• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-355 VELIKI

• Temu pokrenuo passat003
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Kad je nazad onda diže dobro, ali je teško tako raditi. U oranju se plug diže i spušta, nabije se u zemlju i ugasi traktor, nema nikakve regulacije osim što podiže priključke. Nekad se desi da velika ručica kad je podižeš i spuštaš ne reagira hidraulik, onda spusti ali ne do kraja pa moraš par puta s njom gore-dole da spusti normalno- ludnica cjela. Prije sam u oranju malu stavio napred i s velikom podesio dubinu i samo pliva do kraja brazde.:mad:
Za sad si možeš probati pomoči da tu malu ručicu učvrstiš u položaj između napred i nazad (gde ti bude najbolje pasalo za raditi), ako uopče i to pomogne. Sjebalo se nekaj u polužju ili se nekaj odkopčalo, pukel feder pa vuče polužje u stranu ..... Teško je to ovak napamet. Poklopac mora iči dole i onda u pretres polužja.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Muhanicar imam jedno pitanje za tebe!

Ovak je situacija, procurilo mi ulje između kutije i poklopca hidraulike gledano od zadnje strane, e sad dali ima tu kakav dihtung pa je mozda propustil ili nema? Ja ga osobno ne vidim, probal sam dotegnuti šrajfe ali ništa, stalno slini!

I još jedno malo pitanjce u vezi poluga za hidrauliku, znam da najvise voliš objašnjavati zlo od hidraulike na ursusima!:rolfer:
Ona mala ručica S i P je zakajlana na sredini jer inače ne radi ništ tak da te sa time nebum niti davil nego me zanima sljedeče.
Kad dižem hidrauliku počne dizati tek kad dođem nekih 5cm od najgornije točke, i u tih par cm mi je sva kontrola hidraulike, a ima bogami hoda ručka jedno 20cm, znači sve ispod onih 5 cm na kraju je prazan hod, sve kaj je gore pada dole!
Usput da napomenem mislim da nije pumpa jer kad probam kuglicu gore-dole traktor odma zatuli, a i diže bez problema odma čim ga upalim, kak po ljeti tak i sada dok su več lagano počeli minusi, vužgem i potegnem do kraja i za 2-3 sec digne bez problema!:?::scratch:idea:

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Muhanicar imam jedno pitanje za tebe!

Ovak je situacija, procurilo mi ulje između kutije i poklopca hidraulike gledano od zadnje strane, e sad dali ima tu kakav dihtung pa je mozda propustil ili nema? Ja ga osobno ne vidim, probal sam dotegnuti šrajfe ali ništa, stalno slini!

I još jedno malo pitanjce u vezi poluga za hidrauliku, znam da najvise voliš objašnjavati zlo od hidraulike na ursusima!:rolfer:
Ona mala ručica S i P je zakajlana na sredini jer inače ne radi ništ tak da te sa time nebum niti davil nego me zanima sljedeče.
Kad dižem hidrauliku počne dizati tek kad dođem nekih 5cm od najgornije točke, i u tih par cm mi je sva kontrola hidraulike, a ima bogami hoda ručka jedno 20cm, znači sve ispod onih 5 cm na kraju je prazan hod, sve kaj je gore pada dole!
Usput da napomenem mislim da nije pumpa jer kad probam kuglicu gore-dole traktor odma zatuli, a i diže bez problema odma čim ga upalim, kak po ljeti tak i sada dok su več lagano počeli minusi, vužgem i potegnem do kraja i za 2-3 sec digne bez problema!:?::scratch:idea:
Između kutije diferencijala i poklopca hidraulika? Ako je tu onda ima brtva (bar bi trebala biti), ali je tu kutija diferencijala na jednom mjestu malo zarezana pa se zna brtva kod postavljanja poklopca pomaknuti i onda problemi. Malo to poplahni sa ivasolom i pogledaj da ti možda ne curi na balansnoj opruzi, možda je tu pa ti se cijedi po kučištu diferencijala pa te malo zavaralo.

Kaj se tiče ručice, razjebano ti je polužje i najvjerojatnije imaš jako malo regulacije položaja. tu možeš malo probati promjeniti mjesto ručici S-P pa možda dobiješ nekaj ali teško da buš kaj riješil bez skidanja poklopca (možda samo kaj od onih silnih kotačića ne vozi kud treba ili je pukla jedna od opruga) uglavnom izvana ništ.
Do pumpe nije sigurno.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Između kutije diferencijala i poklopca hidraulika? Ako je tu onda ima brtva (bar bi trebala biti), ali je tu kutija diferencijala na jednom mjestu malo zarezana pa se zna brtva kod postavljanja poklopca pomaknuti i onda problemi. Malo to poplahni sa ivasolom i pogledaj da ti možda ne curi na balansnoj opruzi, možda je tu pa ti se cijedi po kučištu diferencijala pa te malo zavaralo.

Kaj se tiče ručice, razjebano ti je polužje i najvjerojatnije imaš jako malo regulacije položaja. tu možeš malo probati promjeniti mjesto ručici S-P pa možda dobiješ nekaj ali teško da buš kaj riješil bez skidanja poklopca (možda samo kaj od onih silnih kotačića ne vozi kud treba ili je pukla jedna od opruga) uglavnom izvana ništ.
Do pumpe nije sigurno.

Ovo kod poklopca bum poglednul, nije strašno ali mi smeta kaj je sve iza masno!
E sad kaj se tiče hidraulike budem poglednul te ručice pa se možda kaj i rodi korisnoga, bitno mi je kaj uspem poorati jos neksne parcele i onda bi kroz zimu sposložil tu hidrauliku kak se spada!
Kolka bi bila cifra djelova kaj bi se to sposložilo kak bog zapoveda, znači mislim komplet bez ulja jer je ulje nutra staro 1g.:prayer::drinkers:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Ovo kod poklopca bum poglednul, nije strašno ali mi smeta kaj je sve iza masno!
E sad kaj se tiče hidraulike budem poglednul te ručice pa se možda kaj i rodi korisnoga, bitno mi je kaj uspem poorati jos neksne parcele i onda bi kroz zimu sposložil tu hidrauliku kak se spada!
Kolka bi bila cifra djelova kaj bi se to sposložilo kak bog zapoveda, znači mislim komplet bez ulja jer je ulje nutra staro 1g.:prayer::drinkers:
Jako teško pitanje.
Ovisi kaj se sve unutra poderalo od polužja, a to se bu vidlo tek kad bude širom (možda se kaj da i popiksirati i prilagoditi) Same gumice su ti nekakvih 50-tak kuna do 100-tinjak ako mijenjaš i ove na rukama i torzionoj, a polužje more dogurati jako jako daleko (najskuplje kaj sam ja delal je bilo oko 1500 kuna, ali je mijenjano skoro sve)

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Jako teško pitanje.
Ovisi kaj se sve unutra poderalo od polužja, a to se bu vidlo tek kad bude širom (možda se kaj da i popiksirati i prilagoditi) Same gumice su ti nekakvih 50-tak kuna do 100-tinjak ako mijenjaš i ove na rukama i torzionoj, a polužje more dogurati jako jako daleko (najskuplje kaj sam ja delal je bilo oko 1500 kuna, ali je mijenjano skoro sve)

Sad sam se bas igral s tim i skužil da na S počinje loviti od polovice prema gore, a na P je isti vrag ko i kad je na sredini! sam da izdrži na S jos neksne 2h i onda ide širom komplet pa bumo vidli od čega muhe crkavaju!
Znači s poslom oko 250-300€? I puno je i nije puno, ako bu dobro šljakalo, bumo zdigli kredit pa rešimo, ak je bal nek je maskenbal!:blackeye:rolleyess::supz:

Hvala na pomoči:prayer:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Muhaničar trebam malu pomoč, u ponedjeljak sam konačno rastepel hidrauliku i zamjenili gumice i kariku u klipu i još neke gumie okolo i sad diže i drži tanjurače cijelu noč gore bez puštanaj, ali imam jedno pitanje!?

Kad smo sve sklopili početak je bil za divljenje radi S radi P, ali sam prvi sat, i onda opet kuršlus, na P reagira kak mora od sredine prema gore ali dize jedva do pola visine poluga, a na S čim ručicu potegnem 2-3 cm prema gore odma digne tanjurače nebu pod oblake i sjeb.. mi tablicu!:toimonster:

Sad me zanima kaj bi bilo za nevolju , mada sumnjam na one kotačiće i polužje ispod kutije, to nismo dirali nikaj!
Ako bi bilo to, zanima me kaj bi koštalo to komplet i gdje bi se dalo to naručiti, a i vanjske komande bi isto zamjenil jer je i to več sve razlokano do bola!:prayer:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
To kad rastepeš, da bi složil kak se spada, za sve one silne polugice, bolcniče, kotačiće, opruge, osigurače ............. trebaš pripremiti barem tisuču kuna, pa na dalje. Ovisi kaj sve treba, a kaj se da popraviti, poravnati.

Gde ima dobiš na pp

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
To kad rastepeš, da bi složil kak se spada, za sve one silne polugice, bolcniče, kotačiće, opruge, osigurače ............. trebaš pripremiti barem tisuču kuna, pa na dalje. Ovisi kaj sve treba, a kaj se da popraviti, poravnati.

Gde ima dobiš na pp

Hvala ti majstore, budem jih u pon kontaktiral pa da vidimo kaj se da riješiti!

U

ursuspower

Guest
ursus c355 problem sa paljenjem

pozdrav svima na ovom forumu........
novi sam clan na ovom forumu.....i imam problem sa ursusom c355..slabo pali.....pa zato uz duzno postovanje pitam sviju koji se razumiju u ovaj traktor.....
e ovako....traktor je kupljen ima 20 godina...kad je kupljen slabo je palio....
99.g mu je uradjena generalka motora....u servisu...
3 najbolja majstora ga ufazivali 2 dana i nista....traktor nece da pali....pogotovo prvi put ujutru...vergla ko lud.....bospumpa nosena...majstor rekao sve uredu ko nova.....inace svaki drugi ursus u mome kraju pali ko lud....
i da kad stisnem gas do kraja kazaljka na satu za obrtomjer neide do kraja tj.do 2800 o/min neg do 2500 o/min.....
eto toliko....:oops:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ima li kakvih dimova kad verla i kakvi su dimovi kad upali.Trokira li kad leden upali.

U

ursuspower

Guest
Ima li kakvih dimova kad verla i kakvi su dimovi kad upali.Trokira li kad leden upali.

dimi malo kad vergla u posljednje vrijeme dimi kad upali....plavkasto crn dim i trokira obicno kad ladan upali prvih nekoliko sekundi...

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
A kako se ponaša kad upali, da li ima snage?
Navedeno definitivno upućuje na problem sa gorivom .faziranje takvog motora se nema šta radit dva dana , samo se uzube zupčanici na prvoj strani , oni ispod aluminijskog dekla i poštelaju ventili na tvorničke propisane vrijednosti , npr. 020 i 0,30 i nema se šta drugo tu radit.
Problemi s gorivom mogu biti o najjednostavnijih do onih skupljih gdje su potrebni zahvati na bosch pumpi,znaci redom:
-smeće u rezervaru , oko filtera u rezervaru ,u apsolutno bilo kojem crijevu( i u onih 4 metalna), u filterima, u bosch pumpi ,u ac pumpi i u samim dizama
-zrak u bilo kojem dijelu sistema , bosch pumpu je relativno teško ozračiti ,posebno ako je loše gorivo,
-ac pumpa
-bosch pumpa , ne znači odmah da su poderani elementi koji tlače gorivo, nego ostala brtvila u pumpi koja drže tlak goriva, prije ulaska u klipni element ,
ili regulator koj se nalazi u zadnjem dijeli pumpe , ona kvrga na koju dolazi polugica gasa , ( slična stvar je več opisana na ovom forumu , u temi imt sa sličnim problemom , mislim da je bio neki mali 533 ili 539 , nebitno ,princip je isti) , moguće je da se nešto unutra otpustilo, da samo to treba dotegnuti ili podesiti( neznam točno što , ali ovaj opis za imt može jako pomoći)
-problem s dizama, tj ulošcima diza , teoretski je moguće da zbog lošeg goriva-čitaj vode u gorivu, zbog različite viskoznosti vode i nafte bude problem u tlačenju te smjese( vode i goriva).
ovo za okretaje , nema ni potrebe da ide preko 2500 okr , a može se podesti sa ona dva čudna vijka kod osovinice polugice gasa.
Nadam se da sam pomogao.

Više bi trebao znati kolega Muhaničar.

U

ursuspower

Guest
Navedeno definitivno upućuje na problem sa gorivom .faziranje takvog motora se nema šta radit dva dana , samo se uzube zupčanici na prvoj strani , oni ispod aluminijskog dekla i poštelaju ventili na tvorničke propisane vrijednosti , npr. 020 i 0,30 i nema se šta drugo tu radit.
Problemi s gorivom mogu biti o najjednostavnijih do onih skupljih gdje su potrebni zahvati na bosch pumpi,znaci redom:
-smeće u rezervaru , oko filtera u rezervaru ,u apsolutno bilo kojem crijevu( i u onih 4 metalna), u filterima, u bosch pumpi ,u ac pumpi i u samim dizama
-zrak u bilo kojem dijelu sistema , bosch pumpu je relativno teško ozračiti ,posebno ako je loše gorivo,
-ac pumpa
-bosch pumpa , ne znači odmah da su poderani elementi koji tlače gorivo, nego ostala brtvila u pumpi koja drže tlak goriva, prije ulaska u klipni element ,
ili regulator koj se nalazi u zadnjem dijeli pumpe , ona kvrga na koju dolazi polugica gasa , ( slična stvar je več opisana na ovom forumu , u temi imt sa sličnim problemom , mislim da je bio neki mali 533 ili 539 , nebitno ,princip je isti) , moguće je da se nešto unutra otpustilo, da samo to treba dotegnuti ili podesiti( neznam točno što , ali ovaj opis za imt može jako pomoći)
-problem s dizama, tj ulošcima diza , teoretski je moguće da zbog lošeg goriva-čitaj vode u gorivu, zbog različite viskoznosti vode i nafte bude problem u tlačenju te smjese( vode i goriva).
ovo za okretaje , nema ni potrebe da ide preko 2500 okr , a može se podesti sa ona dva čudna vijka kod osovinice polugice gasa.
Nadam se da sam pomogao.

-ac pumpa
Nadam se da sam pomogao.

Prvih par sekundi cudno radi i ima manjak snage a zatim normalno......
ufazivali su ga tako dugo jer nije htjeo paliti......nije njega problem ufaziti...al su pokusavali ga nastelati da pali....i ja mislim da je boshpumpa....al ona je nosena nekom majstoru davno i on rekao da je dobra....
Pomogao si mnogo.....uputio si me malo u to....
A sto se tice okr. moj ujak ima isti traktor i ide do kraja...pa me zato to bunilo....
i da ovaj spomenuti ujakov ursus sa skroz losim motorom pali ko lud i jaci je dosta od mog a mom radjena generalka....

U

ursuspower

Guest
ni moj ne ide preko 2500 ali ni netreba ti ici vise...

ma sad mi je jasno da je to zbog vijaka...al mi je to bilo do sad cudno jer nisam vidio ni jednog ursusa da ide samo do 2500....

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Iz iskustva osobnog govoreći, pumpa visokog pritiska,što bi svi rekli "Bosch pumpa".... Nekad davno na svom 355 sam imao isti problem... Nije htio palit,teško je palio,bla,bla... Stavio sam drugu pumpu,privremeno,za probuu (posudio sam),kao da si kerozina nalio u njega... palio,letio,radio...zatim sam svoju postojeću pumpu odneso na komplet reparaturu,stavio nove dizne, i odonda na jedan zub pali...nikakvih problema....
Navodno su mi izmjenili sve elemnte u pumpi i šta ti ja znam šta,ali uglavnom,od onda nikakvih problema....

M

Miško 007

Guest
Ursusu je puno 2500 onda brzo sahrani motor...
Ali je dobro jedino kada se gusi...

Najnoviji postovi

Na vrh