ja nisam bio u mogućnosti dignuti kredit...jer nemam trenutno nikakvu nekretninu na sebi, a kućicu sam svejedno mislio napraviti,,,,tako da me kuma iz turističke savjetovala za natječaj na županiji....skupio papire i javio sam se,,,,sad treba čekati.....+to pravim poslovni plan za ADRENALINSI AGRO TURIZAM..povezao sam se sa ostalim OPG-ima i dobio pisma potpore od ljudi,,,,
ja ću tek na godinu planirati veće proširenje,,,ima oko mene još 11 rali zemlje, tako da ću to vidjeti uzeti iduće godine i tu posaditi još lavande....
podnio sam danas zahtjev za poticaj u ekološkoj proizvodnji...sad i to treba čekati
što se tiče otkupne cijene cvijeta lavande,,mislim da će ove godine biti malo veća(bar se nadam), jer je sve živo poskupjelo, od energenata pa do same hrane....
3-4 kn 1kg sirovog cvijeta sa stabljikom...ja se nadam da ću dobiti oko 4-5tona cvijeta....ove godine ću malo računati,,,uzet ću 100 sadnica i izvagati cvijet nakon branja,pojedinačno...te nakon sušenja i nakon čišćenja da znam koliko je prinos cvijeta po grmu(čistog)...... pozdrav