G
ggaspari
Guest
ok štima
Lavander kaže:Ja sam u kontaktu sa uvoznicima iz Šviacarske; Njemačke i Italije. Nije problem plasirati,samo treba imati količinu. Ovo sa 2t minimalno možda negdje vrijedi, ali uspio sam naći firmu koj bi kupila 400 kg minimalno, a plaćaju malo bolje.
Savjetovala me žean da uzgajamo lavandu angustifoliu jer je kao njeno uje iz naših krajeva jako dobro i dosta skupo, oko 60 eura za kg na veliko. Pitanje je prinosa.
Suhi cvijet moš naći po raznim cijenama - od uvoznog španjolskog za 45 kn, prepakiranog Njemačkog za 25 kn, domaćeg za 50 ili 70 kn... Ima svašta. Ali uglavnom za van se traže kontejnerske količine i postoji plasman čak u Australiju. Uz obaveznu fumigaciju.
da to je suština - naime često se čuju komentari po novinama da se može sa lavandom zaraditi i 70kKN/haPatrik kaže:pitaj se kakva je ta lavanda, kao moja nije sigurno.Master kaže:to računica je sasvim okPatrik kaže:Mi ulje uspijemo prodati od 400-600kn litra, ovisi o kupcu.
Godišnje dobijemo 15-20 l ulja, ovisi o godini, u to neračunam novo posađenu lavandu.
Računaš 17*500=8500 kn, ako uspijem toliko dobiti.
Bočice, mi prodajemo po 10ml, na 1 litru ih napuniš 100, na 17 litara ih napuniš 1700 bočica.
Bočice su po 25kn, 1700*25=42500kn. Budući da sve bočice uspijemo prodati, nećemo još tako brzo početi prodavati ulje na litre, jer je veća isplativost ako ga prodaš u bočicama.
jednino je to posao godišnje od 42500 kn a od tog se ne da živit
btw u zg možeš u dućanu kupit boćicu ulja lavande 10 ml pakirno u maloprodaji za 12 kn -
postavlja se pitanje čemu sadnja ako možeš kupit gotovo?
a nije to samo ulje, još prodavamo i vrećice, baklje, svašta....može se dobro živit od toga, ali ne da samo to radiš.
Možda da imaš veće površine onda da.Ovo šta ja imam malo je da bi dao otkaz na poslu i živio samo od toga.
Ali nadam se jednog dana.