• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Za sada oko 3000,kasnije malo više,možda 7-8000,manje više.
Neznam još,ali se nadam da ću uspijeti to iskombinirat

G

ggaspari

Guest
ja sam stavio 1500 prije godinu dana da vidim na šta to izgleda. sad ću jos 2200 ali nikako da krenem zbog kiše, nadam se da neće biti prekasno

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ja upravo došao sa njive,,,frezao sam cijeli dan i umoran sam kao pas... imam ti ja vrećica kakvih god hoćeš, a ulje još nemam ali možda bude ove godina koja litrica.
što se tiče sadnje još ti nije kasno, možeš saditi sve do polovice 6 mjeseca ako ti vrijeme dopusti...

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Hahaha ide labinka a? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ovaj noviji model ne trese kao stariji.Da imaš stariji,joj meni,ukoče ti se mišići od toga.
Sreća da sam i ja kupio novi model, barem netrebam više s onim konopcem natezati za upaliti.
Nego, roko imali i tvoja elektrostarter?

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
nema, razmišljao sam da ga uzmem ali bilo mi je puno dati toliko para za elek.starter...ja ju ujutro kresnem i ne gasim je do 5-6 popodne...
najgore mi je ovo prvo proljetno frezanje a kasnije se porvna zemlja i puno je lakše...
sad bi mi dobrodošla koja tvoja poljakinja...ili švabica...ili čehinja...uff ma bilo kakva :mrgreen: :mrgreen:

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Hahhahah, a nisu još došle,sada su tek stare njemice i poljaci.
Oni dođu dok je još sunce slabo,da nedobiju infarkt na pješačkoj stazi.
Mlade će pričekat još 1-1,5mjesec. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
taman kad ja završim sa radovima...pa donesem koju litricu ulja da nas laganini mažu...i to celom telu :mrgreen: :mrgreen: da ne zagorimo :mrgreen:

G

ggaspari

Guest
hey hey polako sada
imam ja par boca grape pa to dobro ide uz masažu ;.)

G

ggaspari

Guest
hey roko malo više informacija za kamp (atv+sobe itd)
to radi?je još ideja?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Baš sam i ja bio na jednom forumu o atv i quadovima,i vidim jednu temu, nezan kako se zove,ali vidim roko1 autor.
Šta stvarno razmišljaš o tome,ja se zanimam samo za jednog Yamaha 700 Raptor.
Joj meni,zaljubio sam se u njega.
Čim skupim pare kupujem i homologiram.
Valjda će potezat manji plug ;)

Obrisan neispravan link.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ne jedan nego 7komada YAMAHA GRIZZLY 350 -5komada i 2 YAMAHA po 700 ccm....imam u planu napraviti staze po šumama za ATV vozila i to rentati turistima a među ostalome u ponudi će biti i PAINTBALL tereni.... dovodit ćeš ti meni te male slatek poljakinje,,,,jedna poljakinje-1 dan vožnje na ATV-u :mrgreen: :mrgreen:
ja sa mti pod roko-r ...ATV i QUAD PORTAL....www.croline.com -dečki sve živo znaju o tim čudima prirode :mrgreen:

imaš već i homologiranih strojeva...bolje ti je odmah kupiti homolog. stroj nego to naknadno raditi...mislim da je jeftinije

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
evo za alena koja slikica....ovako je to izgledalo na početku...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

sadnice sam iste godine šišao oko 4-5 puta...po meni je to dosta posla ali kad sam vidio koliko mi se sadnica osušilo...na 6.000 sadnica nakon sadnje na njivu samo njih 20-ak nije uspjelo prezimiti...što je po meni neznatna količina.
A ovih dana će biti i koja slikica lavandi...sad su mi ogromne, na mjestimima mi je teško i sa frezom prolaziti jer su se toliko rašilile da je to čudo...sadio sam na razmak 1,5 x 1m a freza je 80cm širine

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Pa znam da postoje već homologirani, ali nije mi teško dati 8000kn za homologaciju za ovog ljepotana.

Ti ćeš tamo gore imati pravi seoski turizam, al će bit eurića. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
GRAD HRVATSKA KOSTAJNICA...ovo GRAD smo dobili zbog povijesti (preko 750godina) a ne zbog broja stanovnika, Sisačko-moslavačka županija, na samoj granici sa BiH,,,.. Na to me nagovorila moja kuma iz Turističke zajednice,,,a i moji bratići iz Njemačke i Švicarske..uvijek nekoga švabu dovuku ili švicarca i uglavnom ljudi ostanu zapanjeni ljepotom i netaknutom prirodom...
imamo rijeku UNU koja je definitivno jedinstvena po svojoj prelijepoj zelenkastoj boji i čistoći....oko grada se prostiru velike kestenove šume po kojima je grad i dobio ime...

morate doći kod mene na KESTENIJADU...3 dana jela i pića...udri brigu na veselje....

e kad nabavim strojeve i osmislim dobre staze za vožnju po šumama,,,,to će biti prava stvar...

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
Patrik kaže:
Pa znam da postoje već homologirani, ali nije mi teško dati 8000kn za homologaciju za ovog ljepotana.

Ti ćeš tamo gore imati pravi seoski turizam, al će bit eurića. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nisam rekao da je teško,,čak mislim da je bolje odmah uzeti homolog.. nego to naknado napraviti

ja ću uzeti 2 po 700 grizzly-a sa homologacijom i za regati a ove ću uzeti bez homolog...jer planiram strogo OFF ROAD disciplinu :mrgreen: :mrgreen:
nekako mi ljepše te zvijeri tjerati po šumi i blatu nego po cesti....e a na ova dva macana idu vitla i kuke...joj koji če to biti gušt.....uff

a što se tiče seoskog turizma....na to i ciljam...ma da mi dođe 1 grupica mjesečno ja sam u plusu...pa malo poslati ponude firmama za tim bilding (nadam se da sam krivo napisao :mrgreen: ) i te šeme,,,,pa malo janjca sa ražnja, teletina ispod peke,,divljač ispod peke,,,,ma za pojesti i popiti i to je dobitna kombinacija :mrgreen: :mrgreen:

G

ggaspari

Guest
zanimljivo...jako zanimljivo
ima li raftinga tamo kod tebe?

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
na mom području lagani rafting..ali sat-dva vožnje od mene ima takvog raftinga da moraš prije spusta potpisati izjavu da si dobrovoljno sjeo u čamac....

Na vrh