Dabio
Član
- Tu od
- 28 Velj 2012
- Poruka
- 523
A cjena hipenol 90 30 litara je oko 900 kn na Ini tako da bas nije niti jeftino.Kao da je ulje skupo nije ni čudo što se pokvari kad je problem zamjeniti ulje.
A cjena hipenol 90 30 litara je oko 900 kn na Ini tako da bas nije niti jeftino.Kao da je ulje skupo nije ni čudo što se pokvari kad je problem zamjeniti ulje.
Mika misliš u ovu špricu staviti benzin i ispirati ili nafta meni svejedno čim bolje ide slušam svaki dobar savjetBenzinom bi po meni bolje bilo bar ja tak delam, penzlin(kist) sa dugačkom drškom istrljat sve sa njim,ako se ima kompresor,sa onom špricom za pranje dijelova se sve nakraju isplahne i nakraju brake cleaner-om.
Pozdrav! Da se i ja pridružim sa jednim skromnim savjetom... Meni je savjetovano da je dobro ispustit ulje iz getribe i ostavit barem 12 sati da odstoji i da se talog, prljavština, nečistoća i špena slegne. Osobno poznajem 2-3 vlasnika Ursusa koji tako rade i kažu mi provjereno da to funkcionira! Kupovinom novog ulja nečeš riješiti potpuno problem špene jer će se ona upotrebom stroja ponovno pojaviti u getribi, samo je pitanje koliko.. Eto toliko, možda sam pomogao!Tako sam i mislio ali htio sam čuti ovo od Muhe, danas sam ga procjedio vec jednom kroz čistu krpu sutra ću ponovno, pa onda krećem u satavljanje nadam se da bude to radilo .
Meni su savjetovali čak Transhidrol 85, jer nije ulje hidraulike i getribe separirano. Navodno zbog tečnosti, pogotovo na niskim temperaturama da manje napreže pumpu hidraulika.... To bi bila još vjerovatno skuplja varijanta... Daleko je važnije da je dobro sve predihtano, to je recimo moj problem što se tiče semeringa, oringova....A cjena hipenol 90 30 litara je oko 900 kn na Ini tako da bas nije niti jeftino.