sve riješeno (osim traktora-naglasak na a..joše se dvoumim,ali vjerovatno samo 1)..sad čekam ponude i sve to trpam za plan i onda trk po kredit
od opreme se planira kupiti: međuredni kopač BRAUN ili CLEMENS sa podrivačima a ne frezom -ciijena je tu negdje, 2,5m3 rasipač, MF/NH traktor u istoj klasi 90-ak ks, priključak freze od 1,5m, malčer, rotobrane 2,2m, plugovi 3brazni, jednobrazni plug, prikolica 4t, zemlja, sadnice i ako Bog da berča lavande iz Francuske.
razmak sadnje će biti 0,5X 2,3m što mi daje da sadim oko 8.500 sadnica na 1ha...ovo je i više nego dosta.
Uz lavandu je plan saditi još 3 vrste ljekovitog bilja, kako bi se spriječilo ono najgore...neka hebena bolest lavande, a koja je moguća jer nas je sve više i više. Ostalo bilje se planira saditi na puno većim površinama, tako da budu rentabilne i neovisne sa prihodima od lavande....
trenutno sam u riješavanju papira i sve će ići na firmu tj. d.o.o. , jer su mi rekli da je 99% veća šansa da će prije firma dobiti kredit nego OPG. Banke kažu da ne vole poslovati sa OPG-im jer im još nije riješen status tj. niti su na nebu niti na zemlji...
vidjet ću što će od toga još biti, trenutno sam u kaparisanju zemlje. Problem je što za lavandu tražim nagnute i sunčane terene, a takvih nema baš puno, trenutno sam našao oko 35 rali (20ha) za lavandu...ali zato ostale zemlje ima da ti pamet stane,samo je malo zarasla...
to je to...