• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
POZZ SVIMA
Trebao bih savjet u vezi pluga za mali Ursus 335. Nabavio sam plug ALKAR 2, ali mi je gabaritno preveliki.... koji je najbolji plug za spomenuti traktor ?

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Postovanje foumasi-vlasnici Ursusa, a i onih koji nisu.

Nakon vise mjeseci trazenja, informianja, kopanja po njuskalu, forumu, lutanja po HR i predjenih oko 700km. Dogovor je postignut, Ursus 355; 1977g; oko 4600rh; reg do 5-6mj; 18.000 kn (domace valute).

URSUS 355

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Postovanje foumasi-vlasnici Ursusa, a i onih koji nisu.

Nakon vise mjeseci trazenja, informianja, kopanja po njuskalu, forumu, lutanja po HR i predjenih oko 700km. Dogovor je postignut, Ursus 355; 1977g; oko 4600rh; reg do 5-6mj; 18.000 kn (domace valute).

URSUS 355

ovako na prvu ne izgleda lose, prvo ti preporucam da provjeris stanje kilra i slozis vuru za temperaturu...di si to kupio u popovaci ili?

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
ovako na prvu ne izgleda lose, prvo ti preporucam da provjeris stanje kilra i slozis vuru za temperaturu...di si to kupio u popovaci ili?

Ako si mislio na kiler, jesam, a vuricu iskreno nisam ni gledo. Voloder, iz Kutine prema Popovaci kod onog potoka pije crkve desno (nakon potoka). Sutra dodje doma pa se slikamo. Sto se tice motora, upalio od prve ("hladan") sto na prijasnjim nisam dobio, hidraulika ispravna, kardan ispravan (vrti u svim polozaima i smjerovima). Dobivam i pednje utege za kotace.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Ako si mislio na kiler, jesam, a vuricu iskreno nisam ni gledo. Voloder, iz Kutine prema Popovaci kod onog potoka pije crkve desno (nakon potoka). Sutra dodje doma pa se slikamo. Sto se tice motora, upalio od prve ("hladan") sto na prijasnjim nisam dobio, hidraulika ispravna, kardan ispravan (vrti u svim polozaima i smjerovima). Dobivam i pednje utege za kotace.

utezi na kotacima su ti super stvar da na kiler sam mislio doljanju vucu i gornju dali imas?

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
ja sve je gore. Nefali nista, za sad cekaj dok dodje doma onda cu nac hrpu stvari. hehe

ajde pa ga posikaj malo i ak nesta neznas samo pitaj....sta mislis raditi sa njim?

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Ima se svega pomalo, nasljedio sam nesto zemlje i sume, ima i tast pa kad se zboji ima dosta, a nekad i previse. Da nema netko uputstva za koristenje, nije da nisam nikad vozio traktor al ne ursusa, malo je obilatiji rucicama, a i mjenjac je dugaciji. Do sad sam salto samo izmedju nogu.
Da nebi rekli da sam sexualno ugozen mislim na mjenjac.
A ovo sastrane mi je malo nepoznat. Ako ne netko voljan malo pojasnit raspored brzina, nije da je nuklearna fizika al eto.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
MARIOP
Hvala na odgovoru, ali to znam i sam za 10 cola, ali ovaj moj ALKAR 2 je gabaritno ( ćitava konstrukcija pluga ) prevelik. Kada podesim oba rala na dubinu i kad ga podignem iz brazde nejde višlje od zemlje. postavio sam pitanje zbog dužine pluga . ALKAR 2 je očito za veča traktore a ne za moj URSUS 335. Treba mi kraći plug ! KOJI ?? IMT, ili ...

mariop

Član
Tu od
14 Kol 2011
Poruka
124
MARIOP
Hvala na odgovoru, ali to znam i sam za 10 cola, ali ovaj moj ALKAR 2 je gabaritno ( ćitava konstrukcija pluga ) prevelik. Kada podesim oba rala na dubinu i kad ga podignem iz brazde nejde višlje od zemlje. postavio sam pitanje zbog dužine pluga . ALKAR 2 je očito za veča traktore a ne za moj URSUS 335. Treba mi kraći plug ! KOJI ?? IMT, ili ...

Ispravite me ako griješim, ja sam mislio da je taj ALKAR 2 12 cola...
Uglavnom mi oremo sa OLT 10 cola, neki dan sam orao sa nekim prastarim njemačkim zelenim plugom, a imamo i još jedan stariji crveni plug čini mi se da je slavonac također 10 cola....

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Znači OLT-ov bi bio OK ??!
Kod mene je problem što je on predaleko od traktora !!
( ako razumiješ !!??).
Od jarma pluga do kraja je 165cm ...
Očito da mi treba kraći !!?!!

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Ima se svega pomalo, nasljedio sam nesto zemlje i sume, ima i tast pa kad se zboji ima dosta, a nekad i previse. Da nema netko uputstva za koristenje, nije da nisam nikad vozio traktor al ne ursusa, malo je obilatiji rucicama, a i mjenjac je dugaciji. Do sad sam salto samo izmedju nogu.
Da nebi rekli da sam sexualno ugozen mislim na mjenjac.
A ovo sastrane mi je malo nepoznat. Ako ne netko voljan malo pojasnit raspored brzina, nije da je nuklearna fizika al eto.

sta se tice mjenjaca 5 brzina dobar mjenjac imas dosta brzina na raspolaganju tako da nije problem...

1 3 5

R 2 4

http://sr.scribd.com/doc/55414739/URSUS-C-355-PRIRUČNIK

Posljednje uređivanje:

mariop

Član
Tu od
14 Kol 2011
Poruka
124
Znači OLT-ov bi bio OK ??!
Kod mene je problem što je on predaleko od traktora !!
( ako razumiješ !!??).
Od jarma pluga do kraja je 165cm ...
Očito da mi treba kraći !!?!!

Da OLT mora delati:gitarist:

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Malo kasnim al jebat ga nisam mogo prije, juce me prvo oprala kisa pa snjeg pa malo sitan led i tako. Stigo kuc dosta kasno smrzo se ko gov*o , pa su slike malo losije, i ruke mi se tresle od zime.

s5037212.jpg

s5037203.jpg

s5037205.jpg

s5037204.jpg

s5037209.jpg

s5037211.jpg

s5037208.jpg

s5037210.jpg

Sic je skinut i otiso na tapeciranje, za vikend vjerovatno ide na pola.
Na spoju motora i zvona slini ulje vjerovatno semering, i nema drugog stepena kvacila (ima ali istovremeno odvaja). To je zad sad to, svaka akcija i pokusaji nekakve mehanike cmo slikovito zabiljezit.

Borna hvala, rece mi kum Ovako "URSUS JE STRASAN STROJ U KOJU GOD BRZINU DA STAVIS ON CE KRENUT"

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Fino su ga oprali, a ne tako davno je bil i farban.
Nego kaj buš s ovim? A možda je samo do gumice :scratch

images

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Traktor ima godina a i kupio si ga u Voloderu tako da je vjerovatno kirjao drva to je takav kraj tamo.Ako ces mjenjat lamele stavi Zetorove...Inacce vidio sam a tebe jucer kad si vozio pilu kuci isao sam u Voloder po neko janje...obavezno imjenjaj filtere goriva i motorno ulje,ulje u filteru zraka, skini poklopac pa pogledaj koliko je druklager od capica ??

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Fino su ga oprali, a ne tako davno je bil i farban.
Nego kaj buš s ovim? A možda je samo do gumice :scratch

images

Tak sva ulja idu van osim kocionog, pa cmo vidjet. U svakom slucaju spreman sam i na najgore. Al eto hvala na upozorenju, ak si ti stavio oznaku to cemo detaljnije istrazit.

Traktor ima godina a i kupio si ga u Voloderu tako da je vjerovatno kirjao drva to je takav kraj tamo.Ako ces mjenjat lamele stavi Zetorove...Inacce vidio sam a tebe jucer kad si vozio pilu kuci isao sam u Voloder po neko janje...obavezno imjenjaj filtere goriva i motorno ulje,ulje u filteru zraka, skini poklopac pa pogledaj koliko je druklager od capica ??

Kao sto rekoh traktor ide na pola, pa cmo vidjetsto je za mijenjat a sto nije.
Kad sam kupio auto sve remenje, ulja, filteri su kupljeni novi tako ce bit i s traktorom. No najpije ide detaljno pranje, pa dobra tjelovjezba da se vidi od kud se znoji.

Eh zaboravih napisat sutra se ide po antifriz, pa vise nema bojaze od zime.

Da nema netko sliku traktora po pol da vidim odpilike sto me ceka, male su razlike izmedju dva traktora al eto, prevencije radi...

Ako nesto nisam vidio na stroju a vi jeste, samo pisite da se provjeri.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Tak sva ulja idu van osim kocionog, pa cmo vidjet. U svakom slucaju spreman sam i na najgore. Al eto hvala na upozorenju, ak si ti stavio oznaku to cemo detaljnije istrazit.

Kao sto rekoh traktor ide na pola, pa cmo vidjetsto je za mijenjat a sto nije.
Kad sam kupio auto sve remenje, ulja, filteri su kupljeni novi tako ce bit i s traktorom. No najpije ide detaljno pranje, pa dobra tjelovjezba da se vidi od kud se znoji.

Eh zaboravih napisat sutra se ide po antifriz, pa vise nema bojaze od zime.

Da nema netko sliku traktora po pol da vidim odpilike sto me ceka, male su razlike izmedju dva traktora al eto, prevencije radi...

Ako nesto nisam vidio na stroju a vi jeste, samo pisite da se provjeri.
Najvjerojatnije si ga poprilično teral, a makina malo puše pa otud ulje. Probaj promjeniti gumicu i one štifte koji drže čep. Pazi kad ih izbijaš da ti ne odu u motor. Stavi neku krpu u uljevak i onda ih izbijaj i ne zaboravi ju izvaditi prije paljenja.

Koja polovica te zanima? Motor ili mjenjač?

Vidim da si nadopisal da se ukaže na još nedostataka koje uočimo.
Za sad mi se čini da ti masti desni semering poluosovine i lijeva ruka hidraulika.

Najnoviji postovi

Na vrh