za originalni Ursusov cilindar i sad koči ali moram dobro stisnuti kočnice da bi stao.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Clindre nisam mijenjal koči dobro . Kolega da nisi kupio novi tip celindera on napred vuče a gore ima pritisak.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Interesantni su ti Fragokov orginalni cilindri. Ima ih u raznim bojama, a navodno boja diktira kvalitetu. Slučajno sam se našel u jednoj tiskari koja je ambalažu proizvodila, a bil sam i u samoj tvornici cilindara u ljepoj našoj.

@ Borislav, koji je fi cilindra?

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Clindre nisam mijenjal koči dobro . Kolega da nisi kupio novi tip celindera on napred vuče a gore ima pritisak.

Da Željko onaj novi tip cilindera sam bio kupio a on je i kraći od ovih Ursusovi cilindera, a baš mi nije jasno zašto je tako napravljen da ulje ide na kontra stranu a ne kao ovi standardni cilindri

Muha ako misliš na taj novi tip, njega nisam mjerio a odma sam ga zamjenio za standardni. Jedino da taj standardni-Ursusov cil da izmjerim pa ti javim.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Taj celinder je isti za kuplung i kočnice tako je napravljen da ima veči kapacitet fi je isti 19 mm . Stari tip celindera od Zetora i Ursusov krači su isti . Prva ugradnja u kotaču je Fragokov a pod pedalom je Pal provjereno na više 3511s 47xx.

Najnoviji postovi

Na vrh