• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lavande

G

ggaspari

Guest
milena , 75 dk suhog/cvijeta ili svježeg?
čini mi se malo (ali možda i nije), koliko ti imaju biljke?

A

alen_2801

Guest
Bok forumaši, ja sam posadio lavandu u vrečice po Rokovom receptu, i sad mi je izbio problem što mi se fakultet elektrotehnike preselio iz Vinkovaca u Osijek, i sad moram selit u Osijek u stan! A lavandu mi nema tko održavat, a žao mi je da se zakorovi ili osuši, jer ja ću moći dolazit tek svaki peti dan, pa je moram prodat!
Pa bi molio ako ste zainteresirani da se javite na broj 0981973149. Alen
Evo koja slikica.....
my.php
[/url]
my.php
[/url][/img]
my.php
[/url][/img]

M

milena

Guest
Bok ggaspari!
radi se o svježoj lavandi odrezanoj sa stabljikom duljine pedesetak cm (koliko znam tako se žanje za destileriju...????)
inače lavanda je stara 14 mjeseci...
još sam u nedoumici kako da je iskoristim - koliko da osušim a koliko i da li uopće da je destiliram - ne znam koja se najmanja količina isplati odnijeti u destileriju - kontaktirat ću ekipu iz Zlatara...

A

alen_2801

Guest
Bok ggaspari, evo baš sam malo prije razgovaro s Rokom (jer je ovdje dio sadnica kupljen od Roka) i on kaže da je realna cijena od 7 do 10 kuna, ali ja bi tražio 6 kn, ali možemo se dogovorit, jer nesmijem dopustit da mi propadnu.
Imam sve potrebno za ostvariti poticaj. I bile bi idealne za jesenjsku sadnju.

M

milena

Guest
roko,
sad sam skužila da pitanje nije bilo za mene već za Alisabel...

A

Alisabel

Guest
ako je za mene pitanje, možda jesam našla :D sviježi cvijet, ali tek na drugom branju... pa bi ga ja sušila...a dogodine budem i ja imala nešto...moj susjed iz Istre mi se javio :supz:

M

Master

Guest
milena kaže:
Bok ggaspari!
radi se o svježoj lavandi odrezanoj sa stabljikom duljine pedesetak cm (koliko znam tako se žanje za destileriju...????)
inače lavanda je stara 14 mjeseci...
još sam u nedoumici kako da je iskoristim - koliko da osušim a koliko i da li uopće da je destiliram - ne znam koja se najmanja količina isplati odnijeti u destileriju - kontaktirat ću ekipu iz Zlatara...
ne bi išlo ovo sa 50 cm

20 -25 cm najviše

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
ggaspari kaže:
patrik si počeo sa berbom?

Ne još. Upravo sam se zaposlio u firmi, pa imam malo vremena za lavandu. Ipak navečer radim baklje i vijence, pa želi što je više moguće iskoristiti zrelu lavandu, jer ove baklje i vijenci idu ko ludi, niti da ih za nic dajem.

A

Alisabel

Guest
jer ove baklje i vijenci idu ko ludi, niti da ih za nic dajem.
reci kako ih i gdje prodaješ ? Na tržnici ili imaš tko ti otkupi....baš me zanima :roll:

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
??????????????????????????? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: ??????????????????????????????????
to je kao da te pitam po koliko si uspio/jela prodati lavandu u vrećicama na veliko.........danas ima lavande na svakom koraku....ali kvaliteta, kvantiteta i poslovna sposobnost određenog pojedinca određuju cijenu pojedinog proizvoda....
-kako se prave sapuni-netko zna netko ne.....ali kako tko prodaje i po kojoj cijeni i kome..... :?: :!: :?: :!:

A

Alisabel

Guest
Sasvim se slažesm sa time Roko, ali mada još nisam počela sa lavandom...pokušavam što više naučiti...a kasnije još u hodu. Dakle sve me zanima, a za edukaciju su odlični i ovi forumu, učimo iz drugih iskustava.

ali kvaliteta, kvantiteta i poslovna sposobnost određenog pojedinca određuju cijenu pojedinog proizvoda....
Naravno, bitna je i sposobnost - iskustvo - biti trgovac privući i prodati svoj proizvod.
Tako je bitno je i privući kupca , puno znači i finalan originalan izgled nekog proizvoda. A sapuni, da bi se oni prodavali ,,,mislim da se treba imati reg. obrt i recimo uzorak sapuna koji će se prodavati daje se uzorak na testiranje....i ukolio zadovoljava, može u prodaju, a poduzetnik ima sve papire. I na kraju isplati li se proizvodnja sapuna, jer ih ima na svakom koraku po par kuna, možda bi prošlo kao "HandMade Lavander Soap" prije turistima nego našima.
O tome bi nam mogao točnije reči Lavander.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
Alisabel kaže:
jer ove baklje i vijenci idu ko ludi, niti da ih za nic dajem.
reci kako ih i gdje prodaješ ? Na tržnici ili imaš tko ti otkupi....baš me zanima :roll:

Ima moja cija štand, pa sve preko nje prodajem.

A

Alisabel

Guest
Pitanje, kada se sade sadnice lavande razmek između biljaka gdje se zasadi pa do druge biljke treba biti 1 m, a između redova 1,5 ? Ili imate bolji savjet ?

Najnoviji postovi

Na vrh