He He! Da to je Ursus 355!
Moj deda ga je kupio kad je traktor bio star 3 ili 4 godine! Traktor je iz 1972, nista nismo dirali u njemu... Samo mijenjamo gume i tocimo diesel. Svake godine obavlja posao na nekih 5-6 rali i to je to,i naravno 2 puta godisnje šuma.
Al ipak zadnjih godina se osijeti kak pocinje gubiti snagu, al za nase potrebe cist ok!
Trabalo bi ga malo posarafit kad se nade vremena. I naravno limarija je vec u banani, ali nije ni cudno jer je cijelo vrijeme vani.
Trenutno su prednje gume pri kraju, tak da cu ove zime morat mijenjat. Kad sam se prije par tjedana raspitivao, skuzio sam da bi moglo biti problema. Taj ursus ima prednje kotace 18" , nigdje naci ni za lijek. C 360 ima 16" kao i vecina traktora.Cak bi stavio i od njega , ali noviji imaju felge sa 6 rupa, a moj sa 4, pa nemoze. Nasao sam po oko 1000 kuna kuna komad, BF Goodrich, ali to mi izgleda ipak malo previse. Tak da cu mozda morat narucivat nekak, na neki nacin.
Jedini problem koji je kronican kod tih starijih ursusa su nozne kocnice. Pricali su mi, da su pokusavali kod svakakvih majstora to slozit, ali bezuspjesno. Al ok, tu je rucna kocnica, a i cim stisnem kuplung, on na ravnom staje, tak da i nije neki bad!
Jos sto bih htio sloziti su svijetla. Zato sam i trazio prirucnik sa shemama. Vidio sam da postoji, mislim bar tak pise da postoji prirucnik na hrvatskom i ima ga valjda tip sa nickom highlander al mi se ne javlja, valjda bude.