U hrv već nekolko godina ne koristimo olovni benzin pa vjerojatno ni nema više olova uz cestu
Ima, ima, zemlja ga je tu puna. A nema veze i da nema, ima drugih stetnih stvari. Ja ne bih, al drugi kako im volja.
@pele, ne znam ko i zasto krije informacije, to ti je prosto saditi da nemoze biti prostije. Samo pobacas seme po povrsini i malo podrljas. A ni to ne moras.
Postoji i drugi metod. Da se vade sa korenom iz sume ili gdegod ti lepo izgledaju, pa se koren secka i komadici sade (kao sa hrenom, gde god ostane komadic korena, tu ce opet rasti). Onda ti raste u redovima (razmak oko 30 cm, da se moze hodati) i okopavas je ko druge kulture, il malcujes, hehe, dok ne ojaca i rasiri se, a onda bog nek ti je u pomoci, jer je otud ne mozes vise iskoreniti. :lol::lol::lol: Salu na stranu, najbolje je da tu ne ostane duze od 4 godine, a onda moras povaditi svo korenje do mikrona, pa sadi sta te volja i bice mu odlicno.
Najbolji deo korena (koji inace moze biti vrlo dug) je onaj sto se nadovezuje na samu stabljiku. Ovo treba raditi kad je biljka u najjacem izdanju, nikad kad je vec pustila seme.
Kad ces je kositi zavisi od toga sta sa njom nameravas.
Inace, kopriva je stimulator rasta i razvoja mnogih povrtarskih kultura. Zato je valja sejati i uz rubove 1:100 u odnosu na glavnu kulturu.
Jos jedna napomena: nemoj da neko pokusa da sadi sadilicama, zeznuce se grdno.
@kosjerac, rece mi drugar da ide za 5-8 kuna po kg, zavisno dal je list, cela biljka il koren. A placa se i ubiranje semena, samo jos ne znam tacno koliko.