Alo ljudi, zaboravio ja malo na forum. U zadnjih mjesec dana prijavio sam 5 projekata vezanih za lavandu pa se nadam nekim parama. Ako bude sve ok, ovo ljeto će krenuti gradnja na imanju - pokrećemo seoski turizam. Našao sam ATV-ove za nekih 18 000 kn komad, 50 kubika. Ne znam jel to slabašno ili kakvo. Još da je par džipova.
Uspjeli smo ukopati ovčji đubar na starom nasadu, folijarna prihrana koprivom i preslicom će biti na novom. Bojim se samo da mi đubar ne spali biljke jer je jak. Stavit ćemo pokusno i 5 ovaca da riješavaju tu travu, pa kasnije na ražanj po potrebi.
A čak sam uspio iz engleskog sjemena uzgojiti po cca 100 komada novih sorti - Lady, Grosso, Munstead, Provence Blue, Hidcote i Vera. Da vidim kako će to kod nas.
Ovaj Grosso je najrazvikaniji za uzgoj i njega Francuzi najviše imaju. Jako je sličan Budrovci ali koliko sam gledao cijena mu nije nešto.
Došla mi neka žena iz Švicarske i odnijela ulje u svoju firmu u analizu. Kaže da je dobro, manje kamfora nego primorsko a bolji miris. Može se prodati, samo treba količina.
Za ovaj put u Provansu se nakupilo 80 ljudi, dva busa. Bit će veselica.