• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

L

Lavander

Guest
Ja sam u kontaktu sa uvoznicima iz Šviacarske; Njemačke i Italije. Nije problem plasirati,samo treba imati količinu. Ovo sa 2t minimalno možda negdje vrijedi, ali uspio sam naći firmu koj bi kupila 400 kg minimalno, a plaćaju malo bolje.

Savjetovala me žean da uzgajamo lavandu angustifoliu jer je kao njeno uje iz naših krajeva jako dobro i dosta skupo, oko 60 eura za kg na veliko. Pitanje je prinosa.

Suhi cvijet moš naći po raznim cijenama - od uvoznog španjolskog za 45 kn, prepakiranog Njemačkog za 25 kn, domaćeg za 50 ili 70 kn... Ima svašta. Ali uglavnom za van se traže kontejnerske količine i postoji plasman čak u Australiju. Uz obaveznu fumigaciju.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Lavander kaže:
Ja sam u kontaktu sa uvoznicima iz Šviacarske; Njemačke i Italije. Nije problem plasirati,samo treba imati količinu. Ovo sa 2t minimalno možda negdje vrijedi, ali uspio sam naći firmu koj bi kupila 400 kg minimalno, a plaćaju malo bolje.

Savjetovala me žean da uzgajamo lavandu angustifoliu jer je kao njeno uje iz naših krajeva jako dobro i dosta skupo, oko 60 eura za kg na veliko. Pitanje je prinosa.

Suhi cvijet moš naći po raznim cijenama - od uvoznog španjolskog za 45 kn, prepakiranog Njemačkog za 25 kn, domaćeg za 50 ili 70 kn... Ima svašta. Ali uglavnom za van se traže kontejnerske količine i postoji plasman čak u Australiju. Uz obaveznu fumigaciju.

šta je to?
nema veze, našao šta to znači.Tretitanje jakim otrovima u vidu uništavanja kukaca, ličinki...

G

ggaspari

Guest
hvala :)
ma naravno, sa 50 kg nemaš šta tražit eheheh .bitna je kvantiteta ali istovremeno i kvaliteta

M

Master

Guest
Patrik kaže:
Master kaže:
Patrik kaže:
Mi ulje uspijemo prodati od 400-600kn litra, ovisi o kupcu.
Godišnje dobijemo 15-20 l ulja, ovisi o godini, u to neračunam novo posađenu lavandu.
Računaš 17*500=8500 kn, ako uspijem toliko dobiti.
Bočice, mi prodajemo po 10ml, na 1 litru ih napuniš 100, na 17 litara ih napuniš 1700 bočica.
Bočice su po 25kn, 1700*25=42500kn. Budući da sve bočice uspijemo prodati, nećemo još tako brzo početi prodavati ulje na litre, jer je veća isplativost ako ga prodaš u bočicama.
to računica je sasvim ok
jednino je to posao godišnje od 42500 kn a od tog se ne da živit
btw u zg možeš u dućanu kupit boćicu ulja lavande 10 ml pakirno u maloprodaji za 12 kn -
postavlja se pitanje čemu sadnja ako možeš kupit gotovo?
pitaj se kakva je ta lavanda, kao moja nije sigurno.
a nije to samo ulje, još prodavamo i vrećice, baklje, svašta....može se dobro živit od toga, ali ne da samo to radiš.
Možda da imaš veće površine onda da.Ovo šta ja imam malo je da bi dao otkaz na poslu i živio samo od toga.
Ali nadam se jednog dana.
da to je suština - naime često se čuju komentari po novinama da se može sa lavandom zaraditi i 70kKN/ha

može ali ne od uzgoja - onda to često stvara krivu sliku o poslu - pa kad te nazovu onda vele da su pročitali i da je 3 kn/kg cvijeta malo

a na ovaj način ti zapravo prodaješ jedan set proizvoda "lavanda" za točno određenu ciljanu skupinu kupaca - pa nije samo da se baviš uzgojem nego i prodajom, marketingom, itd - i kad bi se svi tako bavili (recimo vas pedesetak u rh) brzo bi netko propao

M

Master

Guest
jučer sam dobio info da je u okolici sinja zasađeno cca 10 ha
zna netko nešto o tome

G

ggaspari

Guest
treba gletadi poljoprivrednu emisiju u nedjelju.možda tamo bude nešto. imali su prije tjedan dan lik iz knina

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Si vidio kako je posadio. Na foliju i samo pljevi oko sadnice i kosi između redova.
Ja se tako nebi usudio raditi, jer kako znamo folija propadne, a onda šta.
Kod mene bi se napravile stijene ispod folije :mrgreen: i onda bi sve u k.... poslao.Ko bi to opet obradio?
Neznam kakva je zemlja kod njega, možda je to i moguće tamo dolje.

G

ggaspari

Guest
ma sad sam i ja koristio foliju, baš me zanima rezultat
ali nisam nikako zadovoljan sa sadnicama, izgledaju baš jadne , dosta toga se več osušilo
prije godinu dana su bile super a sada ...baš sam razočaran
neke još nisam izvadio iz kašete i čak tamo su se počele sušit.
krivo mi je što sam uopče uzeo tamo, ali eto, rekao sam, prvi put je čovjek stvarno bio korektan, sadnice bile odlične pa ako me nije prvi put zajebao neće valjda ni sada.ali eto...
vidjet ćemo

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Aha, a šta je on odobren od države, tj. možeš li preko njega dobiti poticaje od 14000kn za sadnju po hektaru.

G

ggaspari

Guest
da, uzeo sam i lani i sve je bilo ok, čak i poticaj stigao na vrijeme

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Ah sve se može desiti, možda je krivo sjeme, možda je on to kupio od nekog sumnjivog da stavi malo više beci u žep.
Još bi trebalo da si osigurao lavandu. ;)

G

ggaspari

Guest
ahahhaha ne :)
ma lik ti ima velik staklenik, poznat je
nadam se da me nije zajebavao namjerno, inačne bi bilo patetično :)

G

ggaspari

Guest
Slika nije baš dobra ali mislim da se vidi
Dakle, to su tek kupljene sadnice, nisu još ni izvadjene iz kašete i več su suhe
Šta kažete? Loše sadnice?

G

ggaspari

Guest
informacija:
trebam prijevoz(kombi-kamion) za relaciju. istra-split ili rijeka-split ili eventualno zagreb-split
ako znate nekoga javite

hvala

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
da ti budem iskren...blaga katastrofa.......gdje si nabavio sadnice i od koga, pošalji mi na privat ako nećeš javno napisati,,,ja sam odvezao nešto sadnica Alenu u VK i kaže da su mu moje puno bolje od ovog drugog dobavljača,,,,,

nisu šišane a i čini mi se da je netko malo pretjerao sa hormonom rasta......

Najnoviji postovi

Na vrh