T
topgear
Guest
U svim uvijetima, i na leru i sa teretom i pod gasom. Kuzi se da je malo sporiji u procesu dizanja.
topgear kaže:Sad bas ne kuzim na koju rucicu mislis. Pored te rucice za dizanje - spustanje je nekakva manja, koliko su mi objasnili to je spera, al to kakti ne radi.
Pomicem one rucice na sredini traktora , koja svaka za sebe ima tri polozaja, al opet je isto.
S = Plivajući položaj s osjetom opterećenja ili tako nešto, uglavnom koristim ga za oranje, sjetvosprmač, tanjurače, on ti recimo ima jako mali hod za spuštanje i dizanje, u biti priključak ili je dignut ili spušten, među položaj je teško naštimat.topgear kaže:Ispod sica kazes. Stvarno ne kuzim kak to nisam primjetio. Sto znace ti polozaji S i P?
Bobo kaže:539 kod mene ne moze ni blizu tanjuracama od 28 diskova... Pa covjece ja ti poklonim traktor svoj, ako ga natjeras da digne 24 diska i s njima normalno vozis... Mislim na 539, naravno
Majke mi moje mile i oca mog... JA ti se kunem da sam vidio sto 24 diska radi od 539... digne on njih, ali iz dvorista ne moze! Ja ne znam kakve je zemlja kod vas i kako sila teze tamo djeluje, ali ja vam kazem da 24 diska ne moze 539 vuc po oranju...
Ruddy kaže:...i ja sam sa svojim 539 vukao 24 diska oltovu tanjuraču bez problema, čak ga nije ni propinjao tek osjetim lagan volan pri večoj brzini...to je bilo prije 5-6 godina dok nismo kupili novog zetora pa sad oremo i tanjuramo sa 2 zetora...fergom mi služi samo za skupljanje sijena i odpacivanje đubreta sa utorivačem....
petar kaže:S = Plivajući položaj s osjetom opterećenja ili tako nešto, uglavnom koristim ga za oranje, sjetvosprmač, tanjurače, on ti recimo ima jako mali hod za spuštanje i dizanje, u biti priključak ili je dignut ili spušten, među položaj je teško naštimat.topgear kaže:Ispod sica kazes. Stvarno ne kuzim kak to nisam primjetio. Sto znace ti polozaji S i P?
P= Standard kao recimo na 539 i sl., koliko pomakneš ručicu hidraulika toliko se dignu poluge.
Orat u standardnom sam probao, i zaključio da neželim više ni probat, u plivajućem samo pomakneš ručicu iz položaja dignuto u spušteno, i imaš dosta fino reguliranje dubine, a i na pregibima uvjek drži plug jednako u zemlji, iza pluga je jarak uvjek ravan, bez stepenica i sl..