• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

L

Lavander

Guest
Šiašli smo jednom sadnice na foliji, sad ćemo opet plus špricanje.

Đubar je odstojao neko vrijeme, nadam se da će biti dobar. Htio mi je uvaliti naki pregoreli šta je stajao na suncu i kiša ga isprala. Tu ima samo suhe tvari a hranjiva slabo.

Ja ne znam koliko da uzmem, prijavili smo projekt od 160 000 kn na županiju i ministarstvo turizma pa se nadam prolazu. Bio sam i ja kod Beloševića i ostale ekipe. Jebate mi paralelno radimo na istim na stvarima, al ono, u dlaku istim. Nadam se iduće godine nekim početcima gradnje mini hotela,al vidjet ćemo.
Moramo sad okrčiti 3 hektara zemlje za novi nasad, vjerovatno sadnje iduće proljeće. Našao sam sadilicu u Glini. Folije mičemo iduće godine i puštamo ovce i na novi nasad.

Ove slike možeš spojit u Photoshopu bez problema, a inače sa svim boljim digitalcima dolazi cd sa sofverom - tamo imaš tu opciju izrade panoramskih slika.

G

ggaspari

Guest
Pozdrav,
Ajde malo matematike.Šta vi mislite, koja je normalna (prihvatljiva cijena) za kg suhog/friškog cvijeta.
Recimo netko dolazi kod vas i kaže otkuplujem sav cvijet .
Nemoj te mi reći 2.5 E :)

pozdrav iz sunčane sjeverne istre

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ja nisam bio u mogućnosti dignuti kredit...jer nemam trenutno nikakvu nekretninu na sebi, a kućicu sam svejedno mislio napraviti,,,,tako da me kuma iz turističke savjetovala za natječaj na županiji....skupio papire i javio sam se,,,,sad treba čekati.....+to pravim poslovni plan za ADRENALINSI AGRO TURIZAM..povezao sam se sa ostalim OPG-ima i dobio pisma potpore od ljudi,,,,
ja ću tek na godinu planirati veće proširenje,,,ima oko mene još 11 rali zemlje, tako da ću to vidjeti uzeti iduće godine i tu posaditi još lavande....

podnio sam danas zahtjev za poticaj u ekološkoj proizvodnji...sad i to treba čekati :) :) :)

što se tiče otkupne cijene cvijeta lavande,,mislim da će ove godine biti malo veća(bar se nadam), jer je sve živo poskupjelo, od energenata pa do same hrane....

3-4 kn 1kg sirovog cvijeta sa stabljikom...ja se nadam da ću dobiti oko 4-5tona cvijeta....ove godine ću malo računati,,,uzet ću 100 sadnica i izvagati cvijet nakon branja,pojedinačno...te nakon sušenja i nakon čišćenja da znam koliko je prinos cvijeta po grmu(čistog)...... pozdrav

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Meni je stric kupovao po 40 kn/kg, suhi cvijet, a za friški neznam jer to nismo kupovali.
Jedino smo prodavali svežanj lavande po 10kn.

G

ggaspari

Guest
pretpostavljam da je roko mislio na 3-4 kn za kg friškog cvijeta?

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
da da...friški cvijet... mogla bi cijena pve godne ići gore, zar ne

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Znam znam, samo što ja to nisam nikad to tako prodavao.
Treba se zapitati za koliko biš prodao ulje koje bi napravio od tih cvjetova. I još ako ulje prodavaš u malim bočicama mislim da se ne isplati prodavati friške rožice.
Pretpostavljam, nisam računao.

M

Master

Guest
ggaspari kaže:
Pozdrav,
Ajde malo matematike.Šta vi mislite, koja je normalna (prihvatljiva cijena) za kg suhog/friškog cvijeta.
Recimo netko dolazi kod vas i kaže otkuplujem sav cvijet .
Nemoj te mi reći 2.5 E :)

pozdrav iz sunčane sjeverne istre
cijena lavandinog ulja koja se prošle godine mogla postići na inozemnom tržištu je oko 32€/kg. ima ulja iz moldavije, ukrajine i rusije i za oko 27€/kg. najmanji lot sa kojim se možete pojaviti je oko 2t.
pa sada računajte koliko može biti otkupna cijena cvijeta sa 2% ulja.

ako je 3kn/kg sa 2% znači da ulje u cvijetu ima vrijednost od oko 20€.

a 2t ulja je 60k€. i tek nakon što skupite tu količinu treba vam oko 60-90 dana da prodate rezerviranu pošljiku i još oko 60-90 dana da to naplatite.

ako pak mislite prodavati bočice od 10-20 ml teško ćete toga prodati više od 20-30 tis kn godišnje - čak da vam uspije da recimo kakav veći drogerijski lanac otkupljuje flašice.

priče oko 2,5€ i prinos koji se priča u istri mislim da bi moglo biti razočaranja

G

ggaspari

Guest
:) dobra matematika :)
dakle master šta ti misliš, cjena friškog cvijeta od oko 3-4 kn može biti realna?
Što se tiče put u Provansi, nažalost ne mogu na go , ali mislim da netko sa kamerom bi mogao malo dokumentirat ( polja, destilerija, itd) pa napravit neki cd da i mi ostali "robovi" možemo vidjet kako to izgleda
hvala
goran

M

Master

Guest
kako 4 kn može biti realno - to znači da ulje u cvijetu ima cijenu od 200 kn - a prodajna cijena je 32€/kg (232 kn).
3 kn je vrlo visoka cijena

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Mi ulje uspijemo prodati od 400-600kn litra, ovisi o kupcu.
Godišnje dobijemo 15-20 l ulja, ovisi o godini, u to neračunam novo posađenu lavandu.
Računaš 17*500=8500 kn, ako uspijem toliko dobiti.
Bočice, mi prodajemo po 10ml, na 1 litru ih napuniš 100, na 17 litara ih napuniš 1700 bočica.
Bočice su po 25kn, 1700*25=42500kn. Budući da sve bočice uspijemo prodati, nećemo još tako brzo početi prodavati ulje na litre, jer je veća isplativost ako ga prodaš u bočicama.

G

ggaspari

Guest
patrik, mislim da je to sasvim solidna cifra. koliko biljaka imaš cirka?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Znači 2000 sadnica puni rod 6-7 godina, 1500 sadnica druga godina, daju i one nešto ali malo.

G

ggaspari

Guest
hey patrik di ti je polje?
došao bi djir koji dan sad kad je lipo vrime
labin ili okolica?

M

Master

Guest
Patrik kaže:
Godišnje dobijemo 15-20 l ulja, ovisi o godini, u to neračunam novo posađenu lavandu.
Bočice, mi prodajemo po 10ml, na 1 litru ih napuniš 100, na 17 litara ih napuniš 1700 bočica.
Bočice su po 25kn, 1700*25=42500kn. Budući da sve bočice uspijemo prodati, nećemo još tako brzo početi prodavati ulje na litre, jer je veća isplativost ako ga prodaš u bočicama.
to računica je sasvim ok
jednino je to posao godišnje od 42500 kn a od tog se ne da živit

btw u zg možeš u dućanu kupit boćicu ulja lavande 10 ml pakirno u maloprodaji za 12 kn -

postavlja se pitanje čemu sadnja ako možeš kupit gotovo?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Master kaže:
Patrik kaže:
to računica je sasvim ok
jednino je to posao godišnje od 42500 kn a od tog se ne da živit

btw u zg možeš u dućanu kupit boćicu ulja lavande 10 ml pakirno u maloprodaji za 12 kn -

postavlja se pitanje čemu sadnja ako možeš kupit gotovo?

pitaj se kakva je ta lavanda, kao moja nije sigurno.

a nije to samo ulje, još prodavamo i vrećice, baklje, svašta....može se dobro živit od toga, ali ne da samo to radiš.

Možda da imaš veće površine onda da.Ovo šta ja imam malo je da bi dao otkaz na poslu i živio samo od toga.
Ali nadam se jednog dana.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
ggaspari kaže:
hey patrik di ti je polje?
došao bi djir koji dan sad kad je lipo vrime
labin ili okolica?

Rado bi da dođeš, ali spremamo se na ljetovanje za dva dana, pa do oko polovice sedmog.
Možeš onda doći tako pola sedmoga kad je lavanda u cavatu, dogovoreno.

Najnoviji postovi

Na vrh