• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus

T

topgear

Guest
U svim uvijetima, i na leru i sa teretom i pod gasom. Kuzi se da je malo sporiji u procesu dizanja.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Jel si probao pomicat ručku za plivajući-normalni hidraulik?

T

topgear

Guest
Sad bas ne kuzim na koju rucicu mislis. Pored te rucice za dizanje - spustanje je nekakva manja, koliko su mi objasnili to je spera, al to kakti ne radi.
Pomicem one rucice na sredini traktora , koja svaka za sebe ima tri polozaja, al opet je isto.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
topgear kaže:
Sad bas ne kuzim na koju rucicu mislis. Pored te rucice za dizanje - spustanje je nekakva manja, koliko su mi objasnili to je spera, al to kakti ne radi.
Pomicem one rucice na sredini traktora , koja svaka za sebe ima tri polozaja, al opet je isto.

Ispod sica s desne strane imaš ručicu koja ima 2 položaja S i P.

Špera je s desne strane u podu pored poklopca akumlatora.

One na sredini traktora, ljeva ima 4 položaja a desna samo 3.

T

topgear

Guest
Ispod sica kazes. Stvarno ne kuzim kak to nisam primjetio. Sto znace ti polozaji S i P?

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
Re:

...i ja sam sa svojim 539 vukao 24 diska oltovu tanjuraču bez problema, čak ga nije ni propinjao tek osjetim lagan volan pri večoj brzini...to je bilo prije 5-6 godina dok nismo kupili novog zetora pa sad oremo i tanjuramo sa 2 zetora...fergom mi služi samo za skupljanje sijena i odpacivanje đubreta sa utorivačem....

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
topgear kaže:
Ispod sica kazes. Stvarno ne kuzim kak to nisam primjetio. Sto znace ti polozaji S i P?
S = Plivajući položaj s osjetom opterećenja ili tako nešto, uglavnom koristim ga za oranje, sjetvosprmač, tanjurače, on ti recimo ima jako mali hod za spuštanje i dizanje, u biti priključak ili je dignut ili spušten, među položaj je teško naštimat.

P= Standard kao recimo na 539 i sl., koliko pomakneš ručicu hidraulika toliko se dignu poluge.

Orat u standardnom sam probao, i zaključio da neželim više ni probat, u plivajućem samo pomakneš ručicu iz položaja dignuto u spušteno, i imaš dosta fino reguliranje dubine, a i na pregibima uvjek drži plug jednako u zemlji, iza pluga je jarak uvjek ravan, bez stepenica i sl..

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
Re:

Bobo kaže:
539 kod mene ne moze ni blizu tanjuracama od 28 diskova... Pa covjece ja ti poklonim traktor svoj, ako ga natjeras da digne 24 diska i s njima normalno vozis... Mislim na 539, naravno ;)

Majke mi moje mile i oca mog... JA ti se kunem da sam vidio sto 24 diska radi od 539... digne on njih, ali iz dvorista ne moze! Ja ne znam kakve je zemlja kod vas i kako sila teze tamo djeluje, ali ja vam kazem da 24 diska ne moze 539 vuc po oranju...

...ja sam sa svojim 539 vukao 24 diska oltovu tanjuraču bez problema, čak ga nije ni propinjao tek osjetim lagan volan pri večoj brzini...to je bilo prije 5-6 godina dok nismo kupili novog zetora pa sad oremo i tanjuramo sa 2 zetora...fergom mi služi samo za skupljanje sijena i odpacivanje đubreta sa utorivačem....

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Re: Re:

Ruddy kaže:
...i ja sam sa svojim 539 vukao 24 diska oltovu tanjuraču bez problema, čak ga nije ni propinjao tek osjetim lagan volan pri večoj brzini...to je bilo prije 5-6 godina dok nismo kupili novog zetora pa sad oremo i tanjuramo sa 2 zetora...fergom mi služi samo za skupljanje sijena i odpacivanje đubreta sa utorivačem....

Ja sam s malim samo premjestio 24d tanjurače, i to je bilo skretanje više ne kočnicama nego na volanu. Čim malo naglije kreneš on je u zraku..
A kako tanjura s njima mogu mislit (više su u zraku nego u na zemlji), ajd još u ravnici možda, ali kod mene samo niz brdo, a uz brdo samo na rikverc se vraćat.
4 krila drljače mališa ima šta vuć, i opet to nije to jer nema brzinu, prošle godine je otac s njim 2 jutra podrljo i otišo kod djeda po manje s 3 krila, mali ima srce junačko al što neide jednostavno neide..

Govorim o poslovima kad se rade kako treba, a ne tanjuranje, drljanje, oranje zraka..

T

topgear

Guest
petar kaže:
topgear kaže:
S = Plivajući položaj s osjetom opterećenja ili tako nešto, uglavnom koristim ga za oranje, sjetvosprmač, tanjurače, on ti recimo ima jako mali hod za spuštanje i dizanje, u biti priključak ili je dignut ili spušten, među položaj je teško naštimat.

P= Standard kao recimo na 539 i sl., koliko pomakneš ručicu hidraulika toliko se dignu poluge.

Orat u standardnom sam probao, i zaključio da neželim više ni probat, u plivajućem samo pomakneš ručicu iz položaja dignuto u spušteno, i imaš dosta fino reguliranje dubine, a i na pregibima uvjek drži plug jednako u zemlji, iza pluga je jarak uvjek ravan, bez stepenica i sl..

Bas kad dodem doma cu pogledat. Po ovome mislim da je na poziciji S. Al opet nebi smio kasniti s obzirom na rucicu za podizanje hidraulike. Kad nadem vremena malo cu to raskopat.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Ili je obratno, neznam ni sam više, uglavnom razlika je očigledna u ponašanju hidraulika i nemožeš neprimjetit. Jer na plivajućem podiže poluge tek par cm prije nego što dođe ručica u gornji položaj, dok na normalnom kreće dizat negdje na oko 1/3 od početka hoda ručice za dizanje.

L

lugesoko

Guest
Ti stariji ursusi imaju centrifugalni uljni filter koji se samo pere ja sam ga isto kupio 72 u zagrebu i sa njim dosao kuci 320km kasnije 82 kupio 360 materijal mislim na odljevke je duplo losiji ak je neko zaint moj susjed prodaje 360 jos orginal gume nikad nije zakacio ni jedno jedino orudje jer je radio vani.....

L

lugesoko

Guest
Ti stariji ursusi imaju centrifugalni uljni filter koji se samo pere ja sam ga isto kupio 72 u zagrebu i sa njim dosao kuci 320km kasnije 82 kupio 360 materijal mislim na odljevke je duplo losiji ak je neko zaint moj susjed prodaje 360 jos orginal gume nikad nije zakacio ni jedno jedino orudje jer je radio vani.....

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66
sto mislite o ursusu 1614,kakvi su,dali se kvare,kakva im je hidraulika,cjene djelovai vasa iskustva?
inace traktor ima malcer ali ja bi skinuo pa bi mi koristio za duboko oranje.

A

adikpl

Guest
Ursus 6824
6824.jpg

6_91.jpg

6_92.jpg

6_93.jpg

6_94.jpg

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66
imam jedan problem na ursusu 1614,kada ukopcam kardan u mjenjacu se pocne nesto cuti kao da nesto preskace i grebe
znate li sta bi to moglo biti?

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
moguče da ti koji zubčanik šeta tj slobodan pa dira druge u radu

Najnoviji postovi

Na vrh