daki
Novi član
- Tu od
- 8 Srp 2009
- Poruka
- 23
Hvala puno na objašnjenju, sutra ću sigurno probati, ali prije svega ja nisam baš detaljno objasnio situaciju. Dakle srećom kuglice utvrđivača ne mogu pasti unutra jer su sastavni dio utvđivača (osim ako su polomljene, ali moje su nove i ispravne) i one upadaju u utore na viljušci (po dva na svakoj). Svaka viljuška (one od brzina) ukapča u dvije brzine, znači R+1, 2+3 i 4+5. Kao drugo poluga mjenjača ide lijevo desno ali stoji gore (nemože dolje). Mene buni to što pri svim pokušajima čak i sa svim utvđivačima vani, niti jedna viljuška ne mrda. Ipak najbolje je rastaviti kako si ono rekao pa ću vidjeti šta je.
P.S. Dao bih jedan savjet svima koji imaju Ursuse, neispravnost i pohabanost ovih utvrđivača je glavni razlog iskakanja iz brzina. No pripazite kad kupujete nove, niti jedan tvornički nema istu silu pritiska kuglice, a posebno one od zetora su pretvrde, pa se može dogoditi da kad se zategne nemože se ubacivati u brzine (zbog prevelikog otpora), a isto tako ona dva vanjska moraju biti slabijeg otpora jer su oni od malih ručica. Neznajući sve to ja sam strgao palac mjenjača, zato pripazite.
P.S. Dao bih jedan savjet svima koji imaju Ursuse, neispravnost i pohabanost ovih utvrđivača je glavni razlog iskakanja iz brzina. No pripazite kad kupujete nove, niti jedan tvornički nema istu silu pritiska kuglice, a posebno one od zetora su pretvrde, pa se može dogoditi da kad se zategne nemože se ubacivati u brzine (zbog prevelikog otpora), a isto tako ona dva vanjska moraju biti slabijeg otpora jer su oni od malih ručica. Neznajući sve to ja sam strgao palac mjenjača, zato pripazite.