• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Danas sam skinuo poklopac hidraulike kako bi zamjenio gumice na torzionoj osovini. DB506FB3-5E8A-4D1C-A2F6-D0994B4F302C.jpeg 6B8B6D2D-D1A0-4F60-9A17-82E8C99FECD9.jpeg
uspio sam skinuti torzionu osovinu da nisam morao skidati glavnu osovinu hidraulike ,ali mi je ispala ova šelna ili kako se vec zove što steže torzionu osovinu tako da ce ipak glavna osovina morati van 6F6D65DF-BB63-4A4A-8961-1007AA80C7B1.jpeg
na torzionu osovinu idu četiri O -ringa ,sada me zanima koliko ide O ringova i kojih dimenzija na glavnu osovinu jer nju nisam skidao i zanima me kako izvaditi klip iz cilindra jer zamjenio bih i kariku i one dvije gumice na klipu jer kada je vec sve dolje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
O rinzi koji tebe zanimaju su dimenzija 59,2 x 5,7 ali takve možeš danas samo u knjizi kupiti.
U dučanima nude 60 x 6 i to taman prolazi.

ova "šelna" kud je ispala mora i uči nazad, malo je škakljivo ali može se ubaciti bez skidanja velike osovine.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Aj pokušat ću da ne skidam ovu osovinu jer mi ne pušta na njoj uopće ulje. Muha vidio sam danas postavljanje jedne torzione kao na ovoj slici postavljene su dva O ringa meni je tu bas na tom djelu i puštalo pa neznam dali je to dobro tako napraviti ili da radim kako vec ide A930B6D8-E3BD-4C7F-A353-3E4BCD01F797.jpeg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ja kolko znam dva O ringa ne stanu bez da se tokari čahura.
Probaj pa javi jel kod tebe stalo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Radije provjeri da nije čahura oštečena i poderana na mjestu na kojem O ring vozi.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Ok pregledat ću čahure a ovo slažem natrag kako je i bilo bez kemijanja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Za čahuru mislim na onu cijev koja je na sredini nazubljena.
One 4 male su nebitne.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
A dobro ste mi rekli ,ako ima oštećenja slučajno jer to nisam niti gledao onda vjerojatno treba nova čahura? Nebi volio složiti sve natrag pa opet skidat.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Zato ti i skrečem pažnju na to. Ako je hrđa iskopala dosjed ili se poderalo obavezno stavi novu.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Muha evo rješeno sve složeno natrag poslušao sam te i uspio sam vratiti tako da nisam morao skidati glavnu osovinu prsti su nastradali ali ipak vrijedilo se potruditi "čahura" je kao nova nema nikakvih ogrebotina niti bilo kakvih oštećenja. Mislio sam zamjeniti mandžete i kariku na klipu ,ali neznam kako izvaditi klip iznutra nebi volio pokušavati dok ne čujem prijedlog ionako sam danas tek naručio manđzete tako da nastavljam u ponedjeljak dalje. Cilindar ima sitnih ogrebotina ali niti jedna nije urezana. BD24D79E-C4F8-41B2-9930-73D43896E6E7.jpeg E77DF011-3F75-4AA2-BBA4-156247D05B66.jpeg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Cilindar oštečen ko i na skoro svakom Ursusu ili Zetoru, to je dobro.

Pošto si skinul klipnjaču netrebaš skidati cilindar, ako ti nebu zasmetal onaj dio na koji je zakopčana opruga.
Ja bi ga za svaki slučaj skinul, s druge strane imaš dva vijka ključ 24.

Klip vadiš van na način da cilindrom lagano potučeš po nekom komadu drveta ili ga jednostavno napumpaš zrakom.
Pazi da te ne ozljedi klip kad ga izbijaš zrakom.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Evo izišlo je metodom zraka van što bi mi Muha da nema tebe? Muha što kažeš na ovaj klip jel treba drugi ili ,mandzete su skroz popucale
F790036A-6BD8-4BC1-A1D0-80406A5D0F8D.jpeg 46EBC272-CB74-4096-B4A8-FADAB236A7F3.jpeg
dali ispod ovog cilindra na ove dvije rupe idu kakve gumice ili podloške ,jer nije bilo ništa
FBA1D64A-ACE3-4CFE-9686-56207F68AF49.jpeg

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
E mislio sam da od ovih mojih nema gore, ove moje su naspram tih Marko mila majka. Meni je bila malo hidraulika popuštala kada je ugašen traktor e sada neznam dali je do toga ili je problem u crnoj kutiji kako se usudim čačkati po razvodniku promjeniti ću samo mandžete i kariku pa ćemo vidjeti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Taj klip je dosta loš, takav kakv je bi mogel raditi štetu na cilindru i nebi ga bilo loše promjeniti. Karika obavezno, a manžete uzmi one plastične, ove gumene okrene.

Predpostavljam da nije problem u razvodniku (crnoj kutiji) ali ja da sam na tvom mjestu bi odmah i u njemu zamjenil O ringe.
Ako si zamjenil na torzionoj vjerujem da buš i kutiju rešil.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Taj klip je dosta loš, takav kakv je bi mogel raditi štetu na cilindru i nebi ga bilo loše promjeniti. Karika obavezno, a manžete uzmi one plastične, ove gumene okrene.
Predpostavljam da nije problem u razvodniku (crnoj kutiji) ali ja da sam na tvom mjestu bi odmah i u njemu zamjenil O ringe.
Ako si zamjenil na torzionoj vjerujem da buš i kutiju rešil.
E Muha sada mi dajes vjetar u leđa 😂😂 uh misliš da bi kutiju mogli isto rješiti, dali imas možda slikovito prikazano kako to izgleda sve u razvodniku? Da bilo bi to dobro za rješiti vec kad je sve rastavljeno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Sigurno imam negde slike, a ako i nemam vjerujem da je ostalo nekaj u glavi.
A i vjerujem da buš rešil.

Kad rastavljaš samo smireno.
Pošto ti je prvi put rastavljaj u nekoj čistoj prostoriji u kojoj buš lako našel ako bi ti slučajno koja opruga izletela ili ventilič da lakše nađeš.
Mislim da s tim nebu problema, jedino na kaj trebas paziti da kod sastavljanja ne cvikneš koji O ring i to je to.

Ako se upustiš i zapneš ja sam tu.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Koliko ima O ringova za zamjeniti ? Što moram sve tražiti kada kupujem ili ima gotov set za zamjenu da nešto mi neizostane vec kad budem naručivao.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Jedno desetak u samom razvodniku.

Kupujes set O ringa za brtvljenje razvodnika

Najnoviji postovi

Na vrh