ploda je bilo i prošle godine al jako jako malo, to nismo ni skupljali, ove smo godine nakupili oko 40 kgspena kaže:pozdrav goca...ja nemam tih problema...nemam jos ploda...neznam da probas s nekakvim trakicama...ili nesto slicno,da se ptice splase...kad si imao prvi plod ove godine ili,,!!!
Bobo kaže:Sto se ptica tice, postoji elektricni uredjaj koji odasilje razne frekvancije zvukova koji vrlo efikasno plasi ptice. niposto ne kupovati uredjaj koji ispusta samo jednu vrstu zvuka, jer se ptice naviknu, i vise se ne boje...
Ne znam koja ih firma pravi, no kako sam cuo da je neka talijanska No1 na tom podrucju...
Goca, dobrodosao/la!
miki kaže:Pozdrav!
Zanima me na koji način zaštititi lješnjak (plod) od vjeverica.
tražio sam i nisam našao nigdje.
Ima li netko iskustva u tome?
Zahvala i pozdrav svima.
Gingi kaže:Pratim ovaj forum od proljeća ove godine i moram reći da je kriv za moj kredit od 15.000 eura, i još barem 5-6 tisuća ušteđevine. Sve super, pozdrav posebno krkiju i ratarku. Novi sam pa ću se predstaviti, imam 32 godine i na jesen ću saditi 3.5 ha lješnjaka. Sadnice sam naručio od Vlade Moulisa i to 90% istarski i 10 % rimski. Trenutno se bavim pripremom zemlje za sadnju te izrađujem nekakav stroj kojim ću kopati jamice za sadnice. Zanima me iskustvo onih koji su već posadili lješnjak da li je potrebno u jamice stavljati stajski gnoj ispod sadnice i pri tlu ili je dovoljno samo pri tlu. Ako netko ima volje malo detaljnije objasniti sam postupak sadnje bio bih vrlo zahvalan.
Gingi kaže:Sliku trenutno nemam ali ti šaljem ovu koju sam pronašao na internetu. Obrisan neispravan link.
Princip je isti, ide na kardan od traktora i na princip svrdla buši rupu. Za izradu sam koristio diferencijal od LADE na koji sam na jednu stranu priključujem kardan, a na drugu stranu gdje je bio izlaz za poluosovine stavio sam svrdlo. Uloženo novaca 0 kn i izgleda grozno. Prije par dana sam isprobao stroj izbuši rupu za 10 sakundi i zemlju usitni kao prah, jedino ne izbaci svu zemlju iz rupe pa moram izbaciti malo lopatom.
Smiljan kaže:Gingi kaže:Sliku trenutno nemam ali ti šaljem ovu koju sam pronašao na internetu. Obrisan neispravan link.
Princip je isti, ide na kardan od traktora i na princip svrdla buši rupu. Za izradu sam koristio diferencijal od LADE na koji sam na jednu stranu priključujem kardan, a na drugu stranu gdje je bio izlaz za poluosovine stavio sam svrdlo. Uloženo novaca 0 kn i izgleda grozno. Prije par dana sam isprobao stroj izbuši rupu za 10 sakundi i zemlju usitni kao prah, jedino ne izbaci svu zemlju iz rupe pa moram izbaciti malo lopatom.
Super. svaka cast. obozavam kad vidim kako su ljudi domisljati. Kazes da izgleda grozno .... koga briga, pa nece ici na izbor za miss. Bitno je da za 10 sekundi iskopa rupu. Kad stignes posalji sliku.