ovako na prvu ne izgleda lose, prvo ti preporucam da provjeris stanje kilra i slozis vuru za temperaturu...di si to kupio u popovaci ili?
Ako si mislio na kiler, jesam, a vuricu iskreno nisam ni gledo. Voloder, iz Kutine prema Popovaci kod onog potoka pije crkve desno (nakon potoka). Sutra dodje doma pa se slikamo. Sto se tice motora, upalio od prve ("hladan") sto na prijasnjim nisam dobio, hidraulika ispravna, kardan ispravan (vrti u svim polozaima i smjerovima). Dobivam i pednje utege za kotace.
ja sve je gore. Nefali nista, za sad cekaj dok dodje doma onda cu nac hrpu stvari. hehe
MARIOP
Hvala na odgovoru, ali to znam i sam za 10 cola, ali ovaj moj ALKAR 2 je gabaritno ( ćitava konstrukcija pluga ) prevelik. Kada podesim oba rala na dubinu i kad ga podignem iz brazde nejde višlje od zemlje. postavio sam pitanje zbog dužine pluga . ALKAR 2 je očito za veča traktore a ne za moj URSUS 335. Treba mi kraći plug ! KOJI ?? IMT, ili ...
Ima se svega pomalo, nasljedio sam nesto zemlje i sume, ima i tast pa kad se zboji ima dosta, a nekad i previse. Da nema netko uputstva za koristenje, nije da nisam nikad vozio traktor al ne ursusa, malo je obilatiji rucicama, a i mjenjac je dugaciji. Do sad sam salto samo izmedju nogu.
Da nebi rekli da sam sexualno ugozen mislim na mjenjac.
A ovo sastrane mi je malo nepoznat. Ako ne netko voljan malo pojasnit raspored brzina, nije da je nuklearna fizika al eto.
Znači OLT-ov bi bio OK ??!
Kod mene je problem što je on predaleko od traktora !!
( ako razumiješ !!??).
Od jarma pluga do kraja je 165cm ...
Očito da mi treba kraći !!?!!
Traktor ima godina a i kupio si ga u Voloderu tako da je vjerovatno kirjao drva to je takav kraj tamo.Ako ces mjenjat lamele stavi Zetorove...Inacce vidio sam a tebe jucer kad si vozio pilu kuci isao sam u Voloder po neko janje...obavezno imjenjaj filtere goriva i motorno ulje,ulje u filteru zraka, skini poklopac pa pogledaj koliko je druklager od capica ??
Najvjerojatnije si ga poprilično teral, a makina malo puše pa otud ulje. Probaj promjeniti gumicu i one štifte koji drže čep. Pazi kad ih izbijaš da ti ne odu u motor. Stavi neku krpu u uljevak i onda ih izbijaj i ne zaboravi ju izvaditi prije paljenja.Tak sva ulja idu van osim kocionog, pa cmo vidjet. U svakom slucaju spreman sam i na najgore. Al eto hvala na upozorenju, ak si ti stavio oznaku to cemo detaljnije istrazit.
Kao sto rekoh traktor ide na pola, pa cmo vidjetsto je za mijenjat a sto nije.
Kad sam kupio auto sve remenje, ulja, filteri su kupljeni novi tako ce bit i s traktorom. No najpije ide detaljno pranje, pa dobra tjelovjezba da se vidi od kud se znoji.
Eh zaboravih napisat sutra se ide po antifriz, pa vise nema bojaze od zime.
Da nema netko sliku traktora po pol da vidim odpilike sto me ceka, male su razlike izmedju dva traktora al eto, prevencije radi...
Ako nesto nisam vidio na stroju a vi jeste, samo pisite da se provjeri.