ajde da malo osvjezimo temu ursus koliko vam trose na ral oranja 8 do 12 litara ako su uvijeti reci cemo normalni ( da nije pre mokro i to)
Meni je poslje jednorednog berača, 2x12 imt, oko 10l, ma potrošač nije nikakav.
ajde da malo osvjezimo temu ursus koliko vam trose na ral oranja 8 do 12 litara ako su uvijeti reci cemo normalni ( da nije pre mokro i to)
Meni je poslje jednorednog berača, 2x12 imt, oko 10l, ma potrošač nije nikakav.
Ti moraš (ako hočeš proči bez rastavljanja i popravljanja polužja) nači položaj koji tebi najviše odgovara i na ovaj način ga učvrstiti i tak raditi.sta se tice polozaja neki dan sam imao kolinje i dizao sam svinju sa rukom za traktor i sad je problem bio sljedeci na polozaj P radi savrseno spusti ruku nisko i imas regulaciju polozaja ALI NECE DIC VISOKO DIGNE TOLIKO DA JE SVINJI GLAVA NA zemlji, e onda ja prebacujem na polozaj S onda digne do neba ali se nece nisko spustit ***** poljake i njihov hidrauklik...
Na Ursusu :?:Bok svima!
Znam da se već pričalo oko hidraulike i prije, ali evo ja ću reći kako kod mene funkcionira. Znači S položaj je plivajući i koristi se za oranje i slično. Kad se poluga za podizanje hidraulika spusti do kraja onda ruke se malo podignu, a kad se podigne za otprilike 1-2cm onda se ruke spuste do kraja. U "S" položaju hidraulik mjeri opterećenje i diže se i spušta kako bi opterećenje bilo stalno jednako, zato se i zove plivajući položaj. To se automatski regulira na ventilu koji stišće toplink. Primjer: kad oreš na dubinu od 20cm i plug recimo naiđe na humku, toplink stišće ventil i plug se podiže kako bi dubina ostala jednaka. U položaju "P" (kruti položaj) hidraulik je u postojanom položaju u odnosu na traktor. Tako da za sve ostale poslove koristi se ovaj položaj. Jako važno je da ti nivo hipenola (ulja u getribi i hidrauliku) bude preko 25 litara. Čak u uputstvu traktora piše da kad se traktor koristi na brdovitim terenima (što je obično slučaj u našem kraju) mora biti 31 litara ulja unutra. Nedostatak ulja se posebno primjeti kad pokušavaš podići hidraulik dok je traktor okrenut nizbrdice pa neće podignut ili sporo diže. Još postoji položaj između S i P koji je mješoviti, odnosno kombinirani, ali neznam primjer kad se to koristi.
Radi samo svakak, a ako je polužje ispravno trebal bi kad povučeš ručicu od hidraulika sam preskočiti u jedan od položaja S ili P.Na urusus ne, na zetoru da.
Ako je na ursusu ta ručica između, hidraulik neradi..
Ti moraš (ako hočeš proči bez rastavljanja i popravljanja polužja) nači položaj koji tebi najviše odgovara i na ovaj način ga učvrstiti i tak raditi.
Bok svima!
Znam da se već pričalo oko hidraulike i prije, ali evo ja ću reći kako kod mene funkcionira. Znači S položaj je plivajući i koristi se za oranje i slično. Kad se poluga za podizanje hidraulika spusti do kraja onda ruke se malo podignu, a kad se podigne za otprilike 1-2cm onda se ruke spuste do kraja. U "S" položaju hidraulik mjeri opterećenje i diže se i spušta kako bi opterećenje bilo stalno jednako, zato se i zove plivajući položaj. To se automatski regulira na ventilu koji stišće toplink. Primjer: kad oreš na dubinu od 20cm i plug recimo naiđe na humku, toplink stišće ventil i plug se podiže kako bi dubina ostala jednaka. U položaju "P" (kruti položaj) hidraulik je u postojanom položaju u odnosu na traktor. Tako da za sve ostale poslove koristi se ovaj položaj. Jako važno je da ti nivo hipenola (ulja u getribi i hidrauliku) bude preko 25 litara. Čak u uputstvu traktora piše da kad se traktor koristi na brdovitim terenima (što je obično slučaj u našem kraju) mora biti 31 litara ulja unutra. Nedostatak ulja se posebno primjeti kad pokušavaš podići hidraulik dok je traktor okrenut nizbrdice pa neće podignut ili sporo diže. Još postoji položaj između S i P koji je mješoviti, odnosno kombinirani, ali neznam primjer kad se to koristi.
Pa negdje isto otprilike u obadva položaja, ali pod velikim teretom, mislim da u P diže više, jer onda pumpa gura ulje do kraja koliko ide. Meni je ta ručica stalno u P položaju osim kad orem, onda je stavim u S. Prethodni vlasnik traktora ju je stalno držao između. Kako sam pročitao u uputstvu (str.42-46), a imate ga nekoliko stranica prije u ovoj temi, piše da kad je "poluga za izbor načina rada" u P položaju, a poluga hidraulika dolje, to služi za prebacivanje tereta i upravo to se događa. Znači kad spuštaš neki teški priključak, a polugu spustiš naglo do kraja dolje, hidraulik se spušta sporo, a lagane priključke uopće nespušta do kraja, a ako treba ići do kraja onda malo podigneš polugu (tako je kod mene). U tom istom uputstvu također piše o tom mješovitom položaju, koji je na sredini i koristi se pri radu sa plugom bez kopirnog kotača. Kak sam ja skužio ovdje hidraulik pri nastanku otpora podiže plug samo upola nego što bi ga podigao u S položaju. U položaju S se radi navodno na velikim parcelama sa različitom strukturom tla, gdje dubina brazde nije prioritet, također zgodno sa plugom bez kopirnog kotača. Ono što ima na Zetoru, a prikazano je u ovom istom uputstvu, ali u stvarnosti ne postoji kod Ursusa, je "Poluga brzine reakcije". Ovom polugom se balansira protok ulja u razvodniku između vanjskog i unutarnjeg kruga. Do sad nisam vidio na niti jednom Ursusu C-355 i C-360 ovakvu polugu, iako postoji oznaka na odljevku (poklopcu hidraulike), na tom mjestu rupe za eventualnu polugu uopće nema.
meni kad je na P super radi ali ne dize dovoljno jednostavno sve mi se vuce po zemlje od tannjuraca do plug a kad je na S onda dize visoko ali ak je neki laki prikljucak nece spustit se hidraulik do poda morat cu otic do nekog tko ima ursusa da vidim kak dize ili to popravit nekak neznam sta bi to moglo bit da mene tak jebe ulje je na maximumu
Kvar kod tebe je najvjerojatnije ovdje negdje.a u cemu je kvar u mojoj hidrauluci da dak dite kak dize i od kakvog je materjala taj gornji poklopac?
Znaš možda dal pašu i na felge od 335 ?
Znaš možda dal pašu i na felge od 335 ?