• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Al ju je ljepo vidjet tako očišćenu, svaka čats roko.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
morao bih se zaletiti i pokupiti malo travu između redova...i onda opet usfrezati....to je onda posao, onda je prelijepa...jedva čekam da cvijeta,,,,

hvala, hvala Patrik...još sad gore kad padne drvena kućica sa dobrim podrumom....uufff, tebe osobno pozivam na otvorenje,,,,dobro jelo i pijača i fešta do zore....

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ljudi kradu sadnice....onda zbog njihovog zdravlja ja stavljam ogradu... :) ...znaju i d.svinje preći peko njive ali nije tolika šteta tj.uopće je nema,,,samo ljudi...

D

djuric

Guest
Oko sadnice ručno pljevim, sa flaksericom kosim korov uz rub folije- korov na zemlji koja pokriva rub folije pa se nemože sa frezom.
Roko stvarno lijepo izgleda, koliko je stara ta lavanda?
Htio bi to uzivo vidjet a i razmjenit pokoje iskustvo, koliko ima od zagreba do tebe km?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
roko kaže:
....onda zbog njihovog zdravlja ja stavljam ogradu... :)

Trebaš je još na napon priključiti, da bude sigurno, ne? :D :D

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
djuric kaže:
Oko sadnice ručno pljevim, sa flaksericom kosim korov uz rub folije- korov na zemlji koja pokriva rub folije pa se nemože sa frezom.
Roko stvarno lijepo izgleda, koliko je stara ta lavanda?
Htio bi to uzivo vidjet a i razmjenit pokoje iskustvo, koliko ima od zagreba do tebe km?

lavanda je stara točno 18 mjeseci.....
dobro si došao u bilo koje doba dana,,,od zg do mene imaš 100km,, ili sat i pol vožnje,,,,
evo moj broj mobitela za sve one koji žele nešto više saznati ili čak doći do mene 091/755-41-88 roko račić

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
Patrik kaže:
roko kaže:
....onda zbog njihovog zdravlja ja stavljam ogradu... :)

Trebaš je još na napon priključiti, da bude sigurno, ne? :D :D

i još da pustim 2 krezuba teleta* pa da im guzice i gaće podrapaju....možda im je i to bolje nego da ga ja dohvatim u šake,,,,ufff
*rotvajler ili doberman težine preko 50kg :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Da to se zove panoramska slika.
Nekoliko slikica i spajanje sve u jednu.
A lijepa je došla.
Takvu smo i mi napravili za proizvode koje prodavamo,samo šta je lavanda u bila u cvatu.
Kaži mu da napravi još jednu kada bude u cvatu, onda je najljepša.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Vidim da ti se na nekim djelovima nije uhvatila lavanda, dali to poslije posadiš ili ostaviš.
Meni je u jednoj zimi otišlo i 20 biljki. Srećom da se lako razmnožava pa sam nadopunio.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
to mi je prve godine otišlo...od cijele njive tu mi je traktor sa plugom dignuo malo žešću zemlju...i te su mi sadnice malo slabije...tu ih nedostaje možda 10-ak komada....ali ako uzmem u obzir da je od sadnje do danas osušilo samo 20-ak komada...minimum minimuna.... a sad dali se osušila ili su je iščupali...
kad se popneš na njivu,,,fale samo sadnice od početka redova do nekih 15-20 metara prema brdu..a ove sve druge rastu

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Na toliku količinu stvarno malo, dobro si prošao.
Kod mene je malo raznolikija klima pa i to možda ovisi.
No dobro glavno da raste...

Vidi vidi moj 200 post, slavit sutra jer se još oporavljam od maturalnog..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
:mrgreen: :mrgreen: :D samo naprijed....bitno da ste svi živi i zdravi :mrgreen: :mrgreen: bome sam i ja slavio u subotu(svatovi)...pa dva dana dušu dajem vragu :twisted: :twisted: ali je neće...a sad sam kao novi, čak bih mogao i opet :D :D

P

plam

Guest
Evo red je da se i ja pohvalim da sam uspješno priveo kraju sadnju na cca 1 ha oko 7000 kom sadnica.
Sad bože zdravlja, motike i kiše. Pozdrav iz okolice Slavonskog Broda.

L

Lavander

Guest
Alo ljudi, zaboravio ja malo na forum. U zadnjih mjesec dana prijavio sam 5 projekata vezanih za lavandu pa se nadam nekim parama. Ako bude sve ok, ovo ljeto će krenuti gradnja na imanju - pokrećemo seoski turizam. Našao sam ATV-ove za nekih 18 000 kn komad, 50 kubika. Ne znam jel to slabašno ili kakvo. Još da je par džipova.

Uspjeli smo ukopati ovčji đubar na starom nasadu, folijarna prihrana koprivom i preslicom će biti na novom. Bojim se samo da mi đubar ne spali biljke jer je jak. Stavit ćemo pokusno i 5 ovaca da riješavaju tu travu, pa kasnije na ražanj po potrebi.

A čak sam uspio iz engleskog sjemena uzgojiti po cca 100 komada novih sorti - Lady, Grosso, Munstead, Provence Blue, Hidcote i Vera. Da vidim kako će to kod nas.
Ovaj Grosso je najrazvikaniji za uzgoj i njega Francuzi najviše imaju. Jako je sličan Budrovci ali koliko sam gledao cijena mu nije nešto.
Došla mi neka žena iz Švicarske i odnijela ulje u svoju firmu u analizu. Kaže da je dobro, manje kamfora nego primorsko a bolji miris. Može se prodati, samo treba količina.

Za ovaj put u Provansu se nakupilo 80 ljudi, dva busa. Bit će veselica.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
lavander...jesi šišao nove sadnoce ove godine, kako se ponašaju na foliji....
...jel ti gnojivo bilo zrelo ili ovogodišnje...ovčiji đubar je dosta zajeban ako ne odstoji, valjda ih neće šokirati...
...što se ATV-a tiče...ja sam uzeo predračun za 7 komada ali kako je krenulo idem na 12...., koliko ćeš ti uzimati..
javi osam se i ja na županiju za bespovratna sredstva, čak sam i bio kod gop.Beloševića,,,čovjek je oduševljen mojom zamisli,,,,a koliko će biti oduševljen to ćemo vidjeti kad krenu sredstva :) :) :)

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
roko kaže:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

ovo mi je prijatelj slikao prije par dana...meni je osobno slika predobra,,,,sastavio ju je iz 5 manjih slikica....

Roko pitaj ga s kojim je programom spojio slike.

Najnoviji postovi

Na vrh