• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
ursus /zetor kompresor

Molio bih uputu kako najjednostavnije doći do osovine kompresora na ursusu 360. Treba promjeniti piksu na kojoj se okreće klipnjača kompresora jer je zapekla. Da li se može doći do nje od strane boš pumpe ili treba rastaviti pola traktora da se dođe sprijeda.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Molio bih uputu kako najjednostavnije doći do osovine kompresora na ursusu 360. Treba promjeniti piksu na kojoj se okreće klipnjača kompresora jer je zapekla. Da li se može doći do nje od strane boš pumpe ili treba rastaviti pola traktora da se dođe sprijeda.
Netreba pola, ali treba skinuti prednji trap i skinuti poklopac razvoda i na tu stranu izvaditi.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
parkiranje

ivanparkaursusa.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

U petak me samo dragi Bog spasil, cijeli život mi je preletel pred očima!

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Daj malo sitnica , kaj ga drži u tom položaju?

To je stari na sliki bljed ko krpa, a ja sam iza fotiča! Napravil sam grešku koju nikad prije nisam napravil i izgleda da nikad poslje više nebum napravil, skinuo sam nogu sa kuplunga dok sam htio zašlepat hrast gore na brijeg! hrast se zapičil a ja u sekundin na zemlji, sreča u nesreči je kaj sam prije nego sam napnul sajlu spustil hidrauliku do kraja dole pa su se poluge zapičile u zemlju i napravile kontru!
Dečki to mi je jedna velika životna škola, nikad nogu u šumi dole s kuplunga!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Si previsoko zakopčal ?
A gdje je hrast?
Kak ste spustili traktor?..niste ga valjda hitili na prvi most

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Si previsoko zakopčal ?
A gdje je hrast?
Kak ste spustili traktor?..niste ga valjda hitili na prvi most

Ma za gornju kuku, nisam si premislil kaj bi ga skapčil dole, hrast je bil dole u grabi, a ve je več doma skalan!:p Dosta lako i njezno smo ga spustili! zakapčili smo sa flašincugom hrast za drugi hrast i polako španali kaj se sajla polagano otpuštala i došel je dole bez problema! Ja sam se isto malo bojal da mi ne padne ali je hrast bil dosta zacvikan u zemlju tak da je polako otpuštal!

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Znam kak je to,sreća da je sve ok.Daj hiti neke arnjeve gore ili kabinu.Pa nije te par kuna rodilo,al te more spasiti.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kaj taj rujo nema zadnje blatobrane ili ovaj hrastič toliko smanjuje vidik?

Ima blatobrane, ali je bas nekak sliknuto kaj se ne vidiju! Daj mi reci, sjecam se da si negdje u temi ursus spomenul da paseju gore na 355-360 pakne od zetora i da su kvalitetnije kaj se tiče kočenja pa bi me zanimalo od kojega modela zetora pašeju!?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,531
Ima blatobrane, ali je bas nekak sliknuto kaj se ne vidiju! Daj mi reci, sjecam se da si negdje u temi ursus spomenul da paseju gore na 355-360 pakne od zetora i da su kvalitetnije kaj se tiče kočenja pa bi me zanimalo od kojega modela zetora pašeju!?

Od 25-taka sigurno, a vjerojatno su iste i na ostalim Zetorima s tromlima. Muhaničar bu sigurno znal.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Kad onu malu ručicu stavim prema napred on počne dizati bez upotrebe one velike ručice za dizanje i spuštanje- sve se pomješalo. Nema više one fine regulacije i plivajućeg položaja.:rolleyess:

Muhaničar jel može pomoć oko ovog problema.:oops:

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Kad onu malu ručicu stavim prema napred on počne dizati bez upotrebe one velike ručice za dizanje i spuštanje- sve se pomješalo. Nema više one fine regulacije i plivajućeg položaja.:rolleyess:

Muhaničar jel može pomoć oko ovog problema.:oops:
Neznam zakej si to uopče diral :axe:

Kaj se događa kad ju vratiš nazad?

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Nisam dirao ništa, kad je daš napred onda digne do kraja da sve pumpa cvili. Diže bez upotrebe one velike, ona bi trebala regulirati ne dizati.:madmana:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Nisam dirao ništa, kad je daš napred onda digne do kraja da sve pumpa cvili. Diže bez upotrebe one velike, ona bi trebala regulirati ne dizati.:madmana:
Kad je daš napred, a kaj se događa kad ju staviš u položaj nazad? Jel tam ostane ili se upotrebom velike sama prebacuje u položaj napred? I jel kad je u položaju nazad radi hidraulika kak treba?

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Kad je nazad onda diže dobro, ali je teško tako raditi. U oranju se plug diže i spušta, nabije se u zemlju i ugasi traktor, nema nikakve regulacije osim što podiže priključke. Nekad se desi da velika ručica kad je podižeš i spuštaš ne reagira hidraulik, onda spusti ali ne do kraja pa moraš par puta s njom gore-dole da spusti normalno- ludnica cjela. Prije sam u oranju malu stavio napred i s velikom podesio dubinu i samo pliva do kraja brazde.:mad:

Najnoviji postovi

Na vrh