• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta
U

ursuspower

Guest
Iz iskustva osobnog govoreći, pumpa visokog pritiska,što bi svi rekli "Bosch pumpa".... Nekad davno na svom 355 sam imao isti problem... Nije htio palit,teško je palio,bla,bla... Stavio sam drugu pumpu,privremeno,za probuu (posudio sam),kao da si kerozina nalio u njega... palio,letio,radio...zatim sam svoju postojeću pumpu odneso na komplet reparaturu,stavio nove dizne, i odonda na jedan zub pali...nikakvih problema....
Navodno su mi izmjenili sve elemnte u pumpi i šta ti ja znam šta,ali uglavnom,od onda nikakvih problema....

i ja sam sumnjao na bosch pumpu...nadam se da ce biti ista stvar kao kod tebe...pozdrav...

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Sredi PVP i bice sve ok.Samo nemoj da ti bosh-majstor samo stela PVP.Obavezno mjenjaj elemente PVP i dizni.
Inace iz kojeg si mjesta ua Bosni.

U

ursuspower

Guest
Sredi PVP i bice sve ok.Samo nemoj da ti bosh-majstor samo stela PVP.Obavezno mjenjaj elemente PVP i dizni.
Inace iz kojeg si mjesta ua Bosni.

dobro druze kad budem nosio na stelanje recu to majstoru....narvno da cu mjenjati elemente...a iz Bos. Grahova sam....

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
PVP je skracenica za pumpu visokog pritiska.Bosh-pumpa(bos-pumpa).

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Pisem umjesto pijatelja koji ima ursusa 355, pa mi nemojte zamjerit..

E problem je ovakav, kompresor mu se sam iskapca a kad ga drzi rukom osjeti trzaje, kao da ne uzubi do kraja?!
Nadam se da sam dobro opisao kvar, ako nesto nisam napisao ili nesto recite pa ja saznam. Zahvaljujem....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Skini poklopac pa vidi, ovak napamet .......... zupčanik, savinuta vilica, koji ležaj :scratch

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Posla ima puno.Cijena ovisi o majstoru koji radi.Svako ima neku svoju cijenu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
JEL IMA TU PUNO POSLA OKO ZAMJENE ZUPČANIKA I KOLIKO TO KOŠTA.:scratch
Ne urlaj :roll:

Da bi zamjenil bilo koji zupčanik traktor mora na tri dijela, a drek ne smrdi dok se ne dira.
Znači sigurno bu još usput trebalo zamjeniti puno toga jer se baš getriba ne raskapa svaki dan.

Ako mijenjaš pogonski zupčanik onda bi bil red da se i gonjeni izmjeni. Komad ti je oko 400 kn. brtve, semerinzi 100-tinjak kn. lamela ko zna kakva je i tu moreš nalupati 1000 pa i više kn. koja od osovina ako slučajno nevalja skoro 1000 kn komad (one koje odlaze), osovina od rikverca je garant poderana + igličasti 300-tinjak kn. ITD ............... Normalno i majstor bu valjda nekaj zaslužil.
Uglavnom, sve ovisi kaj buš unutra našel.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
e ovak,razmišljam o kupnji ursusa jer mi je baš fora :lol:
kolko više troši od IMT 533?
teži je i to je bolje,to znam
rezervni djelovi?
održavanje?
jel ima kakvih mana?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Nemam ga tak da baš nemam pravo glasa, ali mogu samo reči da za njega ima rezervnih dijelova na kile, kolko ti srce poželi, održavanje zahtjeva svakodnevno po nekoliko puta, i jednu manu, a ona je da je zanji kraj napravljen od jako nekvalitetnog materijala, ali zato makina čim je bolje zima bolje kreše.
Sve u svemu
23291549.gif

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
e ovak,razmišljam o kupnji ursusa jer mi je baš fora :lol:
kolko više troši od IMT 533?
teži je i to je bolje,to znam
rezervni djelovi?
održavanje?
jel ima kakvih mana?

A koji ti je to maedo baš fora?
Ak ga uspoređuješ s 533 onda valjda 35tak.
On ima svoju temu ;)

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
Nemam ga tak da baš nemam pravo glasa, ali mogu samo reči da za njega ima rezervnih dijelova na kile, kolko ti srce poželi, održavanje zahtjeva svakodnevno po nekoliko puta, i jednu manu, a ona je da je zanji kraj napravljen od jako nekvalitetnog materijala, ali zato makina čim je bolje zima bolje kreše.
Sve u svemu
23291549.gif

neznam kako ti to znaš da zahtjeva održavanje svaki dan, ako ga nemaš, ja imam 335 i natukao je 5000 sati, možda i koju stotinu više, i od mjenjanja do mjenjanja ulja s njim nikakvog problema, a ganja se svuda.

to je istina da je on krš i nije neki luksuz, a 2 klipa troši manje od 3 sigurno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
neznam kako ti to znaš da zahtjeva održavanje svaki dan, ako ga nemaš, ja imam 335 i natukao je 5000 sati, možda i koju stotinu više, i od mjenjanja do mjenjanja ulja s njim nikakvog problema, a ganja se svuda.

to je istina da je on krš i nije neki luksuz, a 2 klipa troši manje od 3 sigurno.
Pusti ti 335, ja sam pisal o 355, a to je razlika ogromna (troklipac bi bil ko ruje pogodak u sridu)

A to odkud znam :scratch Pa pročital sam negde ili čul negde u selskoj birtiji :lol: ;);)

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako sam dobro vidi ti vijci drze cilindar.Nemogu pod njih ici bakrene podloske.

Najnoviji postovi

Na vrh