• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-360

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Znači ipak klizi? Probaš na ovaj način, mada mislim da nebu kruha :scratch
Skineš onaj poklopac sa strane.
Unutra imaš 6 capica. Štelaš samo ove koje su ti označene sa crvenom strelicom, a prepoznal ih budeš jer na sebi imaju šeširiče označene sa zelenom strelicom.
Otpustiš kontra matice i štelaš na taj način da otpuštaš matice. Moraš paziti da ih ne otpustiš previše da štifti označeni plavom strelicom ne izađu iz svojih utora jer bude capica iskočila van (onda bude lom malo žešči).
Capice štelaš redom da ti budu jednako udaljene od potisnog ležaja. Pošto predpostavljam da to tebi na oko nebu išlo, a i da ti olakšam postupak kad poštelaš prvu capicu nađi odgovarajuči komad (željezni flah ili drvena letvica) koji ti paše u razmak između capice i potisnog ležaja i na isti razmak poštelaj ostale dvije. Možeš i kad poštelaš prvu capicu, na štangici pedale približiti potisni ležaj do capice koju si poštelal pa onda do njega poštelati ostale dvije. Kad završiš poštelaj štangicu da na pedali imaš mrvog hoda.
Ako poslije štelanja ( a lamela nebude proklizavala) nebude odvajal drugi stepen (kardan) onda moraš i ostale tri capice poštelati, a o tome kad probaš ovo mada mislim da ništ nebudeš riješil dok ga ne raskoliš na pol i zamjeniš lamelu.

Uploaded with ImageShack.us

reci cu samo uffff....ali puno hvala na super objasnjenju i slika bas skolski pozz...

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
jucer i danas sijano i orano tanjurano svasta sam radio nije mi nista proklizivalo radi sve super normalno cak normalno radi i u 4 pod opterecenjem npr tanjuracama, nisam nista stimao niti jos dirao...

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
kako da slozim grijanje u kabini sta trebam napravit od kuda trebam cijev dovest na sta spajam da ide topli zrak u kabinu ?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Od hvala se ne živi. Imaš tam onu žutu zvjezdicu pa stisni :lol::lol::lol::lol::lol:

Nema frke kad mogu i koliko mogu uvjek ;)

Svaka ti čast Muhaničar, dobro ti pomažeš ljudima stvarno si ljudina! :D
Imaš i od mene zvjezdicu!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Svaka ti čast Muhaničar, dobro ti pomažeš ljudima stvarno si ljudina! :D
Imaš i od mene zvjezdicu!
Hvala vatrogasac.
Meni to ni u žep ni iz žepa tak da ..... (mislim pomoč) ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
ja svaki puta mu stisnem zvjezicu kad dodem na forum hahahah
Ti se lepo sad grij na drva. Deneš nutra gašpar i on ti najbrže zagrije :lol::lol::lol:
kako da slozim grijanje u kabini sta trebam napravit od kuda trebam cijev dovest na sta spajam da ide topli zrak u kabinu ?

Mislim da bi tu trebalo raditi neku preinaku jer on nema čepova koji bi se skinuli pa da se prikopčaju crijeva koja bi išla na mali kiler. Bar ih ja nisam primjetl :scratch
Mislim da ti bi najlakši i najjednostavniji bil način kak imaju neki Zetori. Dio toplog zraka koji puše ventilator koji hladi hladnjak se upuhuje u kabinu.
Nemam slike ali mogu potražiti.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
e to sam i mislio znam da imaju neku rupu na kabini e sad nisam znao od kuda vuku taj topli zrak ak nades sliku super ak ne nije vazno,ne bi bilo lose da malo grije...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
e to sam i mislio znam da imaju neku rupu na kabini e sad nisam znao od kuda vuku taj topli zrak ak nades sliku super ak ne nije vazno,ne bi bilo lose da malo grije...

evo da malo pomognem muhaničaru ipak se sav polomio od davanja savjeta forumašima
imaš na temi zetor 4712 za skinuti uputstva koja je postavio ZJ. unutra ti je lijepa slika. ako znaš nekog ko ima neki zetor oznakom ..18 taj vjerojatno ima i takvo grijanje pa ga onda pitaj

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Ja sam imo na svome Zetoru 4718 takvo grijanje, ali sam ga prodo pa ga ne mogu slikati u principu je vrlo jednostavno. Imam samo jednu sliku pa ako pomeže evo postavit ću je.
Uglavnom spojiš ovu cijev što je sa strane hladnjaka s ovom na kabini i to je to. Na onoj na hladnjaku se preusmjerava dio zraka za grijanje. Ova na hladnjaku išla je oko čitavog hladnjaka i vamo je na strani samo imala ovaj izvod.
abcd0007medium.jpg

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
dajte ljudi tko ima u pdf-u upute za rukovanje za ursusa c-360 da mi posalje tu pozdrav

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
sad malo citam pa vidim ta ovi ursusi 355 imau i polugu za reakciju to je ona sta ima i zetor ona ispod sica ali moj ursus to nema... i nije mi jasno sta hidraulik radi kad se rucica spusti do kraja dolje pise polozaj prebacivanje tereta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
sad malo citam pa vidim ta ovi ursusi 355 imau i polugu za reakciju to je ona sta ima i zetor ona ispod sica ali moj ursus to nema... i nije mi jasno sta hidraulik radi kad se rucica spusti do kraja dolje pise polozaj prebacivanje tereta
Eto vidiš, jel ti je toga trebalo, sad problemi.
Bolje da ništ nisi ni čital :rolfer:
Nemoj se sa tim zamarati ;)

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
ali ima tu nesta jel meni kad je na polozaju S i kad spustim rucicu do kraja hidraulik meni se pomalo on opet dize a ima korisnih stvari osobito ovo sa utezima prednje sam nabavio za kotace a zadnje neznam di bi to mogao naci mozda u oglasniku mozda ne bi bililosi za oranje da ga malo stisne . neda mi se voda tocit....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
ali ima tu nesta jel meni kad je na polozaju S i kad spustim rucicu do kraja hidraulik meni se pomalo on opet dize a ima korisnih stvari osobito ovo sa utezima prednje sam nabavio za kotace a zadnje neznam di bi to mogao naci mozda u oglasniku mozda ne bi bililosi za oranje da ga malo stisne . neda mi se voda tocit....
Mislim da smo več utvrdili da kod tebe nešto sa polužjem nije u redu tak da najbolje da ručicu S-P nemoj ni pomakivati nego ju ostavi u položaju koji ti najbolje odgovara za rad.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
ajde da malo osvjezimo temu ursus koliko vam trose na ral oranja 8 do 12 litara ako su uvijeti reci cemo normalni ( da nije pre mokro i to)

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Mislim da smo več utvrdili da kod tebe nešto sa polužjem nije u redu tak da najbolje da ručicu S-P nemoj ni pomakivati nego ju ostavi u položaju koji ti najbolje odgovara za rad.

sta se tice polozaja neki dan sam imao kolinje i dizao sam svinju sa rukom za traktor i sad je problem bio sljedeci na polozaj P radi savrseno spusti ruku nisko i imas regulaciju polozaja ALI NECE DIC VISOKO DIGNE TOLIKO DA JE SVINJI GLAVA NA zemlji, e onda ja prebacujem na polozaj S onda digne do neba ali se nece nisko spustit ***** poljake i njihov hidrauklik...

Na vrh